Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Co2 tüplerin 12 gramlığıda, 88 gramlığı da, dolabilir Paintball tüplerinde de basınç değişmez,hepsinde de ortam sıcaklığına göre 40 ila 60 bar basınç olur,tüp dolu iken de böyledir 10 da 1 e düştüğünde de basınç aynıdır,hızlı boşaltımda genleşen gazla ani soğurlar bu negatif etki bu silahların en sevmediği şeydir,

Sen şimdi sivri zekalısın hemen aklına tüpü ısıtırım düşüncesi geldi,evet ısıtırsın ama kontrolsüz bir ısıtma da tüp sıcaklığı 48 dereceyi geçtiği anda her an sistem patlamaya hazırdır.

Bu silahlardan yüksek enerji almanın en radikal yolu silah kalibresini olabildiğince artırıp,namlu boyunu uzatmak,tabi bu değişikliğe uygun miktarda namluya valf den gaz bırakmak yani valf açık kalma süresini artırmak,

Basit modifiyede ise çekiç yayını sertleştirmek ve bir miktar valf önü yayını zayıflatmak,ama bunu da fazlaca yaparsan merminin ihtiyacından fazla gaz salınacağı için tüpün erken boşalma sorunu ve ani tüp soğumasından dolayı basın düşmesi,bir sonraki atışın enerjisini yok eder bu yüzden de tüpün ısınmasını beklemek gerekir.

Av bayilerinde satılır kışın ısınmak için kullanılan jel ler vardır o jeli aktive edip tüpün etfafına sardığında nisbeten kontrollü ısıtma sağlarsın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yapacağım karşılaştırma şu an için afaki olur,çünkü bu silah henüz elde değil ama bu silah ile ilgili yabancı forumlarda takip ettiğim ve "TheNightHawk" Murat ın da bu başlık altında yazdığı gibi isabetlilik de ödüller almış bir silah,Keşke daha önce PCP kullanmış ve deneyimli olsaydınız,görüntü vs.. demeden Gladiator yada Revolation alırdınız,Bakın Polat abi Gladiator almış olmasına rağmen 645cc tüp kapasitesinin daha fazla olması için silahın ağırlaşmasını göze alıyor,

Ama şu da kesinki PCP silaklar da 50 gram ağırlık bile çok önemlidir,Ayakta desteksiz 100 yarda nokta atışları için en ideal silah 2.200 gram ağırlığıyla T12 sentetik kundak desem fazla iddaalı konuşmuş olmam,Bana Göre FX Revolation Gerçek bir macera silahı iken,FX Gladiator Rambo silahı iken,FX T12 tam bir hassas atıcı silahıdır.

Rıfat bey siz Ortadoğulu Makina Mühendisisiniz yanılmıyorsam,bunu hatırlatmamın nedeni sizde benim gibi zaman içinde yaşınız icabı da evde bu tür oyuncaklara ihtiyacınız olacak,ve bu silah ucuza alınıp oynanabilmeye msait bir silah ve form olarak da Hunter (avcı) görüntüsü gayet şık,

Bu silahın namlusu 500 mm olduğu için gücü düşük,bu silaha 600mm Lother namlu takarak diğerlerini hız konusunda sollarsınız,ayrıca velinin sitesinde bu silah ve Gladiator da kullanılabilecek komple 240cc tüp ve 45cc ilave tüp satışa sunuldu, "Yaşlı Kirpi" Polat abi FX Gladiator satın aldı ve Gladiator ön tüpünü söküp 180cc takmak istiyor,sizde 240cc takmak istersiniz,forumumuz bu işe de yarar,Polat abi 240cc tüpü satın alır size verir siz 180cc yi Polat abiye verirsiniz,240cc de az derseniz 45cc ilavenin fiyatı uygun onu ilave edersiniz,

Manometre konusuna gelince ; Dolum aparatı Manometresiz olan modellerde silah da manometre gereklidir ama bu silahın yanında gelecek Dolum aparatı üzerindeki manımetre bu işe çok daha uygun ve doğru ölçüm yapıyor,silah üzerindeki manometreler genelde minik yapılarıyla hatalı ölçüm yapıyorlar,örneğin benim S410,polat abinin S410 gibi.

