Co2 daha çok esnek olabilir sen kurduğunda gazın büyük bir bölümü sıvılaşır,Co2 gazlar basınç altında sıvılaşırlar.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
GasRam içindeki çekiç rahat hareket eetiği için isabetlilik düzelmiştir.
-
Merhaba Teoman bey
Foruma hoşgeldiniz.
-
Osman bey iki silahında piston çapları aynı,fakat mod125 in yay önü ağırlığı Patriotun iki katı,bir de 125 in iç yağlaması iyidir,Patriotun yağlaması kötü olabilir,Patriot u söküp güzel bir temizlik ve kauçuk bazlı gres ile yağlarsanız,isabetliliği boşver ben güç istiyorum derseniz,yay önü ağırlığını da artırdığınızda 125 i geçer,çünkü 125 e göre keçesinde silindirine - pistonuna herşeyi üstün patriotun,
Birde silahta isabetlilik aşırı tepmeme çok önemlidir,ve gücünü uzun süre muhafaza edebilmesi,sağlıklı çalışması.
-
Sevgili Himalaya,
Dediğin gibi kundak uzayabilir,hattâ kundak komple yeniden yapılabilir,kurma koluna bağlanan bir ahşap ile silah kapalı iken alttan kurma kolu görünmemesi bile sağlanabilir,
Çiftelerde olduğu gibi bir sistem tasarlanmasına bence gerek yok,çünkü bu silah Hatsan lar gibi,namlu bloğu ana gövdeye bir pimle tutturulmuş değil,aksine mükemmek bir vida sistemi ile bağlanmış,üstelik vidanın gevşemesini önleyici kilit sistemi bile düşünülmüş,ayrıca zamanla silahın sürekli kullanımından doğabilecek namlu - gövde birleşiminde aşınmaların önlenmesi için de namlu bloğunun her iki tarafında jilet kalitesinde ve inceliğinde 2 adet yataklamalı çelik pul kullanılmışki bolay kolay aşınma olmaz.
Maalesef Mod54 deki gibi bir anti tepme bu silaha uygulanamaz.
-
Ben sana keçeyi göndereceğim,keçen aşırı yanmalardan setleşmiş ve yıpranmış değilse bu güç kaybının nedeni keçeden değil,namlunun yaslandığı transfer deliği önündeki contadandır,bu contayı söküp altına 0,5mm bir kartın koy ve yeniden yerine terleştir,eğer bo contayı başka bir malzemeden yapmışsan ortasındaki delik dar olabilir yada sistemi ileri sürdüğünde o conta fazla eziliyorsa,bu ezilme sırasında ortasındaki delik daralır ve az hava geçeceği için de güç düşük olur.
-
Mustafa abi çeviriye Gladiator ile başladım bitince iletirim T12 yide mataracı bey yapacakmış galiba.
Çok memnun olurum
-
mustafa abi 97 ile 77 aynı keçeyi mi kullanıyor?
evet
-
Kecenin nesi var bu silahın keçesi kolay bozulmaz,istemedenmi bozdun? Yoksa bir değişiklik olsun diyemi değiştireceksin,bunları sorma nedenim,elimde belki 20 atış yapmış bir 77 nin keçesi var, "Bulleye" Enesin silahından çıkma,maccari keçe takmıştık.
Tama dersen,profil bilgini güncelle oradaki adresine yarın kargolarım.
-
Bırak uğraşma kösele ile olmaz,o eski dianalarda çok başarılı olduğu söylemi eskiden bu poliüretan keçeler yok ikendi,ayrıca kösele keçelerde piston ucu ortasından delik ve bu deliğin içinde de diş vardı ve köseleyi bir çelik pul ile piston ucuna vidalardık,sonra her 100 atışda yağlardık,kuruyunca hava kaçırırdı,piston karşıya her vuruşunda öndeki vida ezilirdi,sonra bu vidayı sıkamaz çözemezdik,hem sen bu köseleyi takayım dersen,canım pistonun ucunu delmen,deliğe kılavuz çekmen lazım ve silahı bu şekilde taş devrine çevirmiş olursun.
Hangi silahına lazımsa yaz buraya vasa bende sana göndereyim.
-
Merhaba arkadaşlar;
Bugün saat 17 itibarı ile Webley Patriot elime ulaştı. Veli bey sağolsun gazete ile güzel sarıp korumaya almış yoksa ahşap kundak ne olurdu düşünmek bile istemiyorum Sürat kargo karton kutuya epey bir hasar vermiş L
İlk denemede dizel etkisinden olduğunu düşündüğüm bir güçle daha önce Mod125 içim yaptığım sac pellet tutucuyu delip arkasındaki kumaş yığınında kaldı. Sunta hedeften çıkan pelletlerin eteklerindeki yivset izleri ise oldukça düzgün.
