Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar Pistonlu silahlarda piston keçesi önüne yağ sürülmez,hatta silindirde yağlanmaz,fakat piston kenarları ve piston keçesi etrafı yeterince hatta bolca demek doğru olur,ama Onur un belirttiği gibi pistonu zaten silindire sokarken yağların sıyırılmayacak fazlalıkta olmalı,bunda amaç silahın 100.000 atış sonrası bile (silahınız bu sayıda atışa dayanacak kalitede ise) gücünden bir şey kaybetmemesi içindir.

Bu şekilde piston kenarlarını bolca yağlamak aşırı disel etkisi yaratmaz,çünkü piston önündeki keçenin uç noktası silindir çapından yaklaşık 1 - 1,5 mm daha büyüktür ve silindir içine esnetilerek sokulur,hal böyle iken silindire sıkı sıkıya geçmiş,poliüretan bir keçe nin arkasındaki piston sırtında olan o bol miktarda gres yağı bu önündeki keçeyi aşıpta önüne geçemez,dolayısı ile de aşırı ve dengesiz disel etkileri de oluşmaz,bunu kafası biraz çalışanlar rahatlıkla anlarlar,(Öyle değilmiki,otomobillerde pistonun bir tarafı yanma odası iken diğer tarafında bol miktarda sıvı motor yağı vardır ve sürekli silindir yüzeylerini yağlayarak olası aşınmaların önüne geçer ama yapı yanma odasına aktarmaz,aktarıyorsa o motor rektifiye istiyor demektirki yağ yakmaya başlar) piston sırtındaki bol gres atış anında titrşim seslerini azalttığı gibi,hem korozyon önleyici hemde zamanla her atışda piston darbeleri ile silindiri yağlamış olur ve piston geri gelirken o sıkı haldeki keçe silindir yüzeyine bulaşan yağları düzgünce sıyırarak geri çeker ve silindir yüzeylerinde mikron seviyesinde bir film tabakası (çıplak gözle zor görülebilen) kalırki bu da mikro disel etkisi oluşabilmesi için gereklidir.

Fakat Gamo orijinal keçeleri biraz serttir , birde Hatsan markalı piston keçeleri tahta gibidir ve bunlarda keçe çok çabuk eskir,dolayısıyla piston geri gelirken silindire bulaşacak gres yağları tam anlamı ile geriye sıyıramaz,ve bu da aşırı disel etkisine sebep olabilir.

Peki piston kenarlarını aşırı yağlamaz ve sadece keçe kenarına çok az gres sürersek ne olur ? ;

El cevap : çok kısa sürede disel patlamalarıyla o çok az yağ,yok olur ve disel etkiside kalmaz,keçenizde aşınmaya başlar,disel etkisinin yok olması demek,900fps fabrika verisi olan bir silahın 600fps hızlarına düşmesi anlamına gelir,Yani mikro disel etkisi olmadan pistonlu silahların güç diye bir şeyi kalmaz.benim silahım disel etkisiyle gücü yüksek olmasın var 600fps hız olsun ben razıyım diyenlere tavsiyem ise ; aynı şekilde silahı söküp temizlesinler ve piston kenarlarını be piston keçesi kenarlarını,büyük marketleri olan petrol istasyonlarından temin edebilecekleri teflon bazlı tam sentetik yağlar ile yağlasınlar,ilk 50 atıştan sonra silahınız neredeyse sıfıra yakın disel etkisi ile çalışmaya başlar,başka bir anlamda diselsiz olur.

Son bir şeyde olası piston keçesinin önüne Nucleex Onurun dediği gibi az miktarda yağ sürdünüz ; hiç endişe etmeyin,20 - 30 atış sonra bu yağlar transfer deliğinden namluya iletilerek dışarı atılırlar,sizde daha sonra namlunuzu güzelce temizler ve keyifle atışlarınıza devam edersiniz.

yani bu silahla oynamamanın daha mantıklı olduğunu söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam öylemi ? yada modifikasyon işlemininin sorumluluğunu kimsenin alamayacağını ? ben zaten kendim yapmak istiyorum kimseyi mesul tutmam ;kihhik, benim öğrenmek istediğim ne gibi uygulamalr yapılabilir

Özcan arkadaşımızın CP88 silahına yaptığından fazla farklı değil.

