Gamo CF30 larda misina türü harbi ile bu iş çok zordur hatta yapılamaz,yapılsada pislikler namlu gerisine yüklenir,bunun en ideal yöntemi,keçeden mamul namlu temizleme pelleti kullanmaktır.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ayarları açtım dan kastım,gaz salınımını artırdım,o dediğin gaz hücresi içinde valf sistemi var ve buradaki vidayı söktüğünüzde,valf sistemi açığa çıkar ve bu parçalar içinde valf önündeki yay ın daha zayıfı ile değişimden bahsettim,ama unutma aman aman bir güç artışı beklememeniz gerekir,şu anda bile atışınızda güç artışı gözlemlediniz,unutmadan arka arkaya atışlarda tüp ani soğuduğu için ciddi güç düşüşü yaşarsın.
-
Aynı sözleri tekrar etmeyelim,bu konuda ne kadar bir güç artışı olacağını zaten yazdım,Ama bunlar yapılırsa silah stabil,düzenli daha zevkli hale gelir,dahası bu silahı satın almak isteyen arkadaşlarıma önerim,mutlaka önceliği forum satılıklar kısmındaki ilanlara versinler,çünkü bu ilanlardaki silahların genelinde bu iyileştirmeler yapılmıştır.
-
Allah allah çok ilginç. Hepsinin keçe kenarları yırtıksa neden hala satılıyor peki ? Hatalı ve ayıplı mallar eğer bu şekilde satıldı ve alıcının göremeyeceği yerde ise malın ayıbı, ya para iadesi yapılmalı ya da ücretsiz tamir. 20 yıldır diyorsunuz ve bana en ilginç gelen nokta bu.
20 yıldır sözüm belki abartılı gelebilir ama,ben Gamo CF benzeri,(henüz model adları yok idi) silahımı 20 yıl önce aldım onda da aynısı vardı geçtiğimiz yıllarda bir arkadaşımızın CFX ini söktüğümde de aynısı vardı,ve son 1 yıl içinde 8 tane CFX söktüm onlarda da vardı,Termopl İlkerin 2 tane CFX ini beraber söktük onlarda da vardı ve tüm bu silahlarda silindir içi metal çapaklarını traşlayıp yeni keçe taktık.Siz silahın içini görmediğiniz içinde garantiden bunu yapın diyemezsiniz.
Lütfen Gamo silahı olanlar bana kırılmasınlar.
-
Bakın hiç bir arkadaşıma Gamo marka silah tavsiye etmek istemiyorum,bunun nedeni bu silahların çok kötü silah olması anlamında değil,Dahası Bu CFX - CF30 oldukça hafif ve isabetli silahlardır,ama son yıllarda kaliteyi oldukça dşürdüler,namlu kalitesi olabildiğine düştü Ve asıl önemlisi Gamo ithalatçısı bu silahlara ait kesinlikle yedek parça satmıyor,son 20 yıldır bu silahların montajında yapılan bir hata sonucu hepsinin piston keçesi kenarları yırtık,bir adet keçe isteyin (10 YTL en fazla) vermezler,silahı gönderin yapalım derler,Adanaya silahı göndereceksiniz,Yaklaşık 50 YTL tamir parası,gitti geldi kargo 30 - 40 YTL,zaten bu silahın 2. el fiyatı 250 YTL yarısı kadar masraf.
Diana da istediğiniz parçayı istediğiniz zaman satın alabiliyorsunuz,servis de veriyorlar.
-
4,5m (.177 cal.) düşünüyorsanız,Neden Diana Stutzen düşünmeyesiniz.
Yada 5,5mm (.22 cal) Diana 460 Magnum.
-
kaynanayida orjinal ingilizmi alsak neyapsakkkk?
-
Ben İstanbuldayım,misafirim var.
-
Tabiki çocuklarımızla da gelebileceğimiz buluşmalar düzenlenir,ama havaların sıcak olduğu ve önceden buna göre hazırlık yapılması halinde olur.
-
-
vallah dostum dampa ayakdan 2 model var bir tanesi 20 ytl diğeri 152 ytl görünüm aynı.... sanırım kalite farkı var 20 ytl likden sipariş vercem bir adet ama ürün güncellenme aşamasındaymış
20 YTL ye Dampa ayak yok,sizin gördüğünüz tek parça ayak,dampa ayak ile alakası yok,aradaki fark kalite değil,sistem .
-
Mustafa Abi,
Bende Diablo Exact ile aynı formasyona sahip diye biliyorum. Sonuçta bizler Air Arms s410 lar ile bu pelletleri kullanmaktan son dererece memnunuz. Ayrıca seninde bildğin gibi 50-100 metre grupmanlarımızda var ancak buraya inandırıcı etkisinin olmayacağı endişesi ile koymak istemedim açıkçası.
