Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Süleyman bey bu Defiant pelletin ithalatınıda yapıyor olduğumuzu hatırlatarak şunu belirteyim,W.Patrion her ne kadar Pistonlu bir silah da desek silahınız avrupa standartlarında FAC sınıfına giriyor,pellet eteğinin kopası FAC sınıfı bir silaha FAC sınıfı olmayan bir pellet kullanıldığında ortaya çıkabilecek negatifliklerdir ve Defiant pellet in FAC sınıfı da var 18grains ağırlığında,sanırım sizdeki Defiant pellet 14,5grains olmalı.Bu olayın benzerini ben çok yaşadım,beli dar ve zayıf pelletlerde yaşadım,pellet ön kısmı gidiyor etekleri kalıyor.

Bence kesinlikle sorun çıkmaz.

Ben 90 santim uzunluğunda silah tamir ve sabitleme sehpa plastiği getirttim,posta merkezinden ihbarname geldi,gittim almaya,açtı gümrük memuru "bu ne" dedi,bende aynen doğruyu anlattım,ayrıca ufak bir ekleme ile "silah tamircisiyim" dedim, "iyi günlerde kullanın" dediler.

Aynen söylersin ,takılırsa "havalı tüfeğime takacağım"

Tüfeğin hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız,isabetli atışlar dilerim,

Stopere ihtiyacın yok,tek parça ayak ile hafif bir dürbün yada dampa kullanırsan,kayma vs... olmaz,silahın birebir 1.Nesil ingiliz ağırlıklı Patriot.

Arkadaşlar sizin bir araya gelip,50 lira 100 lira ortaya koyup birşeyler oluşturmanız gerekiyor,yetişmediği noktada da geri kalanına ben destek vereceğim,ve bir 60 santime 300 santim profil çerçeve hazırlayıp üzerine kontraplak vidalanıp bu kontraplağada " AIRGUNTÜRK FORUM ATIŞ ALANI " Yazarsınız. ;)

Çift ayağı hiç kullanma,sinir krizleri geçirirsin,isabetsizlikten dolayı silaha yada dürbüne suç bulursun,çünkü sürekli kayma oynama yapar,20 YTL ver ve tek parça ayak al,imkanın varsa Dampa al,tek parça ayak ile bu silahta stoper e ihtiyaç duymayabilirsin,stoper kullanırsanda en arkaya monte edeceksin.

Havalı silahlarda İşe yaramaz sözü yanlış,bunu şöyle düzeltelim "Gereksiz" çünkü pellet ucuz at 20 tane pellet sıfırla silahı,ateşlilerde ise mermi bulmakta zor,fiyatıda pahalı,seside yüksek olunca bu alet son derece gerekli be mükemmel bir şey,birde bu alet kimlere lazım derseniz,sürekli tüfek sıfırlamayı meslek haline getirenler için gerekli,ama unutulmamalı bu alet sihir yapmıyor,dürbün sıfırlama terminolojisini bilmiyorsanız yine işinize yaramaz.

Yorumlarınız için teşekkürler. Peki tek parça ayağın arkasına stoper koymak gerekir mi, nasıl bir etkisi olur?
    Mustafa Bey'in de yorumlarını almak isterdim, İnşallah yardımcı olur. :)

Nurettin bey,CFX de maksimum 40mm mercek ön çapına sahip bir dürbün için tek parça,dampa olmayan ayak kullanabilirsiniz ama bu da çözüm değil,daha doğrusu dürbün ömrü belki 2000 - 3000 atış olabilir ama eni sonu dürbün dağılır,çünkü dürbün doğrudan şiddete maruz kalıyor,Dampada ise şiddet (darbe) aradaki kauçuk o ringler tarafından absorbe edildiği için dürbünün çok daha uzun bir ömrü olur.

Öncelikle 600mm Lothar namluyu bulmanız getirtmeniz gerekiyor,sonra 240cc tüp ve bu 240cc tüp ön sipariş ile geliyor ve ön sipariş süresi doldu,Veli beyin sitesinde 240cc tüp siparişi verirseniz,60 gün onra burada olur ve fiyatı orada mevcut,silaha adapte etme konusunu şimdilik Termopl ilker bey den istemeniz gerekir,yardımcı olabilirmi bilemiyorum,zamanı müsaitse sanırım yardımcı olur.

Ben size şu marka PCP diye öneri yapamam çünkü bende bu konu da ithalat yapıyor ve satıcı olduğum için etik olmaz,dolum aparatı konusunda korkulu rüya görmemek için silahla birlikte gelen markalı ürünü tercih etmenizi salık veririm,

Forumun amacı da zaten doğruyu tespit edebilmek için zemin oluşturması değilmi,bir zamanlar bir forum vardı ve ben oraya üye olupta bir süre sonra orada bir silah markası ile ilgili bilgi istediğimde forum yönetiminden uyarı almış ve yazım da silinmişti,anladımki o forumun sahiplerinin satmadığı bir markadan bahsetmişim, ;kihhik, AirGunTürk de ise herkes bilirki bu konuda markalara ve ticari şirketlere saygılı olmak şartı ile hiç bir kısıtlamamız yoktur.

Yani forumda ki deneyimli tecrübeli tüm arkadaşlarımın önerilerini değerlendirebilirsiniz.

Evde scuba tüpden silaha hava doldurmak,merdiven altı gereçlerle değilde,markalı arkasında sizin zarar görmeniz halinde çok büyük kayıplar yaşayabilecek ve sorumluluğunun bilincinde üreticinin bir ürünü var ise ben gönül rahatlığıyla dolum yapabiliyorum,bu tür aparatları üreten bir kaç yurt dışı firmanın ürün açıklamalarında 3000 PSI kullanım basıncı ve 5000 PSI test basıncı ibarelerini,resmi web sitelerinde görebiliyoruz.

Basınçlı kaplar ve kullanılan dolum aparatları kullanıldıkları basınçların en az %50 üzerinde teste tabi tutularak a dan z ye üretim aşamalarında kalite kontrollü eretilirler,ve güvenlidirler,ama siz derseniz merdivan altı üretim,ona bir sözüm olamaz,avrupada amerikada bu PCP silahlar hatalı kullanım (hava yerine propan,oksijen) dışında kayda geçen bir kaza raporlanmamıştır,Termopl İlker arkadaşımız HW100 için 4 adet uzatma tüpü imal etmiş ve basınç testlerini henüz yaptıramadığı içinde ne kendisi kulanmış nede kimseye vermiştir.Avrupalı üreticiler zaten bu kurallara bizden çok daha sıkı bağlıdırlar.

Yaşadığınız ortamlarda ne gibi tehlikeler olduğuna bir bakarsanız,uyku uyuyamazsınız,evinizdeli tüpgaz yada doğal gaz,elektrikli aletler,aracınızdaki benzin deposu vs.... aslolan kaliteli ve güvenliği onaylanmış ürünlere sahip olmak,PCP ler yanıcı yada patlayıcı gazlarla çalışmıyor,ama bunlarında ihmale gelmeyeceğini,kimsenin zarar görmemesi adına biraz abartı normal,çünkü ben anadoludan biliyorum,piknik tüpü donmuş adam çalı çırpı yakıp dolu piknik tüpünüde üzerine koymuş çözülmesini bekliyor ve sonuç malum,egitimli,bilinçli kullanıcı için tehlike,diğer bilinçsiz kullanıcılara göre çok daha azdır.