Yerli silah alınacaksa Webley tavsiye ederim ama %80 inin aynı hatsanlardaki gibi namluları bozuk,test ederek satın alın,icabettiğinde değiştirin yada iade edin,bunlar dışında genelde yerli webleyler iyi,en azından hatsanlardan çok daha iyi,tetiği ve pistonu kalite yani.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar ingilizcesi iyi olan bir arkadaşımız bu haber metninin Türkçeye çevrimini yaparsa çok faydalı olur,
-
"İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; Payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini... Payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür."
Tosltoy"Başka herşey de olduğu gibi matemetiksel bir teori için de öyledir; güzellik algılanabilir fakat açıklanamaz."
Cayley, Arthur"Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir."
Einstein, Albert (1879-1955)"Hayat sadece iki şey için güzel; matematiği keşfetme ve öğretme"
Simeon PoissonSık sık "matematik, teoremleri ispatlamaktan ibarettir" sözünü işitiriz. Bir yazarın temel işi cümle yazmak değil midir?
Rota, Gian-carlo"Aptalların sorup akıllı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)"Mekanik, matematiksel ilimlerin cennetidir, çünkü kişi onunla matematiğin
meyvelerine ulaşır."
Whitehead, Alfred North (1861 - 1947)"Akıllarımız sınırlı, fakat bu sınırlılığın şartları içersinde sonsuz olasılıklarla çevrilmişiz. İşte hayatın gayesi bu sonsuzluktan kavrayabildiğimiz kadar çok şey kavramaktır."
Whitehead, Alfred North (1861 - 1947)"Sen de biliyorsun ki biz hepimiz aynı sebepten dolayı matematikçi olduk; tembeliz."
Rosenlicht, Max (1949) -
İskenderun Körfezi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortum, korkulu anlar yaşattı. Denizde oluşan ve yerleşim birimlerine doğru ilerleyen hortum, köylere ulaşmadan etkisini kaybetti. [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/h/hatay_hortum1.jpg]Arsuz beldesi açıklarında meydana gelen hortum, 15 dakika boyunca denizden yerleşim birimlerine doğru ilerledi. Gök gürültüsü eşliğinde beldeye doğru ilerleyen hortumu gören vatandaşlar, heyecanlı dakikalar yaşadı. Bölgede yaşayan vatandaşlar için tehdit oluşturan hortum, beldeye bağlı yerleşim birimlerine ulaşmadan etkisini kaybetti. [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/h/hatay_hortum2.jpg]Hortumun etkisini yitirmesiyle rahat bir nefes alan vatandaşlar, denizde oluşan hortumun 15 dakika boyunca kente doğru ilerlediğini belirttiler. Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede meydana gelen hortum, Çerçikaya köyünde önemli ölçüde hasara neden olmuştu. [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/h/hatay_hortum3.jpg]
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
Evet 1080fps ile 1100fps aralığında namlu çıkış hızına sahip
-
17grains H&N marka
-
bide yer çekimi olmasa ne şane olacak dimi?
Madem hayal ediyorsun hava yı da iptal et hava da olmasın,o zaman tam şenlik olur,al eline taşı ay'a doğru fırlah bekle bir kaç ay sonra taş ay'a çarpsın sende teleskopdan izle.
-
hele hidrojenle ne şenlik olur be mahallenin haritası deyişir
O zaman şu navtürk müydü ne o adamlar yeniden proğram yapmak zorunda kalırlar.
-
Tam öyle diyemeyiz,çünkü 5,5mm nin etek alanı 6,35mm nin etek alanından küçük olduğu için pellet eteğine uygulanan basınç aynı olsa bile 6,35mm de silahın üreteceği enerji daha yüksek olacaktır,ve hız herşey değildir,aslolan silahın ürettiği enerjidir,çünkü hedefe gereken dersi hız değil enerji verir.
-
helva kokusumu aldım ne
Helvayı kimin cenazesinde yiyeceğiz ?
-
Bu silahlarda kullanılabilecek gazları sıralayayım;
- Kuru hava (en ekonomik olanı,silahla dost)
- Azot (nitrojen) (en ideal gazdır,kuru havada nem ve oksijen vardır,bu ikiside tehlikelidir,fakat azot hem silaha dost,hemde en tehlikesiz gazdır)
- Argon (bu gazda kullanılabilir,fakat çok pahalı bir gaz olduğu için gereksizdir,ekstra bir artısı yoktur)
Bunlar dışında belki temini zor zararsız bir kaç çeşit daha gaz olabilir ama Oksijen,hidrojen gibi yanıcı patlayıcı gazlar ile kesinlikle deneme bile yapmayın,kendini öbür tarafta bulursunuz bir anda. -
Merhaba Tolga
Bence yay kırık,eğik yada tamamen kavuşmuş yorulmamışsa yay değiştirme,yay tutucusu,yay uç ağırlığı ve güzel bir temizlik ve yeşil kauçuk gres ile silahın orijinal ilk geldiği andan çok daha güçlü ve çok daha sıhhatli hale gelir.
-
Merhaba Erkan bey
Benim HW90 .25 yani 6,35mm çapa sahip,ben maksimum 35 bar hava bastım ve içinde 35 bar hava varken kurduğumuzda arkada sıkışan hava 45 bar'a yükseliyor ve transfer deliğinide 5,5mm ye yükseltmiştim,bu işlemleri yapmadan 30grainslik H&N Barracuda pelleti 525fps hızda atarken bu basit modifiye sonrası aynı pellet ile 725 - 750fps hızda bir sonuç aldım,tabi burada mukayese yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de .22 (5,5mm) silahlarda testleri gerçekleştirdiğimiz pellet ağırlıkları bu pelletin neredeyse yarısı ağırlığında.
Fakat hatırlatmalıyımki bu yüksek bar uygulamasında silahı ancak iki elle namluyu asılarak kurabiliyorsunuz.
-
tabiki normal buz değil,donmuş karbondioksit dondurmayı erimesin diye paket içine konan buzlardan,denerseniz aman dikkat çıplak el ile tutmayın, -50 ila -100 derece soğukluğa sahip.
-
Yay ın tel formu kare şeklinde,
3,60mm yuvarlak formlu tel'in kare kesiti 10,17mm kare,oysa 3,60mm kare kesit yay'ın kera kesiti 12,96mm kare,böylelikle direnci daha yüksek ve daha az yer kaplıyor,daha açıklayıcı olsun,3,75mm kullandığımızda strok boyu kısalıyor,bu da yayı aşırı kısaltmamızı gerektiriyor ve her kaybedilen spir,üretilecek enerji kaybı anlamına geliyor.
Oysa 3,75 mm yuvarlak kesitli yayın bile kare kesiti 11,03mm kare.
-
-
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.