Tüfeği ahşap kundaktan ayırıp yayına baktığımda ise yağ namına pek bir şey olmadığını gördüm.
Yayı sökmeden ve temizlemeden altta bulunan açık kısımdan ince bir tornavide yardımıyla yeşil gress ile yağlamamın bir sakıncası olurmu?
Tüfeğinde tek parça ayak kullanan arkadaşlar dürbünleri zarar gördümü? (Malum dampa ayak temin etmek biraz zahmetli)
Şafak bey öncelikle foruma hoşgeldiniz,O şekilde yağ sürmenizin bir zararı olmaz iken pek faydası da olmaz,
Bu silahta dampa ayak kullanmadan dürbün takmanızı tavsiye etmem,ama ben dampasız kullanacağım derseniz,dürbün ön mercek çapı 40mm yi geçmesin ve tek parça ayak ile kullanın,ama bilinki belli bir süre sonra dürbününüz zarar görecektir.
Birde bu silahı Mod125 ile kıyaslamayın,bu silah mod125 den %25 daha güçlü.
-
Yap bir iyilik bu sayfayı word e aktarıp türkçeleştir,
Ha unutmadan T12 ve Revolation da yaparsan sana duacı olurum.
-
-
Mustafa amca hava kaçağı olmaz mı?Gerçi çok ince demişsiniz ama olabilir mi?
-
+ 1.000.000.000.000
-
Mustafa Bey, cok tesekkur ederim. Benim alet su an parcalanmis
bir vaziyette duruyor. O yayi Istanbul da nereden temin edebilirim ?
Bir de silahin ucundaki namluyu govdeye balayan demir parca (ufak
cubuk) su an gorunurlerde yok gibi onunla ilgili bir soyleyeceginiz var midirTesekkur eder, iyi calismalar dilerim.
Öncelikle Profil bilgilerinden franko yerine gerçek ismini girsen,yaşın doğrumu yazılı bilmiyorum,değilse onuda düzenlesen,bende küçüğümsen sevgi ile büyüğümsen saygı ile isminle hitap etsem.Ayrıca bu sizin silahı ben daha önce sökmedim,ve istanbulda vs... bu yayı bulabileceğinizi sanmıyorum,bu yayı elinize alıp bir sanayi sitesine gidip,bulacağınız bir yay imalatçısına bu yayın biraz güçlüsünü istediğinizi belirtip yaptıracaksınız,
-
Webley Patriot da,Gamo TS18 de olur,çok daha isabetli be vurduğunu kıran bir pellet düşünenler,biraz ağırda olsa Diana High Power tavsiye ederim,bu silahın gücü bu pellete mükemmel uyum sağlıyor.
-
420 zımpara çok ince çizik bırakıyor ve bu çizikleri de piston kenarlarındaki yağ besliyor,bu çiziklerde kalan mikron seviyesindeki,gres ise her atışta stabil disel oluşturuyor,bence güzel de oluyor
-
Ben genel anlamda honlama dedim,aslında silindir içi honlanmış,sonradan kanallar açılmış ve kanal çapakları alınmamış,,hal böyle iken içerilere çapal alma çakısı ile girip çapakları alabilmeniz darlıktan dolayı çok zor,ben de 20.000 devil spiral kordonlu el bleyzi var,bunun ucuna ,üzerine zımpara geçirilebilen,ortasından 6.. mil geçen bir takoz,bu mili bu el bleyzine takım silindir içine giriyor ve silindir içini boylu boyunca honluyorum ve hem bu çapakları yok ediyor hemde en son 420 numara zımpara ile finiş geçiyorum.
Sana tavsiyem 30 santim uzunluğunda bir mil ucuna 420 numara turuncu bez zım parayı dola silindirik biçimde,milin diğer ucunu da bir matkaba bağlayarak bu işlemi yapabilirsin,zımparayı dolarken zımpara başlangıcını mile japon yapıştırıcısıyla yapıştır.
-
Çeşitli dünya ülkelerinde Profesyonel amaçla avlaklar hazırlanıyor,buralarda özel girişim çeşitli av hayvanlarını üretip,parası karşılığı avlanılmaya olanak tanınıyor,hatta ülkemizde de bu tür özel girişim avlaklar kurulduğunu yakın zamanda TV den izlemiştim,bence bu tür avlaklarda avlanmanın ne hayvanlara ne doğaya hiç bir zararı yok.