mkemal tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

tüm güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. hatsanın son zamanlarda ürettiği tüfekler gerçekten güçlü tüfekler ve kalite olarak da iyileşme var. ancak üretim standardı için aynı şeyi söylemek biraz erken. çünkü aynı optima 550'den iki arkadaşımda daha var. hafta sonları da beraber atış yapıyoruz. tüfeklerden birinin yan vidaları 10 atışta bir gevşeme yapıyor. yaylarından atış sırasında ses geliyor. benim tüfekte şans mı diyeyim artık -yoksa diğer arkadaşlarınki mi şanssızlık- bir sorun çıkmadı.

forumdan bir arkadaştan aldığım yine hatsan üretimi webley scott ise çıkarmadık problem bırakmadı. hatsana gönderip tamirini ya da yenisi ile değiştirilmesini isteyeceğim.

dampa ayak konusuna gelince, bu aralar ekonomik nedenlerden dampa ayak alma imkanım olmadı. seneye zaten mod 350 ya da hw97k almayı düşünüyorum o yüzden 200 liralık tüfeğe çok da yatırım yapmak istemedim. optimanın üzerinde gelen 2-7*20lik dandik dürbünle de bunlara yakın gruplar yapmıştım. bu dürbünü aslında 100 metre atışları için aldım. 2-7*20 ile 85 metreden 8 litrelik yağ tenekesine ortalama onda sekiz isabetle atış yapıyordum. tüfeğe elim alıştıkça çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. 100-120 metre arasında da aynı isabeti sağlayabilirsem güzel olacak.

herkese iyi atışlar dilerim.

bayramın ikinci günü hatsan optima 550 5.5 tüfeğimle konya'da evin arka bahçesinde yeni dürbünümü denemek için bir grupman çalışması yaptım. (tasko 3-9*40E) tek parça ayak olmadığı için önceki optima 3-9*32 dürbünün maalesef odağı kaydı ve ayarlanmıyor. bu sefer bir internet sitesinden 20 ytl'ye aldığım tek parça ayakla tasko dürbün süper oldu. bir kutu pellet bitirdim kayma yok.

grupmanları gamo match ve promagnumla namludan destekli olarak yaptım. match'in delikleri saman kağıt üzerinde gayet belirgin dururken promagnumun delikleri daha çok yırtık şeklinde.

[Resim Engellendi: http://www.fotoekle.info/images/17201Fotograf-0012.jpg]

moderatörlüden kastın ne anlamadım ama ben optima 550'yi yaklaşık 8 ay kullandım ve iki hafta önce kardeşim benden tüfeği isteyince ona bıraktım.

tüfek hakkında izlenimlerim:

1- güçlü bir tüfek, hassasiyet aramıyorsan, 50 metreye kadar soda kola şişesi patlatacaksan ideal bir tüfek. yalnız dürbünü mutlaka tek parça ayakla kullanmalısın. üzerinde bir dürbün parçaladım. tek parça ayak aldıktan sonra harika oldu.

2- 20-30 metre destekli atışta elin alıştıktan sonra güzel gruplar çıkartırsın.

3- biraz pellet seçer. en iyi sonuçları gamo promagnumla aldım

4- 90 metreden (ölçülmüştür) 25x40 cm ebatlarında bir motor yağı kutusunu %80 isabetle vurdum. plastik bidonda çift taraflı delik açabiliyor. alıştıktan sonra 100-125 metreden zeytinyağı tenekesi büyüklüğündeki hedefleri %50 ve üzerinde isabetle vurabilirsin.

5- tetiği bayağı sert, 200 atıştan sonra tetik parmağım genelde su topluyordu.

Sonuç:
    fiyatına göre güçlü ve alınabilecek bir başlangıç tüfeğidir. bu tüfekte tekniğini geliştirdikten sonra diana veya weichrauh gibi tüfeklerde çok daha rahat edersin.