Polat abi yeni kararına sevindim,bence de bu silah zaten standartların çok üzerinde bir hava kapasitesine sahip,ileride illaki büyültmek istersen T12 sahibi bir arkadaşımız 240cc ye geçerken,sende çıkan 180cc yi alır takarsın,işin bir başka yönü de şuki,ilave tüpün fiyatı oldukça cazip iken yeni tüp almak üstelik çok yüksek bir siyata pek mantıklı değil,Gladiator'ün ön tüpü 180cc + 45cc ilave tüp = 225cc eder bence kapasite fazlası ile yeterli iken illaki biraz daha olsun istenirse yapılması gereken bu.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Çok güzel gözüküyor,
Ayrıca Mustafa Abi, Hunter 440 takılabilirmi ve maliyeti ne kadar acaba?
Aynen Hunter 440 a da olur,
-
ileri bir zaman da,sende taşıyınca hatırla bu yazını.
-
Sanırım şubatta gümrükten çekeceğiz,üretim proğramında şu an.
-
ne gibi bir önem var amca pcp lerdeki agırlık farkının.ben mod 54 den agırlıga alısıgım da o bakımdan sordum s410 kus gıbı gelrı herhalde bana.t12 ıse tuttugumu hıssetmem sanırım.Togay Mod54 ile kıyaslarsan yanlış olur,ikisi farklı sınıfların silahı,okuduğum bir yazıdan ; T12 nin isabetliliği 0,70 MOA olduğu idi,yani 0,70 X 25,4 = 17,78mm = 100 yarda = 92 metre.
-
t12 ye bu para vermek yerıne AA a410 daha mantıklı degılmı?tabı benım fıkrımce..
Her iki silah da güzel,T12 sentetik kundak olanın fiyatı çok daha cazip,Ceviz olan pahalı ama S410 ağacı da ceviz değil kayın,ayrıca T12 de Lothar Walther (Mach Grade) Müsabaka kalite namlu var ve araların da 1 kila ağırlık farkı var, PCP silahlarda ağırlık o kadar önemlidirki,50 gramın bile hesabı yapılır.Fakat standart güç olarak baktığınızda ise AA S410 bu silahdan daha güçlüdür.
-
Togay ;
Genel de hepsine uyar,uymazsada ağız aparatı yaptırılır
peki abi 50 bar bassan gücümü düşer atış sayısımı veya her ikisidemi?
Zaten basınç 50 ila 70 bar lara düştüğünde silahın tüpü doldurulur,silah daki hava basıncı 50 bar altına düşmemelidir,aksi halde valf açılır ve havanın tamamı boşalır,gücü düşer ,atış sayısı düşer. -
abi iyide dehşet pahalı bişey bu .havalı silahtan bile pahalı.usta bir tornacı yapamazmı bu pompayı?
Yapılabilir tabiki ama bildiğimiz pompa dizaynında değil bunlar,içinde piston sekman o ring vs... oldukça karmaşık,elinde bir örnek olmadan çok uğraşır ve pahalıya mal edersin,20 - 30 tane yaptırırsan ucuza çıkar ama bu miktarı da sanırım,10 yılda zor satarsın,pek tercih edilmez.1 pompalamaya 1 bar basarsın güçlüysen,200 bar X 1 = 200 defa pompalamak gerekir.
-
Argon ve Azot ; içlerinde oksijen ve nem (su) olmadığı için tercih edilirler,Argon kullanmak zorunda olursanız kullanırsınız,bunun dışında argon'un PCP ler için azot dan bir artısı yoktur,Argon pahalıdır,birde malum kuru hava kullanırız bu silahlarda.
-
Ali kardeşim trabzonda azot gazı olmaması imkansız,azot yoksa argon vardı o da olur,ha biraz pahalı olur (50 litre dolum 50 YTL) Habaş trabzonda mutlaka vardır,araştır,ayrıca Trabzon sahil şehri,illaki dalğıçlıkla ilgilenen sivil yoksa resmi spor klübü,vs... vardır,buralar dan araştır,
Nisan ay'ını beklemeyeceğim diyorsan forumumuz da ikinci el satan bir üyemiz var,bunların dışında Yurdumuzda bu pompayı satan yok ve ben de ön sipariş dışında bu pompadan getirtmeyeceğim.
