Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Daha önce modifiye ettiğim Shadow da yay değiştirmedim,fakat CFX ler le aynı, bu yukarıda verdiğim linkte ki her iki yay da olur,ama E2000 spir sayısı fazla,dolayısıyla boyu daha uzun,E200 olsaydı yay arkasındaki plastiği tamamen çıkarır,o plastiği kullanmazdınız,diğerinde de o plastiği kullanmayabilirsiniz,silah aşırı stresli çalışmamış olur,zaten yay'ın tam kapanması yay ömrünün kısalmasındaki en büyük faktörlerden biridir,plastik enjeksiyon kalıplarında kullanılan kare kesit yaylar kesinlikle tam kapanır şekilde kullanılmaz,yay ne kadar fazla kapandı o kadar ömrü kısa demektir,zaten Veliden aldığınız kit içinden çıkan yay ön ağırlığı nın boy'unu ben biraz uzun tuttum,aynı zamanda piston ağırlığını artırmak için,bir de yeri gelmişken hatırlatayım,bu yay önü ağırlığın etrafına kağıt bazlı maskeleme bantından 1 tur dolayıp o şekilde piston içine takın,bu sayede hem tatlı sıkı geçmiş oluyor hem de ses yapma olasılığını ortadan kaldırıyor,

Benim dürbün ölçüleri ile ilgili bir sorum olacaktı.

4x20 gibi iki rakamlı dürbünlerde dediğiniz gibi ilki büyütme gücünü ikincisi ise mercek capını gösteriyor.

Peki 6-24x50 gibi ölçülerdeki dürbünün özellikleri 6 büyütme gücü, 24 ön mercek 50 arka mercek çapı şeklinde midir, rakamların ifade ettikleir bu mudur?

Coğunuz için basit bir soru belki ama ne zamandır soracaktım, fırsat olmadı, teşekkürler

6 kez yaklaştırmadan 24 kez yaklaştırmaya kadar ayarlanabilen,50mm ön mercek çapında.

Arkadaşlar tüfekleriniz hayırlı olsun, çok güzel ve kaliteli bir tüfek.

Forumumuz bildiğiniz üzere küçük bir hatadan dolayı geri alınmıştı ve bundan dolayı burada yayınladığım şema silinmişti, bir çok arkadaşa toplarken kolaylık sağladı.

*Resmin üzerine tıklayarak büyük halini görebilirsiniz.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Buradaki Patriotun şemasında ayrıntılar tamamen 1.Nesil Webley Patriot a ait,şemaya dikkat ederseniz,buradaki tetik çizimi ve diğer tüm parçalar bizdeki Hatsan imalatı 1.Nesil ile aynı iken,2.Nesil Patriotlarda burada gördüğünüz tetikle uzaktan yakında hiç bir benzerliği olmayan bir tetik ve buradaki şemada MuzzleBreak ile de uzaktan yakından alakası yok.

Bu da şunu gösteriyorki,1.Nesil Patriot Tamamiyle orijinale sadık kalınarak üretilmiş ve tetik dahil bir çok parça orijinal ingiliz kullanılmıştır ve ne yazıkki Veli beyin elindeki bir kaç tane Patriot dan başka devam yok.

Hatsan duy sesimizi de bu silahların orijinal sistemlerine ve kalitesine sadık kalarak üretim yap,bizde sizinle gurur duyalım. ^^

Mustafa Bey çok teşekkür ederim,

Yayımın başına bir hal gelmesi durumunda, gamo servisiyle muhatap olmadan gerekli değişikliği yapabileceğim, içindekiyle eşdeğer bir yay tavsiyeniz olabilirmi. Alayım bir kenarda yedek dursun.

Saygılarımla

Anladım o zaman altta verdiğim linkteki yay'ı da diğerlerine ilave edersiniz.

Tavsiye edeceğim yay bu ama sanırım stokların da kalmamış, ( http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251488/2959198.htm )

Siz bu yay'ı satın alın ( http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251488/2945446.htm )

Şimdilik tüfeğim yeni ve bir sıkıntım yok ama hafiften kaşıntım tuttu işte. Bugün Veli beye altın tetik ve yay tutucu parçaları sipariş ettim. Aynı zamanda yurtdışından yay + keçe veya set halinde tuning kit getirtmek istiyorum. Tüfeğime uygun marka, model, link vermenizi rica ederim.

Saygılarımla,

Rıfat bey bu silaha yeni daha güçlü bir yay takmanızı tavsiye etmem,silah fazlasıyla hafif ve güçlü yay takmanız halinde silahda ciddi şekilde titreşim oluşur ve bu da istenmeyen bir şeydir,

Ama zaten yay tutucu ve yay uç ağırlığı almışınız,silahın üzerindeki piston keçesi %99.9 yanları yırtılmıştır,nedenini belki bir başka yazımda okumuşunuzdur,silahın gövdesindeki kanalların çapakları alınmadan bu gamo silahlar monte edildiği için,altta linkini verdiğim piston keçesini ve yay için gres tavsiyem var bu iki ürünü satın alın,sonra silahı söktüğünüzde silindir içini elde honlar çapakları alırsınız,transfer portunu 5 derecelik konik rayba ile içeriden 4,20mm ye genişletirsiniz,gerisini anlatmama gerek yok zaten,kaynaklarda bu bilgiler var.

http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251485/2325552.htm

http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251484/42985.htm

mustafa abi 5,5 hızı kaç bu arkadaşın ^^
    mdifiye sonucu

Ayarları ilk açtığımda 800 fps gibi idi fakat aşırı gaz tüketmesi ve her atış sonrası ani ve aşırı tüp soğumasından dolayı biraz kıstın ve bu hali ile 14,3grains benjamin ile 725fps civarı hıza sahip.Ama 6,35mm namlu geldi ve vakit bulduğumda 6,35mm olarak upgrade edeceğim,sonuçta tabanca olması,uzun mesafe değil yakın mesafe silahı olması ve yakın mesafe de büyük çap'ın dezavantajının olmaması ve yüksek enerji üreteceği için bu değişimi yapacağım.

güçlü olur mutlaka, ama .25'i .22'sinden daha hızlı standart PCP ben görmedim? ve .22'si .177'sinden daha hızlı.

Erdem senin dediğin sadece çap düştükçe hafifleyen pelletden dolayı hız artışıdır,ve hız herşey değildir 800fps namlu çıkışı olan 30grains bir .25 pelletin 100 metredeki koruduğu enerji ve yıkıcılığı,950fps namlu çıkışı olan 16 yada 20grainslik bir .22 pellet sağlayamaz.

Yani bir başka yaklaşımla bu .177 - .22 ve .25 pelletler eşit ağırlıkta olması halinde namlu çıkışı en yüksek olan pellet illaki .25 çapında olan pellet olur.

Öyle değilmidirki av için tasarlanmış .50" 175grains mermi atan PCP silahlarla geyik,bizon,domuz avlanabilmektedir.

Sevgili arkadaşlar,

Uzun zamandır bahsini ettiğim ve orijinali 4,5mm namlu çapı olupta 5,5mm ye modladığım tabancamın fotoğrafları,

Kusura bakmayın fotoğrafları sarı ampül ışığında çektiğim için renkleri sarı çıktı ama en azından net görüntüler oldu.

Tetiği düşürdüğünde namlu kapalımıydı ?

Kapalıdıysa sorun olmaz yeniden sıfırlarsın ama namlu henüz kapalı değilken tetik düşürmüş isen bir takım sıkıntılar olmuş olabilir,gerçi namlu açıkken tetik düşmez ama olabilirde.