Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Geçen sene başka bir sitede bu tür organzasyon yapılmış ve oldukça keyifli geçmiş. Umarım bu sene daha sık olur. Sene de 1 kez çok az :( Şu bahar buluşması umarım BULUŞMALARI olur...(Mustafa Abi umarım okursun bunu)

Okudum yazınızı ve yakında bu konudada sonuçları size duyuracağım.

Arkadaşlar olayı çok büyültmemek gerekiyor,ifadelerimizle kimseyi kırmamalıyız

Bakın ben AA S410 .22 XTRA FAC silahımı yeni aldığımda,silah henüz modifiyesizdi ve yanımda 4 tane daha forumdan arkadaşım var iken özellikle arkadaşlarımız ölçtüğü mesafe 110 metre ve bu mesafedede teneke kola kutuları dizildi, S410 modifiyesiz çok rahat hem bu kutuları deldi hemde hiç ıskalamadan yatan tenekeleri tabanlarından delip geçiyordu.

Uzun lafın kısası Modifiyeli bir S410 100 metreye dürbünü sıfırladığınızda 150 metredeki hedefin en fazla 20 santim üzerinden nişan alınması halinde rahatlıkla hedefte 10 santimlik gurup yapılabilir.tabiki silahın kalitesi,namlu kalitesi,mermi kalitesi bu atışlarda başroldedir.

Bu konuda "atış güvenliği" forumumuzda açıklamalar var,bunlar okunmalı ve uygulanmalı,hangi istikamet olursa olsun,gurup içinden bir kişi sorumluluk alır ve atış kes ikazı ile atışlar ikinci bir izne kadar yapılmaz.

Erdem kardeşim burada bu sorumluluğu almak zorunda. :thumbup:

Bu silah bakımı konusunda ve modifiye parça montajı,dürbün montajı - sıfırlanması gibi konularda en geç 20 güne kadar İstanbulda profesyonel bir birim oluşturuyorum,gerekli açıklamaları da yakında yapacağım,dolayısı ile bundan sonra sıfır olsun kullanılmış silah olsun kiralayacağım bir atölyede,eleman konusu tamam,hizmet alacaksınız.

mili saniyeler mertebesinde pelletin geç hareket etmesine dolayısı ile arkasındaki basıncın dahada yoğunlaşması ile hızda %1 - 2 gibi bir artış sağlanır,benim tüm pistonlu (yaylı) silahlarımda uyguladığım bir yöntem,bu uygulamada pelletin ön kısmı yiv-set lere oturup şeklini almışken,etekleri bu açtığımız havşaya oturuyor,ve pellet eteklerinin yiv-set lerin formunu alabilmesi güçleşeceği için daha yüksek - yoğun basınç ile pelletin gecikmeli hareketi sağlanmış oluyor.

Sideprens07,

Sorularına net ve kesin bir yanıt almak istiyorsan Bizlerle beraber atışlarımızı yaptığımız araziye gelmen yeterli olacaktır. Bu mesafelerdeki net atışlar bizlere aittir, gereken endoğru bilgileride verecek olanlar "airgunsnipers'lardır. Ayrıca rüya diye nitelendirilen uzun mesafe nokta atışları bizim için sıradandır. Zoru başarırız ama imkansız atışlar zaman alır.On numara silah ve mühimmat kullanmayanlar Sürekli analiz yaparak çalışmayanlar yeterli teorik,teknik ve pratik bilgiden yoksun olanların bahsi geçen mesafelerdeki atışlara inanması yada yapabilmesi elbetteki zor olacaktır.

Arazide görüşürüz.

+1

Görmek inanmaktırki inanan inanır yada inanmaz,kimseninde ikna edilme zorunluluğu yoktur,Umarım hep birlikte güzel bir buluşma yapar,hem uzun mesafe atıcılığının zevkine hemde mangaldaki etlerin tadına varırız. ;)

Mustafa Bey Webleyle 400 bilemedin 500 atış yaptım ardından tetik resimdeki gibi işaretlediğim yerden kırıldı. Görev yapıyor ama tamamı kırılırsa bulabileceğim yer varmıdır.

http://rapidshare.com/files/90215872/tet.jpg.html

Bu Webley Patriot ve Longbow tetik bıçaklarının sarı pirinç malzemeden olanlarının imalatı yapılıyor,yakın zamanda satışa sunulur,bunun dışında bu alüminyum olanını Hatsandan temin edebilirsiniz sanıyorum.

1.Nesil Patriotun yiv-set kombinasyonu,birebir Diana namluları ile aynı,yani %15 yiv ve %85 set şeklinde,böyle olunca benim Diana Mod54 ile eski orijinal namlulu halinde yaptığım orijinal Prometheus pelletlerle yaptığım atışlarda isabetlilikte hiç bir sorun yaşamadım,70 metre 100 metre atışlarında,silah modifiyeli halinde sadece namlu içine plastik sıvanması yaşandı,onuda her 15 - 20 atışta harbiliyor ve temizliyordum.Şayet siz orijinal Prometheus pellet sipariş etmişseniz,özellikle sarı renkli hafif olanın,düşme yapmaksızın hedefi nasıl bulduğuna şahit olacaksınız.

Çok teşekkür ederim abi, gittiğimde bir bakayım. g;$i

Bu su bazlı boya,akşabın üzerindeki vernik yada yağdan tamamen arındırman gerekiyor,ağaç yağlı ise bol tinerle yıkayacaksın,sonra ağacı tamamen kurutup,sonra iyice ısıtıp,sıcak sıcak bu su bazlı boyayı çok hızlı bir şekilde 3 - 5 parmak bir fırça ile uygula,sonra bir koton bez ile ovalaya ovalaya sil,boya ağacın her yerine homojen dağılsın,sonra kurumasını bekle tamamen kurusun,kuruması için sakın ısıtma ağacı diplere emdirdiğin boyayı yeniden kusar,sonra 400 yada 600 numara zımpara ile hafiften fon verir gibi bir geç ve sonrasında ister ipek mat vernik,istersen tik yağı uygula.