Serdar,paintboll silahlarda seri atış hareketi doğrudan tüpten gelen atışlarla gerçekleşir ve Co2 gazla çalışır,seri atış halinde ise Co2 gazın karakterinden dolayı,tüp ısısı çok süratli düşüşe geçer,Co2 lerde ısı çok önemlidir,20 derece ortam sıcaklığında bir Co2 tüp yaklaşık 55 bar basınç üretirken,tüpün boyutlarına orantılı olarak (küçüklerde daha hızlı soğuma olur) 8 - 10 ardı ardına atışlarda basınç 30 bar hatta 20 bara kadar düşebilir ve bu da ciddi güç kayıpları yaratır.

Oysa FX PCP lerde kullanılan gaz kuru hava yada Azot gazıdır,Co2 gibi az basınçlar altında sıvılaşmazlar ve böyle ani zoğuma karakteri sergilemezler ve bu silahlarda namlu ucundan alınan kullanılmış gaz ile bu yeniden kurma atış gerçekleşir.

Süleyman bey siz bence bir an önce göz doktoruna gidin,sizin göz kaslarınızla ilgili probleminiz var,bu göz tembelliğindende olabilir,sinsi bir kas hastalığıda olabilir,bence ihmal etmeyim,nişan almak sizde bu rahatsızlığı erken teşhis etmenizi sağlamış olabilir.

Yukarıdaki alaşım bilgisi sağlıksız görülüyor, bu oranlar % olarak açıklanır ve Karbon burada % 0.10 ila %3 arası denilmiş ,ki % 3 karbon girildiğinde çelik pik döküme dönüşür, zaten burada % 0.03 - 0.04 gibi oranlara biz çelik alaşımında eser miktan deriz ve istenmeden var olanlardır,fakat yukarda asıl dikkat çeken silistir,silisdeki oran belirleyicidir,ve bu çelğe karakterini vermiştir,bu çelik en kolay tarif ile yay çeliğidir.

Yay önü (piston içi) ağırlığının ya daha ağırını yaptır yada bu ağırlığın önüne 2 - 3 tane kalın pul yerleştirerek piston ağırlığını artır,gücün biraz daha artar.

Fakat aynı oranda isabet bozulmaya başlar ve titreşim oluşur. Yani yapma.

Yukarıda belirttiğim yazıda modifiyesiz diye belirtmişim,bunu bakımsız olarakta söylemek doğru olur,çünkü CFX lerin , CF 30 ların hepsinde de rasladığım,keçeler hasarlı,bakım yapılması halinde 4,5mm de olsunda 850 - 900 fps olsun en fazla,ama hafif pelletlerde bu hızlar dahada fazla çıkar,ben bu ölçümü kaç grains lik bir pelletle bile yaptığımı hatırlamıyorum.

Pistonlu silahlarda en güçlü silah Webley Patriotdur,ve 6,35mm almakta kararlı iseniz 1.Nesil 6,35mm Patriot varmıdır araştırın varsa alın,şayet 1.Nesil 6,35mm Patriot yoksa almayın,Ama size tavsiyem Pistonlu güçlü silah alacaksanız kesinlikle 5,5mm almalısınız,6,35mm de bu yüksek hızları alamazsınız.6,35mm de teorik olarak PCP yada Co2 sistemde silah olmalıdır.

