dogant tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Kullanılan dürbün ffp değil ise zaten yüksek yaklastirmali dürbünü simlemeden veya standart bir ayakla kolay kolay uzun mesafede kullanamazsınız yani kullanamazsınız derken son zoomda 25 32 40 x gibi zoomlarda kullanamaz yine düşük zoomda kullanmak zorunda kalırsınız 10 12x e kadar (moa aralığınada bağlı olarak ) kullanırsınız yoksa nisan noktanız kadraj dışı kalır buda alt vurmaniza sebeb olur sonra bu tüfek 400 e atmıyor diyebilirsiniz :D
    Soldier 532 arkadaşımın anlattıkları dogrudur 400 metreye bt ve nova ile beraber isabetli atışlar yaptık hatta mesafe net olarak 402 metre olarak çıktı ölçümlerimizde

aslında tam tersi ffp yi uzun mesafede kullanamazsınız. ffp nin kullanım amacı sıcak çatışmalarda kısa mesafelerde hedefin uzaklığını daha kolay tespit etmek ve zoomlardan balistik etkinin bozulmamaısnı sağlamak. 32x zoomda ffp lerde artıkılın yarısı kayboluyor,hedefi göremiyorsun, nereye atacaksın ?

hatsan tropy çıktı aldım,zar zor imkanları zorladım herkul aldım,hatsan yarı otomatk gördüm şimdi video izledim fuarda tanıtmışlar çatır çatır saydırıyor otomatik hatsan,bu ne ya,inadına inadına bunuda alıcam ulen hatsan ama hemen çıkarma para biriktirek =O

Bu alınır işte. Güçlü ve isabetli ise tadından yenmez.

Bu hobi Türkiye'de gerçekten zor. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği şeyleri ithal etmeye çalıştığımızda sıkıntı oluyor. Amaçlarının ne olduğunu kimsenin bildiği de yok.

H&N firmasının .25 cal için Hornet ve Coppa-Spitzkugel isimli tahrip peletleri var özellikle hornet çok iyi ama bizim distrübitör'ün keyfi getirmek istemiyor galiba zaten hangi distrübitör tüm ürünleri tam olarak getirdi ki her iş yarım oluyor benim bildiğim sen distribitörsen tüm ürünleri getirirsin birkaç av marketine satış yaparsın sürekli mal döngüsünü sağlarsın ama yapılmıyor işte, ben 3-4 ayda bir almanyadan her çeşitten 1 kutu paket yaptırıp istiyorum gelen giden olursa yoksa kurşun peletin hedefe sıvanmasını izliyorum :D

Evet maalesef pellet çeşitliliği çok az ülkemizde. Acaba ebay'dan falan alsak gümrükte sorun olur mu ? kargo ile mi gönderiyorlar size?

Bir de şöyle bir şey var tüfekler gücünü attığı pelletlerin veya mermilerinin dayanıklığı oranında kendini gösteriyor. Mesela aynı tüfekten çıkan mermilerden biri çelik plakaya çarpıp sekerken başka bir mermi aynı plakadan 2 tanesini delip geçebiliyor. Bu yüzden 6.35 olarak piyasada bu tüfekte kullanılabilicek türk pazarında bir tek ince mehmet var bence. diğer pelletler yeteri kadar tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum. bu tüfeğin hakkı en az 30 calibre. pelletler de dayanıksız olunca tüfek ne kadar güçlü olursa olsun tahribat sınırlı olacaktır. zaten bt65 25 cal ile aralarında tahribat ve güç olarak fiyat ,ağırlık ve hava sorununa katlanabilecek kadar bir güç farkı yok. 15-20 jolue oynuyor arada ama dediğim gibi pelletler dayanıksız olunca bu farkı sert cisimlerde pek hissedemezzsin,pellet dağılır kalır. bu şartlar altında (hava doldurma sorunu,ağırlığı,fiyatı) alınabilir bir tüfek olarak görmüyorum. daha önceden de söylediğim gibi ikinci bi tüfek olarak alınabilir sadece.

Ben de bugün 25gr jsb pelleti denedim. her atışta istisnasız kurma kolu takılıyor.şarjör kilidini açınca ancak ileri gidiyor,şarjör kilidin açtım kolu çok hafif çekip ileri ittim ve kilitledim. bu şekilde 2 şarjör atış yaptım. 2 iş oluyor yani şu namluya sürme problemi olmasa bt65 mükemmel bi tüfek diyeceğim.

ben de aliexpressten almıştım. alacak arkadaşlar yapışkan falan diye korkmasınlar. aynı sargı bezi gibi metale yapışmıyor zaten normalde, sıkıca sara sara ilerliyorsunuz ve sonuna gelince sarıp bant kısmına yapıştırıyorsunuz. birbirine yapışıyor yani metale yapışmıyor. moderatorü kapladım ben de.

Bne önce aradığımda tüfek yeni henüz 1 haftalık falan dedim , o zaman kargoyu biz ödeyelim dediler. ücretli kargo kabul etmiyoruz dediler. dönüş kargosunu ben ödemiştim ama. başka adrese gönderip ücretsiz kargodan faydalanabiliyor muyuz yani?

Bt 65 alan eğer 6.35 kalibre seçerse pellet aramaz. Piyasada 6.35 bt65 için 2-3 çeşit pellet var. Aramasına gerek yok alır kullanır.

aynen öyle. 3 çeşit pellet gayet yeterli zaten. fazlası da var gerçi ama kullandığın 2-3 çesit oluyor.