Diabolo Exact model'idir ana firma yani fabrika JSB dir ve AirArms olsun FX olsun JSB ye ürettirir kendi markalarını vurdururlar.
Josef Schulz Bohumín
MATCH DIABOLOAyrıca kimseyi inandırmak gibi bir mecburiyetin yok,lütfen yayınla.
Herkes görür ve yorumunu forum formatlarında yapar,gurupman ın inandırıcı olması yada olmamasını kimsenin forum sayfalarında tartışmak gibi bir saygısızlığı olamaz.
-
Çekoslavaklar bu işi biliyor. (JSB)
-
Yırt be arkadaşım,seni kim tutar,Gambia ya bile gidersin sen.
-
Paylaşım için teşekkürler,
Mümkünse havalı silahlar dışındaki konularda fotoğrafları forum serverine yüklememeye gayret edelim,çünkü sürekli yedek aldığım için,çok zaman alıyor.
-
Abi o benim 30 kişilik dev mangalı getirmektense size Tekirdağdan mangal satın almayı yeğlerim
-
Evet arkadaşlar Webley Patriot cemaatine ben de katıldım. Dün sipariş vermiştim, bugün geldi. Forumda tavsiye edildiği üzere 5,5 mm aldım. Tüfeği genel anlamda çok beğendim. Arpacık ve gez çok sağlam yapıda, açıkcası bundan önceki tüfeğim gamo hunter 440' daki truglo saçmalığına beş çeker. Gezdeki sıfırlama vidaları gerçekten güven veriyor. Arpacık şekil olarak çok güzel ve geze çok iyi oturuyor. Ceviz kundağı da çok beğendim. Kabzası ve özellikle tetiği çok güzel ele oturuyor. Mustafa Bey size teşekkür ederim, gerçekten evladiyelik bir tüfek, tam bir klasik. Yapı olarak çok sağlam. Yani bu fiyata böyle güçlü ve kaliteli bir tüfek gerçekten yok. Dediğiniz gibi türünün son örneği. Yalnız biraz irice bir tüfek, haberiniz olsun arkadaşlar
Ayakta desteksiz atmak gerçekten güç istiyor. Şimdi bir tek sahada görmek kaldı Patriot' u. 3-9x32 Tasco dürbün aldım yanında, ama dampa ayak almadım, biraz tuzlu geldi valla. 1000 atıştan sonra dürbün takın diyordunuz galiba, öyle de yapacağım. Dürbün sıfırlama konusunda inşallah yardımcı olursunuz. Bana bu tüfeği tavsiye eden herkese teşekkür ederim.
Ben böyle bir şeyi hiç bir yerde yazmadım,bu ancak Hatsan 125 - 135 - 145 gibi silahlarda yay ölsünde sonra dürbün takılsın gibi bir yaklaşım,bu silah da bu dürbünü tek parça 20 YTL lik ayakla hemen monte edin ve keyfini çıkarın.Hayırlı uğurlu olsun,kazasız atışlar dilerim.
-
Güzel bir çalışma olmuş,ellerine sağlık,paylaştığın için.
Bu konunun linkini Modifiye linkleri bölümüne yerleştirdim
-
Değiştirme imkanın var ise Webley Patriot 1.Nesil 5,5mm al, Olmadı Mod135 5,5mm al , olmadı Mod125 5,5mm al, Bu pistonlularda 6,35mm tavsiye edemiyeceğim.
-
Namlu pimini adeta sökmesinler gibi monte etmişler,sanırım sökülmeyen locktite yada konik vida tabir ettiğimiz sıktıkça kilitlenen bir vida,ben sanayi ortamında,çok uğraştım tornavidayı sıyırmadığım halde vida yuvası şişti yine sökülmedi,sökersiniz ama vida da ölür,bu arada bir tornavida kaçağı ile çizilmede olabilir,bence onu sökmeyin,sökmeden de transfer deliğine konik verebilirsiniz,çünkü arka silindir içinden gireceksiniz,konik rayba ile,ayrıca bu işlemi yapmanızda şart değil.