Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mustafa bey teşekkür ederim ama sizin bir yazınızda diana larda yiv set sorunu olduğunu yazmıştınız o yüzden diana ya soğuk baktım aslında istediğim mod 52 yada mod 54 mod 54te pahalı olduğu için soğudum mod 52de bu yiv set sorunu yüzünden modifiye tavsiye etmiyordunuz o yüzden hw 97k bakıyorum birde fiyatıda biraz uygundur hehalde diye siz ne dersiniz modlu bir hw97 işimi görürmü.

Modifiye ile güçlendirme,HW77 - 97k da çok yüksek verimler vermiyor,

Dianaların yiv-set leri bozuk demedim, %85 set ve %15 yiv orantılı bir namluya sahip,aşırı güçlendirme yapılması halinde ve sıkı pellet (çaplı) kullanılmaması halinde bazen pelleti çeviremiyor ama o görüşlerimi açıkladığım tarih bundan yaklaşık 8 - 10 ay önce idi ve zaman içinde sıkı ve yağlı pellet kullanılması halinde bu sorun yaşanmamakta,sıkı pellet kullanımında yiv leri bir miktar doldurabiliyordu,sıvanma ile ama pellet yağlı olduğunda bu problem de ortadan kalktı ve Diana High Power pellet bu silahla bu anlamda mükemmel uyum sağlıyor,tabi ileri seviye modifiye güçlendirmesinde.Normal de Mod54 te benim en beğendiğim 2 pelletten biri benjamin 14,3grains ve diğeride 16grains JCB extac yani airarms - fx .

Bu tüp uzatma namlu boyunu geçmiyor,fakat namlu tutucu da bir sorun yaşanırmı bilemiyorum,bu noktada,bu parçaları bugünden satın almayabilirsiniz,ben bu parçalardan da bir miktar stok için getireceğim,getirmeyi düşünmediğim ve sadece sipariş ile gelecek olan malzeme sadece Pompa olacak,diğer büyük tüp ten de en fazla 5 adet getirtmeyi planlıyorum.

arkadaşlar hw 97 k 5.5mm yi modifiye yaptırsak çıkış hızı kaç olur mustafa bey siz 4.5mm yi tavsiye etmişsiniz ama o hani maccari yaydan falan taksak nasıl olur pek tavsiye etmiyorsanız hemen ilanı değiştiricem çünkü hw 97 k 5.5 mm aranıyor diye ilan vermiştim.yada sizin tavsiye ettiğiniz başka tüfekler varmı cevap yazarsanız sevinirim çünkü büyük ihtimalle bir kere tüfek alabilicem ve siz 4.5mm mi 5.5mm mi tavsiye edersiniz yoksa her tüfekte değişirmi dersiniz teşekkür ederim.

Melih kardeşim,

Genel anlamda 5,5mm öneririm,fakat bizde genelde önce güç sonra isabetlilik ama bu iki özelliğinde olması istenilir,Hal böyle olunca her silahın en iyi verim verdiği kalibresi var, HW77 97 bu silahlarda silindir hacmi CFX kadar yaklaşık,ve iyi bir namlu çıkış hızları bekleniyorsa 4,5mm öneririm,bu 5,5mm olanı hötü anlamı taşımaz,ama süper güçlü olsun,5,5mm olsun dersen o zaman Diana 48 - 52 - 54 - 460 gibi modellere bakmanız gerekiyor,eğer siz HW97k yı tip olarak sevmişseniz,Diana 460 Magnum bu dizaynda ve çok daha güçlü bir silah.

Ellerine sağlık Onur,

• Muzzle Break ı sökmene gerek yoktu,Locktite sürüp takmışlar,
    • yeşil gresin 1 kilosu 5 YTL onu bumadan silahı toplama,sanayi de heryerde bulursun.
    • Transfer deliği zaten 4mm,artık ben transfer deliği genişletmeyi bu şekilde önermiyorum,yapabilirseniz, 5 derece konik rayba ile silindir içinden transfer deliğine müdahale ile ,transfer deliğinin namlu tarafı 4,20mm oluncaya kadar talaş kaldırılırsa,bu 5 derecelik konik rayba ile nefis bir iş çıkmış oluyor,ve sıkışan hava transfer deliği arkasında yoğunlaşırken,transfer deliğinin konuk hale dönmesi,basınçlı havayı pellet üzerine çok daha randumanlı aktarmış oluyor ve daha fazla enerji elde ediliyor.

Ayağın silaha bağlandığı kızağı yağlama sakın,tertemiz sil ve sonrada ayağın vidalarını iyice sık korkma,ama kalkıpta allen anahtara başka bir aletle güç alıp abanıp vidayı da koparma.

Greslemekten kastın,Dampa ayağı kendi içinde söküp birleşim yerini yağlamaksa,zaten o kısım yağlı,bence hiç karıştırma.

Yukarda yazdığım şartlara uymanız halinde stoper vs... ihtiyacınız yok,boş yere silaha delik vs.. açmayın,dürbün ayağının vidalarına çok az lockTite sürüp taş gibi sıkın,ama 2. şıktaki tek parça ayağa ağır tip,burada belirttiğim boyutların üzerinde bir dürbün bağlarsanız,tabiki durmaz ve zaten kısa süre içinde de dürbün parçalanır,ağır dürbünde dampa kullanmanız halinde yine stoper yada stpor deliğine ihtiyacınız olmaz.