dostum gene al bu temizleme paletlerini.sana tavsiyem hiç olmazsa 1 ayda olsun namluyu birkere mazot ile temizle. bu mazot yiv setinin arasına yapışan saçma tozunu yada başka deyimle saçma parçalarını sööküyo yerinden ama bu temizleme paleti aynı işi maalesef göremiyo.ayrıca bu temizleme paleti namlunun içinden yüksek hızda çıktığı için önünde ne varsa silip götürüyo ancak yiv setlerinin arasına giren parçacıkları temnizlediği söylenemez doğrusu saygılar g;$i

Bu temizleme pelletinin yivlerin içindeki kalıntıları çıkarmadığına nereden kanaat getirdiniz ? Bu temizleme pelletini kullandınızda mı söylüyorsunuz ? Ben bunca zamandır bu konuda avrupada ve amerikada oldukça kullanılan bu pelletler hakkında çok yazı okudum ve her yerdede mükemmel sonuçlar aldıklarını yazan yüzlerce insana rastladım,Bu pelletler kulak pamuğu gibi değil tuğla gibi sıkıştırılmış koyun yününden keçe,ve bende kullanıyorum yivlerin içine mükemmel oturuyor ve yukarı da tarif ettiğim şekilde de mükemmel temizliyor.

Lütfen bizzat test etmediğiniz yada sağlam kaynaklardan öğrenmediğiniz konularda, kesin kanaat şeklinde değilde "sanıyorum" şeklinde ifade kullanın.

Burada yay tutucu kısmında sorun görünmüyor,sözünüze göre,tetik üzerindeki düz tornavida başlı vidayı tamamen gevşetin,silahı kurun,içine bir pellet koyun,namlu karşısına pellet tutucunuzu yerleştirin ve tornavida ile bu vidayı yavaş yavaş sıkın (saat yönünde) tetiğin tam kendiliğinden düştüğü yerde bu vidayı tersine (saatin tersi istikamette) 1 tur çevirin ve bırakın.

Bugün tüfeği topladım. 3-4 atış yaptım. Tok bir ses, rahat bir tetik. Sanki tepme az biraz artmış gibi geldi ama sarsıntı yok. Derkeeennn.......................tüfek kurulmamaya başladı. Namluyu kırıyorum piston geriye geliyor ama kilitlenmeden tekrar bırakıyor. Tekrar söktüm taktım. İlk seferde kuruldu, pelleti yükledim kapattım ve birden tüfek kendiliğinden ateş aldı. Yanımda arkadaşım vardı, allahtan namluyu hep yere tutarım. Bir daha da tüfeği kuramadım. Ne olmuş olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. Acaba sorun tetikte mi? Altın tetiği takarken bir pim ve bir yay arttı. Ondan olabilir mi?. Kendi kendime nazar mı değdirdim ne? :)

Kurulmama 2 nedenden kaynaklanabilir ;

• Yay tutucu arkasına eski plastiği kısaltmadan takmışsanız,yay ucu ağırlığının biraz uzun olması buna müsade etmez,
    • altın tetikde 2 tane ayar vidası var ve bu ayar vidalarından ayarları çok sınırda yapmış olabilirsinizki,kendiliğinden tetik düşmesinin tek nedeni tetik ayarının aşırı sınırda olmasından kaynaklanır,

"Sanki hafif tepme var ama titreşim yok" bu saten aranan şey,çünkü sıkışan,yastıklama yapan havayı pistonun artan ağırlığından dolayı daha rahat ezebiliyor ve hızınızı artırıyor.

Bu temizleme pelletlerini yutiçinden şuan için temin edemezsiniz,altta verdiğim linke girerek yurt dışından temin etme imkanınız var. ( .177" - 4,5mm ) ;

VFG - Quick Clean Pellets http://www.airgunbuyer.com/Showproducts.a…;SubCat=Pellets

Kullanımında da önce yaklaşık 5 ila 10 defa kuru ve son olarakta 2 defa yağlı (ince makina yağı yada duble Up gibi bir yağ) temizleme pelleti atınız

[Resim Engellendi: http://www.airgunbuyer.com/ecommerce/large/guncare600/vfg600.jpg]