Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

dökümanlar için teşekkürler almanlar işte mekanik onların işi
    bizde kendi çabamızda almanlar kadar pratiği olmasada onlara yakın bir sitem hazırlaya biliriz sanırım biraz düşünüp birşeyler bulmaya çalışayım
    bu arada boş zamanlarım da bişeylere kafa patlatmak istiyorum şöyle bir probleme çözüm bulunsa süper olur dediğiniz şeyleri özelden yada forumun ilgili bölümünden yollarsanız sevinirim

Murat bu sözü kime dedin ve ne istediğini anlayamadım. :)

Arkadaşlar Ateşli silahlarda ateş alan barutun basıncı çekirdeği ileri itmesi sırasında çekirdeğin ağırlığı oranında silahı geriye iter,bizim kullandığımız küçük kalibre PCP silahlarda ise 1 gramlık pelleti itme sırasında 1 gramın fırlatılması kadar bir tepme oluşur ve bu da hissedilemeyecek kadar azdır,Fakat pistonlu silahlar söz konusu olduğunda,burada pelletin ağırlığının esamesi olamaz,bundan önce ateşli silahlardaki çekirdeğin ağırlığı oranındaki tepme ne ise,pistonun ağırlı oranında bir tepme sözkonusudur,tabi ateşlilerdeki çekirdeği itme şiddeti yada pistonlu havalı silahlardaki yay'ın itme şiddetide tepmenin oranını + - belirler,oldukça ağır olan pistonun bir anda ileri fırlatılması silahın ana şasisini geriye iter,bu geriye itim tetiği ezdiğiniz ve pistonun tetikten ilk kurtulduğu an yaşanır ve bunun dürbüne bir etkisi olmaz ama piston karşıdaki sıkışan hava sayesinde aniden durdurulduğunda geriye doğru esneyen silah şasisi ağır pistonun momentumu ile bir anda tersi istikamette yani öne doğru itilir.

Diana Mod54 te durum şudur ; Altta gördüğünüz fotoğrafta açıkca görülen,silah ana şasisinin altındaki biri ileride diğeri gerideki 2 adet kızak vardır,bu kızaklara yataklama mil ile bağlanmış 2 tane sarı pirinç malzemeden kundak bağlantı adaptörleri vardır ve silahın kundağı bu adaptörelere 2 tane civata ile sabitlenir,bu şekilde silah kurulurken kurma kolu silahın şasisini ileri iter,tetiği ezdiğiniz ilk anda şasi,kundak ile arasındaki kızaklar sayesinde geriye ve mili saniyeler içinde de tekrar ileri gider,bu sayede bu pistonun momentumunun şasiyi ileri geri hareket ettirmesi sırasında kundağa yansıma olmadığı içinde ve bizde silahı kundağından kavradığımız için tepmeyi farketmeyiz ve silahın isabetliliğide bozulmamış olur,oysa diğer pistonlularda kundak şasiye sabit olduğu için geri ve ileri tepme doğrudan dipçiğin omuzumuzda yaslı olması ile önce namlu şahlanır,sonra tam tersi namlu ileri hareket ile bizde silahın ardından tuttuğumuz için aşağı salınır ve isabetlilik bu şekilde bozulmuş olur.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Fakat iyi tepmeli bir silahtada atıcı silahına ve tepmesine karşı silahın karakterini öğrenipte tutuşunu iyi ayarlayabildiğin de gayet isabetli atışlar yapılabilir.

Güç artışı istiyorsan teflon kullanma,çelik kullan,benim Mod54 te çelik ceketli içine kurşun döktüğüm (ağır olsun diye) yay dengeleyici var ve isabetliliği kesinlikle bozmaz,tabi bu sadace Mod54 için geçerli.

