Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sağolun!

Mustafa Serdar bey,

Yabancı sitelerde rastladığım "dieseling"in ne olduğunu anlamış oldum böylece. Teşekkürler. Peki silahın yayı ve pistonu belli aralıklarla yağlanmalı mı? Şu ana kadar sadece dış metal yüzey ve aksamı yağlamakla yetindim.

Tavsiye ettiğinizi pellet'i Türkiye'de bulabilirim değil mi?

M.

Silah hiç sökülmemiş ise,içindeki (Hatsana mahsus) kırmızı gres bol sulu bir şey ve silindir içinden yağ ile bolca korozyon çamuru çıkıyor,benim tavsiyem en uzun dayanan ve atışlar arası minimum hız farklılıkları sağlayan kauçuk bazlı Yeşil gres,1 kilosu 5 YTL,dünyanın en kaliteli greslerini dünyanın çeşitli ülkelerinden getirttim ve test ettim,pistonlu silahlarda en iyi neticeyi bu gres de alırsınız

Bahsettiğim pellet den mart nisan gibi FX markası ile ben getirteceğim ama aynı pellet şu an yurdumuzda AirArms Markası ile veli 500 lük paket 27 YTL satılıyor.

Merhaba arkadaşlar. Ben siteye yeni katıldım. Şükrü ve Murat beylerle okçuluk çalışıyorum. Onların vasıtası ile bu siteden haberim oldu.

Benim elimde de Diana mod24 var uzun zaman önce aldığım. Biraz hor kullanılmış durumda. Bugünlerde diğer arkadaşlarımın da heyecanına ortak olarak tekrar elime aldım tüfeğimi. Sıkıntım genel olarak tüfeğin bakımını nasıl yapacağımı ve ne tür malzeme kullanmam gerektiğini bilmemem. Şu anda namlunun dış yüzeyinde ve tüpün üst yüzeyinde korozyon var. Daha önce WD40 ile korozyonu temizleyip, motosiklet zincir yağı ile yağlamıştım dış yüzeyleri. Motosiklet yağı belki bilenler vardır sprey olarak satın alınıyor. İlk sıktığınızda oldukça akışkan fakat bir iki dakika içerisinde donup bir film tabakası gibi yüzeyi kaplıyor. İkinci sorun ise silahı kurarken eskiden olmayan çeşitli sesler gelmesi. Sanki tüp içerisindeki keçe deforme olmuşta gidip gelirken ses çıkarıyor. Herhangi bir mekanik sürtünme yok gibi örneğin kurma kolunda veya kundaktaki yuvasında.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kendim uğraşayım mı yoksa bir profesyonele mi havale edeyim? (Bu gibi işlerle uğraşan birilerini de tanımıyorum malesef) Mekanik işlere elim yatkındır gerçi, tüfeğin planlarını da buldum internetten ama, aman şurasını dağıtma bir daha bir araya getiremezsin diyeceğiniz yerleri var mıdır?

Teşekkürler.

Merhaba Yavuz bey,Öncelikle foruma hoşgeldiniz,

Biraz eliniz tornavida tutuyorsa bu silah da söküp de toplayamağınız bir şey yok,sadece tetiği dağıtmayın,gerçi o da çok basit ama siz kundağı söküp kurma kolunun pozisyonlarını inceleyin gerekenleri yapabilirsiniz diye düşünüyorum,yeterki ben yapabilirim pozitif düşünce ile işe başlayın olmadı,Hosomoklunun dediği gibi,Ana Distribütöre gönderirsiniz gerekeni yaparlar.

Polat abi silah üzerinde farklılık olarak tüp değişikliğine istedikleri işçilik parası abartılı,adamlar zaten amerikaya yetiştirmekte sıkıntı yaşadıklarını,bu tür bir değişikliğin ekstra mesai ile yaptırılabileceğini ve maliyetini de söylediler ben yazmayayım şimdi küfür edersiniz adamlara,abi o tüplerden ayrıca fazlaca getirtiyorum.

Birde Veli bu gece istanbula geliyor,hafta sonuna web sayfası hazır olacak.

Arkadaşlar zaten Anket gereken sonucu verdi ;

• FX Revolation
    • FX Gladiator Duble Air
    • FX T12 sentetik ve Ceviz kundak

Silahların hepsindede Lothar Walther Mach Grade (Müsabaka) Namlu olacak,bu hafta sonu Veli bey'in sitesinde ön siparişle satış başlıyor,şu an emniyetten izinlerle uğraşılıyor.

Ön sipariş ile Satın alacak arkadaşlara silahın yanında altta verdiğim listedeki ürünler hediye gelecek.

• Silahın Orijinal pvc taşıma çantası,
    • Dolum aparatı,
    • 2 kutu 16grains FX pellet
    • 1 kutu temizleme pelleti

Bunlar dışında ön sipariş olsun yada olmasın türkçe kullanım klavuzu,Garanti belgesi gibi yasal tüm evrakları paket dahilinde gelecek.

Murat bey emeğinize sağlık,güzel bir çalışma olmuş,

Bu 200 atışda yay oturması diye bir şey yok,yay silaha monte edildikten sonra yaklaşık 3 - 5 atışdan sonra oturur,yani kavuşur,sonrasında 10.000 - 20.000 atışa kadarda mikron seviyelerinde oturmaya başlar,daha doğrusu yay çeliği yorulmaya devam ederki zaten ortalama 10.000 atış dan sonra her an yay en zayıf bulduğu yerden yorulma sonucu kırılır,Zamanında 200 atışda oturur görüşünü ileri atan arkadaşlar,silahın tepmesi - merminin enerjisi gibi gözlemleri sonucu bu kanıya varmışlardır,olayın aslı ; Pistonlu silahlar dizel etkisi ile çalışırlar ve ilk 200 atışlarda silindir yüzeylerindeki gres yağı oldukça azalmış olacağı için dolayısıyla da daha az dizel etkisi oluşturmaya başlar.

Bana göre Diana H&P pellet FAC sınıfı PCP silahlarda çok daha verimli kullanılabilmektedir.ama size balistik değerleri çok daha iyi olan AirArms ın field 16grains pelletini öneririm,

Akif bey o gres ancak ateşlilerde iyi olur,bizim pistonlularda olmaz,çünkü bizim pistonluların dizel etkisine ihtiyacı var,tetiği ezdikten sonra pellet ile piston arasında ani sıkışan havanın ürettiği mili saniyelik 1500 derece gibi sıcaklıkta yağın yanması gerekiyorki dizel yapsın,aksi halde hız düşük çıkar,

PCP lerde ise (o ring lerde) asla yanmayacak gres gereklidir patlama riskine karşı,bu anlamda da önerilen Molikot 111 şeffafımsı gres.Bu gresden de 1 kilo getirttik,ciddi pahalı bir şey,1 kilosu 280 YTL civarı,herkes ulaşabilsin diye minik kutulara dağıtıp https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com.tr da satışa sunacağım.

PCP lerde çap arttıkça verim artar,örneğin 17grains pelleti modifiyesiz AA S410 900fps hızda atarsa,aynı silaha 6,35mm namlu takılıp yine 17grains fakat 6,35mm pellet ile test etmemiz halinde minimum 150 - 200fps hız artışı olacatır,

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.