Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Konik transfer deliğinin faydası ; silindir içinde sıkıştırılan havayı namluya iletirken,sıkıştırılmış havanın tam pelletin eteğine sıfır noktasında maksimum basınçla uygulanabilmesi için gerekli,bir başka bakış açısıyla,transfer deliği başlangıcındaki sıkıştırılmış havayı konik transfer deliğinin formu sayesinde birmiktandaha sıkıştırıp (havamoleküllerini birbirine iyice yaklaştırmak) ve pellet eteğinde serbest bırakılmasıyla,orada ani genleşen hava çok daha güçlü bir itme özelliğine kavuşturmak.

    Lütfen forum sayfalarında,sorularımızı doğrudan ortaya sormaya gayret edelim,burası bir anlamda da bir okul ama çok sayıda da hocalarımız var ve her gün hocalarımızın sayısı da artmakta.

    Engin sen eski yesin ve bu konular tartışıldı yazıldı çizildi,neden konik olması gerektiğini de herkes anladı,sen şimdi aynı konuları yeniden soruyorsun ve doğrudan bana sorarak diğer tüm üyelere siz anlamazsınız demiş oluyorsun,ortaya sorki,senin gözünden kaçmış bilgiyi okuyan arkadaşlar yanıtlayabilsin,sorunu yanıtlamayacağım.

    Adamlar silah kaliteli olsun diye transfer deliğini eğri deliyor,siz ona da kızıyorsunuz, ;kihhik,

    Aynı olay Weblet Longbow içinde geçerli,transfer deliğinin silindir tarafı silindirin merkezinde iken,diğer namlu tarafı daha yukarda maluyu ortalıyor.

    Rıfat bey ne yaptıkki, u½%;

    Diselleme derken piston önüne yağ sürmediniz sanırım ?

    öyle değilse 25 - 30 atış sonra transfer deliği ve namlu içini güzelce temizleyin dampa olduktan sonra dürbünü de bağlarsınız,sorun olmaz.

    Kazasız isabetli atışlar dilerim.

    Hayırlı olsun Timur bey,

    Boşa methiyeler yapmamışız öyle değilmi,siz asıl yarın bu silahın marifetlerini görün,ayrıca 1000 - 1500 atış sonrası namlu içi yiv-set ler parlayacak ve yaptığı guruplara siz bile inanamayacaksınız.

    İlker ellerine sağlık çok güzel detaylı bir anlatım olmuş,

    Bu sayede mekaniğe eli yatkın olupta cesareti olamayan hobidaşlarımız da rahatlıkla kendileri silahlarını söküp bakım - modifiye benzeri gereksinimlerini kendileri yapabilecekler,benim burada böyle silahını dağıtacak arkadaşlara 1. tavsiyem kesinlikle 1.sınıf tornavida ve alyen takımları olmalı,2.tavsiyemse mutlaka emniyet tedbirlerini tam anlamı ile alıp işe öyle soyunmaları,yeri gelmişken,ilker birde sökmeye başlamadan önce ne yapılması gerektiğini açıklarmısın,hani silahın içinde basınçlı hava var,sonra toplarken oringlerin değişim ve yağlanması konuları.

    Buradan ayrıca ilkerin fotoğraflarını işleyip üzerlerine forumumuz Logolarını yerleştiren Genç moderatörümüz "Nucleex" Onur'a ve Logomuzu tasarlayan ortanca moderatörümüz "Bulleye" Enes'e teşekkür ederim. ;)

    Mustafa silahın hayırlı uğurlu olsun,güzel bir silah aldın,tabiki HW90 ın gücü bunda olamaz ama bu silahın sınıfı ile HW90 ınki ayrı,bu silahın piston çapı 28mm,HW90 ise 30mm.

    Cem endişe etme Avcıhocanın tarifini uygula,yada kağıt havluyu 2 kat ser masaya pelletleri süz ve bu kağıt havluya ser,sonra kağıt havlunun 4 köşesini bohça gibi büz ve yavaş yavaş ters yüz ederek karışmasını sağla böylelikle kağıt havlu nisbeten yağları emecektir,sonrasında da 2 - 3 kat bu hağıt havludan (kuru olan) kutunun tabanına koy ve kutuya pelletleri boşalt,yağlar zamanla azalır.

    Arkadaşlar,pellet yağlama daki püf noktası,kutudaki pelletlere doğrudan yağı damlatmak değil,asıl doğru olan ; pelletleri kutudan boşaltın,sonra kutunun tabanına 3 - 5 damla yağ damlatın,yağ kutunun tabanına yayılsın,sonra pelletleri kutuya koyun,kapağını kapatın,ve teker çevirir gibi yavaş yavaş çevirin,maksat pelletin kenarlarının yağlanması ve bu şekilde mükemmel yağlanıyor.aksi halde pelletlerin üzerine yağı döktüğünüzde pellet çukurlarına yağ girecektir,bu istenmeyen bir durumdur.