Zaten HW100 satın almayı düşünürseniz,henüz 20 gün önce satın aldığı HW100 ü "Exador" Fatih satıyor.

Emrah bey,

Şükrü bey'in silahında tek yaptığım silahı söküp,temizleyip yağlayıp yeniden toplamak dan başka bir şey değil,ve bu silahın ekstra bir modifiyeye de ihtiyacı yok,Ekstra bir şeyler yapılmazmı? Yapılır ama abesle iştigal olur,silah Mod135 den ve 350 Magnum dan güçlü olmasına rağmen onlardaki kadar hoplayıp zıplama yapmıyor,gücü son derece yeterli,bundan fazlasını isteyen arkadaşlar gidip ateşli silah satın alsınlar,kurarken kendinizi kasmıyorsunuz,benim de bu silahı almamın tek nedeni,güçlü ama sakin bir silah olması.

Senin silah da o ring olmaz,çünkü senin silahın bu conta yuvası derin,o ring için de kaybolur,yükseltirsen de düşer,yapman gereken aynı çaplarda kaliteli kauçuk yada yumuşak plastik türevli bir hortumdan o kısmın derinliği kadar boy da kes ve yerleştir.

slm mustafa abi ben kafamdan atmadında ben bir av bayiine sorduğumda bana bu fikri söylemişti demekki yanlış düşünüyormuşum beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ve iyi niyetli olmasaydım bu formda olmazdım abi yine yanlış bilgi için özür dilerim kusuruma bakmayın 8)

Estağfurullah,zaten kimse senin kötü niyetli olduğunu düşünmemiştir,olası yanlış bilgi edinip,buraya aktardın,olabilir,hatadan döndük. :)

Arkadaşlar W.Patriot güç olarak Diana 350 Magnumdan da,Hatsan Mod135 den de fazlasıyla güçlü ve verimli,gurup konusunda bir şey söyleyemem,bunu yapabilecek vakte sahip değilim,"Skmergen" Şükrü bey'in silahı bitmek üzere,önümüzdeki hafta silahı kendisine gönderdiğimde kendisin den,silahı ile 10 - 30 - 60 metre gurupları rica edelim,o da bizi kırmasın,hattâ "Tozkoparan" Murat bey'in yakın arkadaşı ve Murat bey'de Kronograph var,bir de hız ölçümleri yaparlarsa finişe yaklaşırız,geriye 3 - 5 ay sonraki silahın yıranma ve performans değerlerini gözlemlemek kalır.

Zeytinali . . .

Bir şeyler yapmaya çalışıyorsan,etrafdan duyma yada kafadan atma bilgileri asla foruma yazma,iyi niyet ile bir şeyler yapmak istiyorsan LÜTFEN benim yazı arşivlerimi ve forumun bilgi sahibi , tecrübesine inandığın üyelerin yazılarının içinde bilgi ara ve yazacaksan bu bulduğun bilgilerden faydalan,

Yaylı yada Yaysız Gas Ram Havalı silahlar da boş sıkmak silahın başta yay'ı olmak üzere sırasıyla keçe,piston hattâ silindir alnını bile çatlatabilir ve bunların yaşanmış örnekleri vardır, "Ben çok sıktım bir şey olmadı" diyecekse deme çünkü her boşa sıkış silahın ömründen bir kısmını yok eder,özellikle yay üzerin de bu bir anlamda soğuk cam bir bardağı ani soğuk suya sokmak gibi etki yapar,kırılmasa bile mikro çatlaklar oluşur ve zamanla yay spirleri üzerindeki en zayıf noktadan kırar.