serkan_esk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Serkan kardeşim tabiki simit veya desert kaliteli silahlar yalnız burda acıklamaya çalıştıgım yerli silahlarda bir karşılaştırma idi ayrıca cz 75 ve bırovnikte kullanıyorum
    suan bırovnikin tetiğini yaptırmaya calışıyorum beton g;$i gibi kesinlikle bir yumusaklık yok küt diye düşüyor alındıgından beri aynı silah sıfır alındı cz75 ise 2 hafta önce ziganayla kapıştı aksilikya ine kırdı avcılarda reklam olmasın bilinen yerde silah tamir oldu şimdi avrupa nın eksiklerini görmeyip kendi malımızı kötülersek bence yanlış yapmış oluruz saygılar..

Abicim haklısın ama sanırım ne demek istediğimi anlamadın sen ben o cümleyi kinaye olsun diye yazdım.Ben babamın mesleği gereği ve büyüdüğüm yer olarak silahların ve tüfeklerin içinde büyüdüm.Babama zamanında viyanadan 44 lük magnum da geldi 14lüsüde var cz 75 i de.Hepsini kullandık attık gördük.Girsanın olduğu yerde eskiden fındık bahçeleri varken ilk tüfeğimi kullanmıştım,şimdi girsan oldu orada üretilen silahları da biliyorum.Giresunlular namını bilir silah ustası topal celal vardı namı cödüldü gözümün önünde 5 dkda silah iğnesi yapmıştı.Ne ustalarımız var.Ben her zaman yerli sanayiyi desteklemişimdir.Ziganaylada askerde tanıştım.Gerçekten güzel silah.Siz ve sizin gibi kullanıcıların olumlu olumsuz eleştirileriyle bu sanayinin daha da gelişeceğine inanıyorum.Bu arada değerlendirmeleriniz için de teşekkürler.

Ne olursa olsun ben yapamıyorum vuruyorum vicdan azabı çekiyorum ama yinede vuruyorum demek bence zayıflıktır.Ava gidecekseniz çıkar aradığınız avı yeterli miktarda vurursunuz dönersiniz.Ama eti yenilmeyecek bir canlıyada sırf içinizden geliyor diye atış yapmak bence hastalık

youtube da izlemiştim adam 50 kalibrelik tüfekle 1/5 scale dragonflya ateş edip darmadağın etmişti.İçim gitmişti alete,tabi hiç durur mu serkan bende de 3 tane picco z tarzı heli vardı bi tanesini havada vurmuştum :):):)işin kötü tarafı indoor olduğu için kızılötesiyle kumanda ediliyordu ve dışarda kumanda fonksiyonsuz hale geliyordu.Bi depoda atmıştım ALLAH korudu da pellet sekip ne pilota nede bana bi zarar verdi ;avci;Her zaman kendime kızıyorum şu atışlarımı kameraya çekmem lazım.En kısa zamanda diğer helileride havada vurup kameraya çekmem lazım :)

Bu yağı temizlik için kulanabilirsin ancak sonrasında mutlaka kurulamalı ve ince dikiş makinası benzeri bir yap ile yağlamalısın aksi halde silahında kalıcı hasar oluşur, çünkü bu sprey temizlik yağı kir ve yabancı maddeleri sökebilmesi için asit türevleri içermektedir.

Maalesef ben bu yoruma katılmıyorum.Çünkü WD40 ın en çok kullanıldığı alan nemin veya kimyasal maddelerin metalle veya elektronik parçalarla temesını engellemektir.Çok mükemmel temizlik yapar ve bir o mükemmeliyette koruma sağlar.Nerdeyse her türlü kimyasalı temizleyebilir ve ince zar tabakası halinde yağlama yapabilir.RC ci arkadaşlar bilir.Nitro RC araçların motorları aliminyumdandır ve kullanılan yakıt nitroludur.Nitronun en sevdiği şeyde nemi bünyesine çekmektir.Bir çok ünlü RC üreticisi after run oil olarak WD40 ı önerir.Yani sürüş sonrası motor yağlaması, motorda kalan nitro yakıtlarını arındırmak ve oluşturduğu zarımsı yağlamayla aliminyumun hava ve nemle temasını engelleyerek oksitlenmesinin önüne geçmektir.Benim bir offroad RC aracım var ve after run oil olarak WD40 kullanıyorum,bazen günlerce aracı çalıştırmadığım oldu.Motordaki WD40 en ufak bir arızaya neden olmadı.Tüfeğimdede temizlikte kullanıyorum.Çok mükemmel temizlik sağlıyor aynı zamanda korumada sağlıyor..Tabiki Sayın Mustafa SERDAR'ın dediğiyle benim fikirlerim çelişiyor.Ben kullan derim ama üstad iyi temizle demiş.Tercih senin.Ayrıca hertür büyük markette,sanayide,oto yedek parça satıcılarında ve çoğu benzinlikte bulursun.

Neyse arkadaşlar kalp kırmaya veya fikirlerimizi birbirimize empoze etmeye çalışmayalım.Gerçi kimsenin de böyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum.Daha önce de demiştim tekrar söylüyorum bu tamamen tercih meselesi.Üretim kalitesi de hatsanın stratejisi.Ürün yelpazesi genişleyip aynı fiyatlara çok daha kaliteli tüfekler piyasaya girdiğinde mecbur onlarda çıtayı yükseltecekler.Vursanın çinde ürettiği tüfek diğer yerli markalar yavaş yavaş piyasaya girmeye başladı.Ya gerekli dersi çıkarırlar yada oldukları yerde sayarlar.Bence sıfır tüfek olarak bu fiyata uygun.Yakında vursan stoeger mi mod125 mi derlerse alır deneriz bu fiyata vursan daha kaliteli deriz.

Benim elimde gamo cfx royal 4,5 da var.Al gördün işte

bunca zamandır forumlardayım elinde birkaç farklı marka tüfek olup da mod 125i beğeneni ne duydum ne de gördüm.mod125i beğenenlerin neredeyse tümü sadece mod125 sahibi olan arkadaşlar.

Bende öyle bişey dediğimi hatırlamıyorum.Öyle mi demişim??

Kimsenin mod125'in dampaya rağmen dürbünde problem çıkaracağını söylediğini hatırlamıyorum.

Pritt bu konuyu daha fazla deşmenin manası yok bence.Sen 100metreden 50 pelleti aynı delikten geçiriyorum da desen herkes duymak istediğini duyuyor seni değil.Bende tüm yorumlara rağmen gittim mod125 aldım gücünden isabetliliğinden performansından hiç bir şikayetim yok.Dampayla üzerinde her türlü dürbünde ayar bozmadan duruyor.Bu herkesin bu silahı seveceği anlamınada gelmiyor tabi.Elma seni seviyor diye sende elmayı sevmek zorunda değilsin.İsteyen gider alır isteyen daha fazla para verip yabancı bir markaya yönelir.Bu tamamen tercih meselesi.Burada yapılmaması gereken silahın kullanıcıları tarafından yorumlanırken(olumlu ve olumsuz yönleri) şahsi düşüncelerin fikirlere katılmamasıdır.Ben bu silaha yapılan her türlü eleştiriyi büyük zevkle okuyorum ama iş dalga boyutuna geldiği zaman içimden müdahale etmem gerektiğini söyleyen bir ses duyuyorum.Bence sende bu konuyu daha fazla uzatma mademki memnunsun arkadaşında silahı 100 ytl ye vermeyi kabul edecek al gitsin derim.Hiç yoksa elinde yedek parçası olur.