Mutlaka konik rayba kullan,mükemmel olsun diyorsan ve maksimum 4,5mm yi de geçme,

Teflon tarzı yay dengeleyici fotoğraflarını bulabilirsin,olması gerekiyor bir yerlerde, "T" harfi gibi düşün ve Tnin yüksekliği 10mm olsun T nin alt tarafından 6mm kısmı yayın içine girecek ölçüde,şapkası ise piston iç çapına göre olsun ve son olarakta otasından 10mm matkapla delki piston milinden girsin,bu sayede yay sürtünmesi ve yay ucu eğilmesi olmaz.

Yay tutucu için 8620 kalite çelik şart değil,8630 - 4130 - 4140 - 1040 - 1030 bunların hepsi olur son 2 hanesi 20 yada 30 ise su vermelisin çeliğe,içini 9,5mm matkap ile delip,10mm rayba ile genişletirsen ve yey a değen kısmını 1mm et kalınlığında plastik geçirirsen,süper sessiz olur,ben bunu yapmak için kalın plastiği üzerine çakarak geçiriyor sonra torna da yay ın içine girebilecek kalınlığa düşürüyorum.

Piston önü ağırlığını artırmak istiyorsan,teflon yay dengeleyiciyinin aynısını çelikten imal ettirip,teflon yerine bunu kullan.

Fakat burada dikkat edilirse,RangeFinder ışık hızını baz alarak ölçüm yaparken (Işığın ve tüm diğer elektromanyetik dalgaların boşluktaki hızı 299.792 kilometre\saniye dir) Tukanın ölçümü ses hızı baz alınan bir ölçümdür (Ses hızı havada, deniz seviyesinde ve 15 °C sıcaklıkta 340 metre/saniye olarak alınır. Diğer bir deyişle, ses hızı 1224km/h tır.Yani saatte 1224km yol alır) ve son derece sağlıksızdır,sadece fikir verebilir.

Yaklaşık olarak evet,

Kronografların çalışma mantığında da 2 tane göz var ve bu iki gözlerin üzerinden geçen merminin gözleri sırayla kesip açması sırasındaki zaman ve bu iki böz arasındak mesafenin baz alınarak,basit bir mikro işlemci ile hızı hesab ediyor,fakat sizin ölçme yöntemine gelirsek,siz tetiğe bastığınız an - merminin hedefe vurduğu an ve bu vurma sesinin geriye ses hızında dönüp sizin o sesi duymanız arasındaki zamanı ve merminin namludan çıktığı andan itibaren hedefe kadar yavaşlayacağını da hesaba katmalısınız,

AA TX200 de HW97k daki otomatik emniyet var ve ekstra olarak,silindiri tutan manuel niyet de mevcut.otomatik emniyetin boşalması halinde parmağınızı kaybedebilirsiniz,benim Mod54 te başıma geldi bu durum ve manuel emniyet sayesinde parmağım kopmaktan kurtuldu.

Merhaba Ahmet bey,

Namluya zarar verecek sertlikte yada materyalden değil,kurşunda değil,fakat denenmiş en isabetli pelletler sınıfında,

20 gün sonra bu pelletler burada olacak,prometheus lar,paragon lar,dynamic ler ve defiant lar,yaklaşık 10.000 kutu sipariş geçtim.geldiğinde birer kutu alır test eder hangi pelletler hangi mesafede,hangi amaca daha uygun tanımış olursunuz.

Polat abi ya size gelen pelletlerde bir sorun vardı yada,namluyu sevmedi,geçen yıl mart ayında ülkü abilerle ilk buluşmamızda,benim mod54 modifiyeli idi ve bu mesafeden sürekli şişe kapak vs... vuruyordu,elimde halen bir miktar var ve en kısa sürede AA S410 ile de deneyeceğim.

Arkadaşlar dikkat etmişseniz,şu yada bu marka değil,dünyada tanınan tüm markalara başarabildiğim kadarıyla giriyorum,

Bu 5000 adetlik silahın markasını salı gün açıklayacağım,malum burası halka açık ve ticari bir hata yapmayalım,ama bu miktar bir markanın çeşitli modellerinin toplanı,yani 1000 tane 2000 tane gibi modellerin toplamı olacak ve öyle uyduruk silah değiller,br kısmı sabit namlu pistonlu.