Arkadaşlar Silahın gövde üzerindeki dürbün kızağı daha fazla derin yapılamaz,yapılırsa gövde aşırı zayıflar,Yapmanız gereken 4 farklı uygulama olabilir ;

• Göz - Gez - Arpacık kulanırsınız,
    • Tek parça ayak ile hafif dürbün kullanırsınız (3-8x36 maksimum)
    • Dampa Dürbün ayağı ile istediğiniz boyutta dürbün kullanırsınız,
    • Open RedDot sigh yada RedDot kullanırsınız.

Akif bey Mükemmel anlatmışınız,

Ellerinize,sağlık (MELLERİNİZE değil ;) ) Önceki silahınız kötü bir tesadüf ile 2.Nesil yerli Webley idi ve iyiki de böyle olmuş,sizi sinirlendirmiş ama şimdi sizinde feveranlarınız sayesinde onlarca Hobidaşımız, (Mobidaşımız değil ;) ) madur olmaktan kurtuldu,bir çoğu bu hobiyi başlarken bırakacaklardı,

Allah muhafaza o altın tetik denilen hilkat garibesi sistem ile istemeden birini vurmak,içten bile değil,bana da önceki gelen,iade ettiğim altın tetik 2.Nesil Patriotu ilk denemem de kurdum namluyu kapatırken tetik kendiliğinden düştü ve kurma kolu "V" olmuştu. Oysa bu 1.Nesil Patriotun tetiği gerçekten yılların webley birikimleri ve üstün mühendislik dizaynı ile tasarlanmış.

Sonuç : Fiyat performansı "EN ÜSTÜN VE EN GÜÇLÜ PİSTONLU SİLAH"

Bu silahı çok iyi tanımadan,bu böyle şöyle demek bence biraz sallama oluyor.

• Bu silah Tepmesiz değil tepmeli,ayrıca yay olmaması tepmesiz olması anlamına da gelmez,pistonlu silahlar teper,(sadece Diana Mod54 tepmesizdir) Tepmeyi yapan pistonun ağırlığıdır ve bu ağırlık olmadan da fazlaca güç elde edilemez,tetiği ezdiğinizde boşalan piston silindir içinde ilerlerken karşıda sıkıştıracağı havayı ataleti ile ezebilmesi için belli bir ağırlıkta olmalıdır,bu ağırlığı ileri itmek demek silahın geriye doğru tepmesi demektir.
    • Bu silah ile sürekli atışlar yapıp da silaha alışıldığında mükemmel guruplar çıkarabilirsiniz,Co2 , PCP , Multipump gibi silahlara alışkın olanlar bu silah ile ilk bir kaç atışlarında isabetli atışlar yapamayabilirler,ama hatırlayın,ateşli silahlarda da benzeri tepme vardır,pistonlu havalı tüfekler iki yönlü,ateşli tüfekler ise tek yönlü teper.
    • Bu silahdaki Yiv-set yapısı benim en beğendiğim yiv-set oranlamasındadır ve pellete mükemmel oturur,fakat her namlu yapısının yiv-set sayısında,namlu boyuna spir sayısına,kalibresine kadar seçtiği pelletler vardır ve bunu kullanıcı deneyerek en iyi pelleti bulur,çünkü yakın mesafe seveceği pellet ile uzun mesafe seveceği pelletler de farklıdır.
    • kurması çok zor denilmiş,bu kesinlikle sorun değildir,silah ana gövde arkasında düz tornavida başlı bir vida kapak var,bunu söküp içindeki sibopa basarak basınç azaltılabilir,ben bendeki silahın GasRam basıncını 18 bar a düşürdüğümde 17 grains 6,35 H&N pellet ile 30 metrede mükemmel guruplar çıkarabiliyorum,ama 30grains pellet ile 800fps hız yapmak istediğimde de GasRam basıncını 36bar basınca çıkarıyorum,silahın dipçiğini kassığıma dayayıp iki kolumla kurduğumda bu silahın önünde 3 santimlik sunta vs.. değil, dilme çam ağacını önden delip arkasını patlatıyor.
    • Bu silahı kurun,içine pelleti koyun,yıllarca kurulu dursun,ben orman içinde yaşıyorum vs.... vs..... istediğinizde tetik muhafazasının sağında otomatik emniyet kilidini açın ve sıkın. ;tufey#

Havalı silahlar ile av yapmak ülkemizde yasalar ile suç olarak belirlenmiştir ve bir arkadaşımız bu sayfalarda ben fare vurdum dese biride savcılığa suç duyurusunda bulunsa bu fareye sıktım öldürdüm diyen arkadaş bu fiili işlememiş de olsa yasalar karşısında suç işlemiştir ve yargılanması gerekir.

gercekten çok güzel bir çalışma olmuş.ben sitenize bu gün katıldım ve cok acemiyim havalşı tüfek konusun da .Revalutionu cok begendim ve almayı düşünüyorum. herkese tekrar başarılar diliyorum.

Merhaba Bülent kardeşim,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz,forumumuz bilgi olarak oldukça yoğun,ama buna rağmen aradığınız bir sorunun yanıtını bulamaz iseniz,ilgili bir bölümde sorunuzu yazın kısa sürede yanıt almaya başlarsınız. :)

Bilgi için teşekkürler Murat,

Fiyatıda oldukça cazipmiş hani #hims

Rifle ------- Quigley Series V
    Caliber ------- .22
    Weight ------- 7.75 lbs (3.515 kg)
    Total Length ------- 43.35 in. (110.109 cm)
    Pump arm (closed) ------- 14.95 in (37.973 cm)
    Power ------- 35 ft-lbs (Beeman Kodiak, 21.1 grains)
    Req'd Strokes ------- 11-12 pump strokes
    Max. pump force ------- 23 lbs (10.433 kg)
    Price ------- $2,850 US