dogant tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Geçmiş olsun ,olabilecek en kötü aksilikler ile hobiye başlamışsınız umarım sorunlarınız kısa sürede çözülür. bana kalırsa başlamadan bırakmayın, bu hobiden keyif alan bir insan kolay kolay bırakamıyor sonrasında. doğru tüfekle başlamışsınız bilgi birikimi de olduktan sonra çok keyif alabileceğiniz bir hobi.

dogant arkadaşım 25 cal de ben king heavy tavsiye ederim.
    Daha yeni bir kiyaslama yaptim nova compact ile king heavy 33.95 grain king 25.4 grainden acik ara iyi sekilde grupman yapti 45 mt de bilginiz olsun.

hocam kusura bakmayın mesaj gözümden kaçmış, tesadüf görfüm. geçen hafta aldım 33.95 grn pelleti. kısa mesafede tahribat atışı yaptım çok güçlü tahribatı fakat bt65 in şarjörüne zor giriyor bazen etekleri eziliyor bu yüzden. 3 şarjörde de aynı sorun var ve bu sorunu bi tek ben yaşıyormuşum :/ hatsan ı bile aradım ama bi çözüm üretmediler , şu sorunu çözüp uzak mesafe atışlarında bu pelleti denemek istiyorum.

pompa ve tüp kullanarak dolduruyorum ben bt65 i 120 bardan 195 bara çıkarmak pompa ile 5-6 dk mı alıyor ama bi 10 da anca kendime geliyorum gerçekten zor iş o yüzden atış yaparken pompa ile doldurmuyorum, atışa gitmeden evde doldurup atışa tüple gidiyorum maksat tüpün içindeki hava biraz daha fazla gitsin. tüp 180 barın altına düşünce de tüpü direkt tüfeğe bağlıyorum bu şekilde de 130 bara kadar baya atış yapılabiliyor.

6.35 bt65 le 200 metreden soda şişesini standart tüfekle vurmak çok zor ama 5 lt lik bidonu tecrübe ve iyi bir dürbünle fazla rüzgarlı olmayan bir havada rahat vurursunuz. kapalı alanda 40 metreden sigarayı ortlama her 5 atıştan 4 ünde vuruyorum 31 grn hn diablo baracuda ile.

bt65 6.35 kullanıyorum 150 metrede teneke boya kutusunu çift taraflı deliyor. uzun mesafede güçlü etki için 6.35 ve ağır pellet şart. isabet için de iyi bir dürbün şart. ama siz ben 150-200 metreden fazla atmam derseniz daha hassas tüfeklere bakabilirsiniz regülatörlü nova gibi. bt65 alacaksanız da güç ve isabeti daha iyi olan 6.35 kalibreyi tercih etmenizi tavsiye ederim.

hercules çok güçlü ve isabeti iyi bir tüfek ama yeni başlayanları hobiden soğutuyor. sürekli yanınızda tüple gezmek zorundasınız pompa ile dolmaz,tüpü de 3-4 dolumda bitirir. ilk tüfek olarak hercules'i kesinlikle tavsiye etmem. güç arıyorsanız hatsan herculesten sonra en güçlü tüfeği olan bt65 6.35 e bakabilirsiniz.

Bir kaç defa alışverişim oldu kafkasavdan kullandığım moderatörü ve scuba tüpü de oradan aldım. çok ilgililer gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Toplamda 15-16 kere kullanabiliyorum. Bulunduğum yerde tüp doldurmak kolay benim için ama pompa ile de dolum yaptığım çok oluyor. Pompayı taşıması daha kolay çünkü bazen motorla gidiyorum araziye o zaman pompa alıyorum yanıma. 500cc ve üstüne sahip tüplü tüfeklerde böyle bi imkanım olmayacaktı. Rica ederim.

kalibre tercihiniz 5.5 mm olacaksa nova yı tavsiye ederim çünkü bt65 te 5.5 in isabetini pek beğenmiyorum, nova gayet isabetli görünüyor ama kullanmadım araştırmalarım sonucunda bu kanıya vardım. Bt65 te ise 5.5 kullandım ve 6.35 bt65 sahibiyim. 6.35 in isabetinden gayet memnunum.

2. 500cc lik tüpü de pompa ile doldurmak oldukça zor. Ben boşaltmıyorum 90-100 barda bekletiyorum, sorun yaşamadım.

3. bilgim yok bu konuda

4. en az 300 bar almanızı tavsiye ederim. 230 bar 8 lt tüp bt65 i bile en fazla 3 kere dolduruyor (arkadaşımın tüfeğinde bizzat denedik) nova'yı 1 kere bile doldurmaz. 6 lt 300 bar tüp kullanıyorum 7-8 defa bt65 i 200 barda dolduruyor. sonra bi 10 kere de 160 bar üstü dolduruyor gayet yeterli bence.

Evde ölçerek tam 15 metreden yaptığım grupman. Toplam 5 atış. Tabanca almayı düşünen hobidaşlara yardımcı olur belki diye paylaşıyorum.

Atışlar desteksiz ve yarı dolu tüple yapıldı. Gamo match 4.5 mm 7.7 grain pellet kullanıldı.

6.35 in en sevdiğim yanı uzun mesafelerde enerjisini daha az kaybetmesi uzun mesafede daha derli toplu atış imkanı sağlıyor. Rüzgardan da daha az etkileniyor ağır olduğu için. 5.5 ile 6.35 arasındaki farkı en iyi anlatan videolardan birisi budur bence.
    Daha güçlü tüfeklerle daha iyi sonuçlar alınır.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Geçen yıl amazondan bu ürünü aldım https://www.amazon.com/Golf-Rangefind…ts=p_4%3AUineye

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

çok memnunum ,şimdi gördüm artık türkiye'ye göndermiyormuş ama aliexpressten bulabilirsiniz belki (çin malı )