-
Doldurulabilir,bu iş için amaca özel 200 bar basabilen manuel el pompaları var,bunlarla doldurulur,
-
Exador güzel betimlemiş niye öyle diyorsun?
İlker o yazının eski destanımsı yapısına atfen bu ifadeyi kullandı,ben o yazının 3/4 ünü sildim.
-
Gladiator alanlar silahları gelince "Bulleye" enese söylerler,oda photoshop da yapar artık
-
Zaten HW100 ile hızları yaklaşık aynı,
T12 Typhoon dan türemiştir aslında Typhoon dur,aradaki fark,Typhoon tek atışdır,sonra çok tutulan bir silah olmasından dolayı bu model 12 li olarak geliştirilmiş,onca yeni modellere rağmen Müsabakacı ününden dolayı terkedilmemiş,geliştirilerek devam etmiştir,şimdi yine T12 nin en son versiyonu T12 Whisper modelini üretmişlerdir fakat bu model de ağırlık biraz fazla,ve birazda tuzlu.
Şimdi bizim buluşmalarda yaylı kullanan arkadaşlar bazen bir arkadaşın PCP silahı ile atış yapınca " yahu ben nişan almadım,bu silah kendi vuruyor hedefi" derler yani PCP silahlar ile atış yapmak ayrı bir zevk.
-
Olabilir Hakan abi, ben de kutunun %20'sine filan yağ dolduruyorum, sonra iyice yağlanmasını sağlayıp pelletlerin, yağı boşaltıyorum bol yağlı pelletlerim oluyor.
Zararlımı bilmem ama çok güzel koku + duman yapıyor.
Bu yöntem iyi değil,pellet kıçlarıda yağ kalır,transfer deliğine akar,en doğrusu kutuyu boşaltıp,kutuya 2 - 3 damla yağ konulup,sonra pelletleri kutuya koyup,kapağını kapatıp,yavaş yavaş kutuyu çevirmek.
-
Sen benim telefonlarımı vs.. dinletiyor,e-mail lerimi falanmı okutuyorsun ?
Harris ile görüşüyorum,dünyanın 1 numaralı bipod markası.
-
Yok be arkadaşımın eski bir porsche 911 turbosu var 7 yaşında.onuda bulamazsam avisten mercedes Sl 500 brabus vs.. kiralıyorum.
Bak ben gemi kaptanıyım,uçak pilotuyum,helikopter kullanırım
ama artık iyice sakinleştim,yakında PCP silahlarla uçacağım.
-
Himalaya o 260 hızlara burada arada bir çıksamda,avrupa seyahatlerimde mutlaka 1 günümü ayırıp arkadaşlardan birinin aracı ile 290 - 300 km hızlara basıp sarhoş oluyorum,sonra burada çok uzun süre hiç basmıyorum,çünkü adrenalin üretimi duruyor buranın hızların da.
-
O sitedeki fotoğrafın özelliklerinden linkini alıp burada cevapla yaptığımızda açılan pencerenin üst kısmında kare turuncu kutuya tıkladığında açılan pencerenin içine linki yerleştir tamam de bitti.
-
Co2 tüpleri 100 bar a kadar dayanır yada dayanmaz sonra patlar,birde ağzında regülatörlü 1 - 1,5 litre lik tüpler var bunların 200 lük ve 300 barlık olanları var bunların ağzındaki regülatör sayesinde basınç 60 bar a düşürülür ve silah da o şekilde kullanılır,bu silahları o yüksek basınçlarda denemeni tavsiye etmem,ne zaman patlayacağı belli olmaz,bu silahlar 60 bar maksimum basınçta çalışacak şekilde imal edilmişlerdir yani basınç odası olsun valf olsun,sistem PCP lerden malzeme kalitesi olarak çok düşük,yani olmaz,en zayıf noktasından dağılır.