Fabrika: Kemalpaşa O.S.B. Mahallesi , Ansızca Sanayi Sitesi No: 303, Kemalpaşa, 35730, İzmir
    Ofis: Ansızca Koyu Sögütcük Mevkii No: 2, Kemalpaşa, 35730, İzmir
    Tel: 0 (232) 878 91 00 • Fax: 0 (232) 878 91 02 - 878 97 23

fabrika adresine gönderiyorsun
    göndermeden önce arasan iyi olur ama :)

Adım adım sorun şu 4-5 şarjör attıktan sonra tüfeğe şarjörü taktık kurma kolunu herzamanki gibi çektik ( bendeki yandan kurma) yerine geri aldık ( Hn ve ince memet solid fark etmiyor aynı problem) pelet namluda Tetik işlevisiz mekanizma yani çekiç ve yayı kurulmamış şarjörü çıkarıyorum tekrar kurma kolunu kuruyorum yine aynı birkaç tekrardan sonra tamam oluyor atıyo

hatsan ın fabrika adresine gönderiyoruz. sitesinde yazıyor zaten. hatta adres e de gerek yok yurtiçi kargo ya hatsan servisine göndericem demeniz yeterli. paketin içinde tüfek olduğunu da belirtin ki dikkatli davransınlar.

4-5 şarjörden sonra yapması ilginç geldi bana. ben baracuda hunter ı hiç kullanmadım bahsettiğim pellet diablo baracuda 31 gr. bunu denemenizi tavsiye ederim. hunter pelleti av için üretilmiş bir pellet.

Nasıl gönderiyoruz bakım için benim tüfekte arda tutukluk yapıyor pelet alıyor her şey tamam mekanizma kurulmuyor

hocam onun çözümü pelleti değiştirmek sanırım. servise gitti geldi benim tüfek ama kurma kolu hala aynı. servis bir de not yazmıştı bana h&n 21 gr tarzı pelletler kullandığın sürece sorun yaşarsın diye. gerçekten de öyle o pelleti ne zaman kullansam sıkıntı çıkıyor tüfekte, gerçi başlarda daha rahat atıyordu.

şarjörlerin oringlerinden kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum.
    ben hatsan'ı aradım o şelilde gönderdim. yurtiçi kargo ile göndermen gerekiyor.

h&n baracuda 31 gr sorunsuz ve çok iyi pellet.
    ince mehmet de arada bi sıkışsa da genel olarak iyi.
    1 kutu da jsb 25gr aldım ama henüz deneyemedim bu pelleti. chairgunda baracudaya göre biraz daha uzun menzilli görünüyor fakat rüzgardan daha fazla etkileniyor.

bu tüfek ağır pellet içindir , Alparslan hocanın kronosuna göre 42 grain ince mehmet ile 250 barda 886 fps ile başlayıp 120 barda 810 fps atan arasına da 66 atış sığan ve 900 fps üstü hızları da 240-175 bar (900-902 fps) arası 33 atış yapan bir karakter sergiliyor bu silah, maksimum hızı da 926 fps, yani o 33 en güçlü atışta fark 24 fps, bilmem bu tüfeği alırken ne gibi bir performans beklediniz ama güç isteyen arkadaşlar için bu değerler tatmin edicidir diye düşünüyorum, sadece daha önce de belirttiğim gibi regulatör ve güç ayar valfi olsa daha stabil atışlar yapılır, daha hafif pellet ile daha çok atış yapmak isteyenler ya regulatör uygulaması yapacaklar yada bu silahı almayacaklar bu kadar basit.

tabloya göre 200 bara kadar doldurulsa bu tüfek gayet yeterli. o zaman hava basma işi de çok basitleşmiş olacak.

bana 6.35 kalibreyi kimse tavsiye etmemişti,hatsan hakkında'da çokça olumsuz yorumlar okudum.tavsiye etmeyenler tüfeğin kullanıcı değildi ve 6.35 e göre pellet bulmakta sıkıntı çekeceğimi falan iddia etmişlerdi. bt65 in videolarını izledim,forumda kullanan arkadaşların yorumlarını okudum ve chairgun dan pelletlerin balistik grafiklerini inceledim, başka tüfek ve kalibrelerle kıyasladım ve sonunda bu tüfek alınır dedim ve aldım.

çok da memnunum bence doğru bir tercih yaptım. kurma kolu biraz sıkıntılı sadece.

6.35 bt65' i çok merak ediyorum. İsterse bir tüple 10 atış yapsın ama her atışta ince mehmet 42 gr' yi 850-900 fps' de göndersin.

bt65 6.35 in hava sarfiyatı gücüne bence gayet normal seviyelerde. 190 bardan 100 bara kadar rahatlıkla 20 atış yapabiliyorum. bazen scuba ile bazen de pompa ile dolum yapıyorum mesela hill pompa ile tekrar 190 bar a çıkarmak 5 dakikamı almıyor. 200cc tüp var çünkü dolumu basit.

hercules e gelirsek de ikinci bi tüfek olarak alınıp kullanılabilir ve gayet zevkli olur diye düşünüyorum. tabi bu tüfek için bir de ayrı bi scuba tip bulundurmak lazım 12 litrelik falan. aksi taktirde tek tüfek olarak kullanıldığı zaman çok çileli bi hobi haline gelir diye düşünüyorum ki herkes aşağı yukarı bundan bahsetmiş.