Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Yakında bir inceleme başlığı açıp değerlendirmelerimi yazacağım,

Namlu şu an için Lother Walther,ileride kendi üretimleri namlu ile mi sürerler piyasaya bilemiyorum ama en azından bu konuda da yarın bilgi alıp sizlerle paylaşacağım.

Yeşil gres bulamazsan,benzeri kauçuk bazlı gres yağı istiyorum de,piston keçesinin yanların,pistonun yanlarını ve yayı gresle,silindir içine de,başlangıç kısmına bir mercimek tanesi büyüklükte gresi parmak ucuna al ve silindir iç duvarına yay.

Sonrasında silahı monte et,tetik gurubuna gres sürme,ince yağ yeterli olur.

Otomatik emniyeti iptal etme sakın,o çok önemli,iptal edersen eski alışkanluklarından dolayı farkında olmadan birini vurursun,

Tetik yayı yumuşatılarak tetik yumuşar ama o da tehlikeli olur,en ufak sarsıntıda tetik kendi boşalır,yani tetik yayı yumuşatılarak tetik yumuşatılmaz,direnç noktası değiştirilerek tetik yumuşatılır.

Silahın hayırlı olsun..Bende de mod52 var ve bende memnunum... Şimdi gözümü Hw100 ze diktim.. Nede olsa Ankara team anca beraber kanca beraber...

Mustafa Sen silahta estetik ve güç seversin,sana HW100 almayalım,

Hem tüpü %50 daha büyük,Hem daha hafif,hem daha güçlü,hemde rahatlıkla ateşli sınıfına yakın güçlere çıkarılabilir,olmasından dolayı sana AirArms S410 XTRA .22 alalım derim,pişman olmazsın. :)

Mustafa bey ve Engin bey, ilgilenip hemen cevap verdiğiniz öncelikle çok teşekkür ederim.

Mustafa bey neden MOD 52 veya 54 tavsiye ediyorsunuz? 350'ye göre daha yavaş kalıyorlar galiba... Kontrolsüz güç, güç değildir gibi bir durum mu söz konusu acaba? :) Dürbünü ve silahı Ankara'da olmamıza ragmen kargoyla alacağız galiba. Biz iki arkadaş alacağız ve ortak bir arkadaşımız satıcı ile tanışıyormuş, onu devreye sokacağız...

İlanlar kısmına hemen bakıyorum. Teşekkürler.

Kırma namlularda isabetlilik ömrü kısadır ve ayrıca bipod takmak sıkıntılı,her kurmada namluya kuvvet uyguluyorsunuz ve zamanla namlu da esnemeden kaynaklanan eğilme yaşanabiliyor,

Mod 52 - yada 54 almanız halinde ileride üzülmez,pişman olmazsınız.

Merhaba arkadaşlar.

Havalı tüfek almayı düşünüyorum ve bu forumu buldum. Düşündüğüm tüfek Diana Magnum 350 4,5. Herhangi canlı bir hedefe asla atmayacağım. Beni düşündüren konu bu tüfeğe uygun bir dürbün bulup bulamayacağım. Duydugum kadarıyla tepmesinden ötürü çok çabuk dürbün bozuyormuş bu tüfek. Sanırım "dampa mount" deniliyor, bundan kullanarak bu sorun çözülebilir mi? Buna uygun dürbünü nereden ve kaça bulabilirim acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz,

Bence bu silahı almak yerine Mod54 yada Mod52 almanızı öneririm,

Dürbün konusunda alacağınız dürbün ön merceği küçük olmalı,yani bu şu demek,dürbün hafif olmalı,bunun içinde 9x32 , 9x36 gibi hafif dürbünler tepmeden az etkilenirler,ve Forumumuz satın alma rehberine girerseniz,orada yurt içi satıcılar kısmında,Dampa konusunda da yine forumumuzda satılık lar kısmında sniper arkadaşımızda 1 tane ihtiyaç fazlası var ve satılık.

deep tüfeğin hayırlı olsun, güle güle eskit, kazasız belasız isabetli atışlar... Mustafa abi cevabın çok güzel açıklayıcı, ayrıca teşekkürler bunun için, benim de bir sorum olacak ben bu MOD.135'in kundağınının verniğini aynı şekilde çıkarabilirim sanırım, verniği çıkardıktan sonra bunu daha koyu hale getirebilirmiyiz? yada bunda kullanılan orjinal vernik ne verniği acaba, MOD.135 eline geçtiydi senin belki hatırlıyorsundur diye soruyorum orjinalinin hangisi olduğunu. :) İyi hoş güzelde benim piston keçelerim hala yok. :(

Senin rengi koyulaştırmak için yapman gereken sadece zımpara yapıp,sulu koyu ceviz rengi boyayı bezle yedirip,sonra tik yağı ile yağlamak, Çünkü senin silahta vernik yok.

şimdi iki sorunum var dampa ayağım yok :S vede kundak rengını nasıl açarım diye düşünüyorum cok koyu rengı sanırım yenıden bır işlem görucek kundak.. tufek hakkında yorum yapan arkadaşlara ve bana tavsiyede bulunan Mustafa beye çok teşekkür ederim..

Bu forumda satılık silahlar bölümünde bir tane dampa var,onu satın alabilirsin,zaten yeni almıştı,serdar bey,

Kundağın rengini açman için oto sanayisinden yada bir nalburdan krem şeklinde boya sökücü ve satı tel fırça al,bir de 280 yada 420 numara zımpara bir tanede 2 - 3 parmak boya fırçası,bir tanede eldiven tik yağı yada badem yağı yada dış cephe yarı mat yada tam mat vernik al,sonra silahın kundağını söküp,eldiveni giy ve kundağa bu boya sökücüyü fırça ile bolca tatbik et 3 dakika bekle ve tel fırça ile verniği indir,sonra çıkmayan yerlere tekrar aynı işlemi uygularsın ve son olarak tüm vernik çıktıkdan sonra zımpara ile zımparala ve isteğe bağlı,tik yağı yada verniği incelterek penye bez ile ince tabakalar halinde 3 - 5 kez kurudukça uygula.Benim tavsiyem tik yağı.

Ya ben beceremedim ya da kronografın pili bitti, 3-4 ölçümden sonra devamlı bad yazıp durdu. HW45 lerin gücü 350-420 fps arasında çıktı.

Işık yetersizse bad yazar,yada aşırı sarsılırsa,yerinden oynarsa,bu yüzden ben 4 aydır namlu ucu kronoyu hiç kullanmıyorum,yer tipi profesyonel olan çok sağlıklı ölçümler yapıyor.

Çok güzel fotğraflar,güzel vakit geçirmişiniz de o bacak kimin ?

Büyük geçmiş olsun. :huh:

Üstad 50 kalibrede mühimmat sıkıntısı olur ülkemizde, 6.35 bile bol bol bulunmuyor :D

O sorun değil Cabelas da kalıpları var kaç grains istersen,ben getirttim harika,

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.