Aytaconursal tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mod 99 da jsb 15.89 mu 13.44 mu. 1000 adet 15.89 aldım. 750 adet jsb Stratton aldım o da 15.89. Ama Üyelerimizden birisi ismini hatırlamıyorum jsb nun yine 13.44 e bayılıyor demişti. Alsam mi acaba. Ucuzda degil mühimmat isi. Kutuların 50 tl den asagisi Yok.

Hocam Hem gamo nun hem hastanın tüm civatalarini loctite ile siktim. Ne dürbün ne kundakta hicbirsey gevseyemez. Sökmek derken yay ve tetik mekanizmalarını elleyemem herhalde. Elim aslında her turlu tamirata yatkın. Evimde hicbirsey icin tamirci çağırmam herşeyi kendim hallederim. Minik bir tezgahım ve hatrı sayılır bir alet takımım var. Fakat hiç sokmedigim ve hassas olduğunu bildiğim mekanizmaları ellemek pek doğru gelmiyor. Özellikle gamo yu ellemek hiç cazip gelmiyor. Hatsan hadi bana yakın. Arabayla fabrikası 30 dakika.cok şanslıyım. ama gamo yu bir dağıtırsam toplayamazsam haydi Adana'ya uğraş dur.

Gecen ay gamo servisi aradım.cok şikayet duydugum ve Sırf nasıl birşeyle karışılacağım öğrenmek icin.neyse bende Whisper igt var. Piston gücünü kaybetti 20 metreye bile atamıyor dedim. Gönderin efendim bakalım dedi. Eğer keçe bitmişse 20 tl masrafınız olur. Piston değişimi gerekiyorsa yanlis hatırlamıyorsam şuanki fiyatı 80 tl + KDV dedi. Kargoyu siz karşılıyorsunuz yedek parca fiyatı Euro ya bağlı dedi. Peki dedim bazı arkadaşlar piston değişimi sonrası tüfeklerini ayni güçte gelmediğinden şikayet etmiş piston güçleri düşürülüyor mu dedim. Öyle birşey olamaz burada test edip gönderiyoruz dedi. Tamam bir haftaya gönderiyorum deyip kapattım. Vallaha konuşma gayet iyi geçti ama gerçekten arıza yaptığında nasıl olacak göreceğiz. Şimdi mod 99 u aldım ya gamo istirahate çekildi. :sleeping: Bol bol uyuyor. Hevesimi alana kadar belli süre eskisi kadar efor sarfetmez.

Super bilgiler. Çok teşekkür ederim. O peleti ( gamo lehtal )sırf ucundaki Çelik kısmı ve hızı sayesinde 1.5 mm sacı deliyormus reklamında öyle. Gerçekten yapıyormu diye test icin aldım. Cidden hiçbirinin delemedigini lethal deldi. Birde super bir sesi var. Islık çalıyor. Enteresan o hafiflikte fakat uzun mesafede de çok başarılı. Yoksa öyle kutuda bekliyor ara sıra atıyorum tek tük

Dün dürbünü optik merkezleme yaptım altlı üstlü samrel ufak bir şimleme yardımıyla yatagun dampa ile loctite sürüp monteledim. Ufak bir dikey ayar ile whisper de yapabildiğim bütün atışları hatta daha iyisini yaptım. 15 metre de 25 krs luk alana 5 atışı 2 sette de topladı. Bu durum Çok hoşuma gitti. Bakalım bu kadar işçiliğe rağmen ilerleyen günlerde ayar kaçacak mi. Whisper de 1 yıldır hiç bozulmadı. Umarım bunda da bozulmaz

Şimdi benim anladığım benim tufek yaylı sizdeki nitro Gibi 24 joule. Ben vortex taktirdigimda 25 mi olacak.

Telefon uygulaması olan chrono Connect te jsb 15.43 graini 900 fps gösteriyor. Ortalama +- en fazla 10 - 15 fps oynama yapıyor. Nereden biliyorum derseniz gecen yaz gamo whisper igt 4.5 ile 6 grain Peleti 1280- 1295 fps ortalama ile atıyor. Şansıma bir dostun vasıtasıyla Gerçek crono cihazında ölçüm yapma şansım olmustu. Ayni pedlerle 1255-1270 arası ölçüm oldu. Yani yakın sonuçlar.
    Simdi mod 99 da 900 fps den hadi 20 fazla ölçtü desem 880 fps yapar. Aldığımdan beri 200 atışı geçtim. Bu arada dizelleme olmasın diye aldığım gün wd 40 ile namluyu komple temizledim. Hem harbi ile hem misina bez ile 5 gün arayla iki kere 15 20 kez namlu içini sildim. Bezi son cektigimde tamamen kuru ve lekesiz çıktı.o derece Ayna gibi..O şekilde 200 atışı geçti. Bu iyi bir rakam degil mi. 880 fps yı hesaplarsak Joule olarak 24 degil 36 çıkıyor. Bir gariplik mi var ben anlamadım

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle konularda bulamadım yada gözümden kaçtı. O yüzden sizden bilgi almak istedim.
    Bildiğiniz gibi Hatsan da joule değerleri yazmıyor. Yada ben göremedim. Birçok sitede joule hesaplama cetvelleri var. Fakat hastanın mesela 5.5 mm yi 800 fps güçle atan mod 99 tüfeğinin joule değeri tam olarak kaçtır. Hatsan bu fps değerini hangi pelletle elde ediyor. 13 ten başlıyor 25 grain e kadar (belki daha ağırı da vardır )gidiyor. Orası muamma olduğu için joule değerini ben tam olarak bulamıyorum. Bilgisi olan var mı ?? ?(

Dün denemek icin tesviye yapmadan nasıl olur diye eski adı Bezir yağı (keten tohumu yağı ) ile pamukla ince bir tabaka sürdüm. Sabaha kadar beklettim. Sabah yumuşak bir bezle emilmemiş fazla kalan yağı aldım. Öğleden sonra kadifemsi yumuşak tüylü bir bezle iyice kurulayıp sildim. Hatta ovdum da diyebilirim. Rengi az bir ton koyulaştı. Ama sanki cilalı gibi parlıyor. Çok hoşuma gitti. Bakım yapmak isteyen tüm arkadaşlara Tavsiye ederim. Hiç ahşap cilası yada sil baştan verniklemekle uğraşmaya gerek Yok. Arti vernik gibi kalın bir tabaka dibi durmuyor daha orijinal ve zahmetsiz. 6 ayda bir uygulansa hep ilk günkü parlaklığında olacaktır.