BISMARCK tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

internette biraz araştırdım çok farklı solid pelletler var .fazla ağır olmayan 50mt 60 mt deki içi su dolu bi şişeyi delip geçse çok süper olur benim için :) biraz fazla istedim sanki solid pelletle

Hocam, inan torpedo 155 ile gamo pro magnum'u tahribat ve isabet baabında rahatlıkla kullanabilirsin.Ayrıca yakın mesafeler için crossman wadcutter ve gamo match mermi de seni mahcup etmeyecektir.Eğer çıtayı yükseltmek istiyorsan silahına göre en uygun marka FX diabolo exact olacaktır.Bu saydıklarımın hepsini torpedo 155 ile kullandım.

MeRtt_21

Torpedo 155, benim eski tüfeğimdir.Torpedo 155, karşılaştırma yapmak gerekirse namlu içindeki yiv izleri bir gamo CFX royal'e göre daha belirsiz olan bir tüfektir.Geri tepmesi, muadillerine göre çok olan bir tüfektir.Bunlara rağmen tüfeğe alıştıktan ve de huyunu suyunu bildikten sonra iyi bir hedef tüfeğidir.Atışlarında belli bir mesafeden sonra sapma veya pelletin hanyaya konyaya gitmesi durumu yoktur.Kesinlikle ve de kesinlikle DAMPA ayak kullanılması, eğer dürbün kullanılacaksa mecburidir.Ağır ve yüksek zoomlu dürbünler yerine hafif ve orta kalite bir 3*9-44 veya 3*12-44 dürbün yeterli olacaktır.

Tahribat konusunda mükemmel, atış istikrarı konusunda kullanıcıyı yarı yolda bırakmayacak, yaylı ile devam etmek isteyenler için güzel bir tüfek.Tüfeğin tek eksi tarafı ağır olması ve tepmesi.Dediğim gibi bunu da alışınca ve huyunu suyunu bilince takmıyorsunuz.

Kolay gelsin.Rast gele ;tufey#

Benim hatsan torpedo 155 - 5.5 mm. tüfeğim varken yatagun dampa kullanıyordum.torpedo 155 kullanıcıları sorun ve sıkıntı yaşamak istemiyorlarsa dampa ayaklarının dürbün kızakları ile birleştiği yerlere abartmadan, az miktarda locktite sürmelerinde fayda olacaktır.Sürdükten sonra ben 1 - 1.5 saat kadar bekledim yüzey birleşimi kuvvetli olsun diye.Locktite'ın en küçük boy kutusu 20 lira civarında Rize'de.

MOD 95 SAS da iyi bir tercih olur.70 metrede şişe kırdı.Forumda sideprensi07 de 105 metrede şişe kırdı tüfekle.Tepmesi de az bir tüfek.bununla birlikte MOD 85X'de arpacık ve gez tertibatı yok.Yani dürbün olmadan atış imkanı da zor.

Hali hazırda bir akrabamın kullanmakta olduğu kral magnum sabit namlu alttan kurma 4.5 mm. tüfeğin yayını ilk satın alımdan 7 ay sonra değişelim dedik.Yayı değiştikten sonraki ortalama ilk bir kutu pelletlik atış çok iyiydi.30 metre civarında şişeleri kırıyordu rahatlıkla.Ancak iknci kutunun ortalarından itibaren 20 metre ve 30 metre arasında şişeleri sadece devirmeye başladı.Şişeleri kırmıyor.Tüfeği söküp yayı çıkarttığımızda yayın yamuk yumuk bir hal aldığını gördük.Acaba burda sorun ne olabilir?Tüfeğin atışlardaki etkisini ve tahribatı arttırmak için başka neler yapılabilir?Farklı yay önerisi olarak neler tavsiye edersiniz?

Namlu içinde girinti vs. olmaz.Yivler belli belirsiz veya set ile yiv arasındaki oran az olabilir ama namlu içinde girintiler olması en dandirik silahta bile bence imkansız.O zaman kurşun hiçbir şekilde yol almaz.

Sizin gördüğünüz şudur:Vitrin silahı daha doğrusu hiç kullanılmamışsa namlu içinde de belirgin oranda yağ kalmıştır.Ben de Rize'de Kral magnumlara bakarken namluyu kırıp ışığa tutup içine baktım.Namlu içi koyu siyah zift gibiydi ve yivler yağ artıklarından görünmeyecekti nerdeyse.

Velhasıl namlu kalitesi kötü olabilir ama namlu içinde girinti olmaz.