Namlu tutucu ile ne gibi problem var ki?
BISMARCK tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
başka bır forumda zaten 3-4 kışı satılıga çıkartmıs tufeklerı ,bu kadar hızlı satışa cıkması pek olumlu degıl
Satışa çıkartanlardan bir tanesi iş değişikliği yüzünden nakit ihtiyacını karşılamak için çıkarttı.Biri kendi ifadesidir ki, PCP tüfeğe alışamadı.O yüzden AT44'ü satış farklı bir PCP değil diana 350 magnum almak niyetinde.Diğer arkadaş ise özel bir durumdan dolayı satıyor ki kendi ifadesi iledir ki gene tüfekte bir sorun sıkıntı yoktur.Zaten yarım paket bile kurşun ya atmış ya atmamıştır.
-
O zaman şarjörde pellet yokken ancak tüp doluyken sıkmak zarar vermiyor mu?
-
Nasıl deaktif oluyor teknik olarak bilmiyorum.Ancak her kurma sırasında emniyetin aktif hale gelmesi sizce de güvenlik açısından iyi değil mi?
-
Kadir hocam coştun sen.Hayırlı olsun diyorum.Ben de en çok dürbün ile tüfeğin kombinasyonunu merak ediyorum ve acilen resim bekliyorum.Bir de acaba susturucu nasıl olur?
-
elinize sağlık, bu arada siz hergün atış mı yapıyorsunuz ne güzel
Göktuğ birkaç deneme yapıp mı bunları seçtiniz? yoksa yaptığınız bütün denemeler bunlar mı?
Yahu RAPTORX hocam, tüfeğe illa bir yerden çatacaksın Olmaz ki ama.
-
Torpedo 155 yakın mesafelerde göz-gez-arpacık kombinasyonu ile gayet iyi iş çıkartmaktadır.Sabit namlu olması bir avantajdır.İsabetliliği yanında tahribat gücü de bir o kadar iyi bir tüfektir.Namlu çıkış hızları konusunda bir şey diyemem ama tek başına gayet güçlü bir tüfektir.Uzun mesafe atışları tatminkardır.
-
Çalışma için elinize sağlık hocam.
-
Bana rastlamıştır diyorum ben.Hediye için her zaman teşekkürlerim ve iyi dileklerim sizinle Mustafa Bey.Gönderdiğiniz dampa ayak benim için hediyenin ötesinde şeyler ifa ediyor.
MOD 95 SAS 2 hafta kadar satılmazsa gene yatagun dampa ve 3*9-40 hafif bir dürbün alacağım.
-
Valla anlamaz öyle torpedo 155 dampa bipod cart curt .Kodu mu oturtur
-
Sen stoper vidasını koparttın.Bendeki hatsan torpedo 155 4 ayda dampayı iki parça etti
125 kiloluk adama 125 kiloluk tüfek işte
-
Bu 50 bar ve civarında atış yapmama olayını ben de bilmiyordum.Öğrenmiş olduk.Teşekkürler.
-
Raptorx'e
Tabi ki ana ekipman AT44 için girdim ben bu kampanyaya.Belirttiğiniz gibi de mesela red dot öyle çok da aman aman kullanacağım bir ürün değil.Ancak boş bir ürün de değil.Bununla birlikte sadece 800 YTL'ye tüfeği LW namlulu olarak verselerdi başka herşey hariç gene de bu tüfek alınırdı.Benim görüşüm bu.Bununla birlikte mesela diğer hediyeler yerine daha kalite bir dürnün olabilir miydi?Evet olabilirdi.Ancak beraberinde gelenler de işe yaradı.Hiç yoktan ürünler eline geçince alıp hemen satanlar bile tüfeğin hemen hemen 3/1 parasını çıkarttı.Satmayanlar da var benim gibi.Kullanıyorlar güzelce.
Hakkınızı yemeyeceğim.Mod 95 SAS ve diğer ürünler mi yoksa kalite bir dürbün mü deseniz ben de kalite bir dürbün derdim haliyle.Ancak bu hediyelerle birlikte gelmiş olması da benim için tatminkârdır.Hiç bir işe yaramayan hediyeler fikrinize katılmıyorum.
-
evet kampanya göze ve kulağa hoş geliyordu. ama kampanyaya bir bakalım:
1. yaylı bir tüfek (hemen hemen kimse bahsetmiyor, hemen herkez satmaya çalışıyor)
2. reddot (yine satılmaya çalışılıyor, haftasonu gördüm kalitesiz bişey)
3. tabanca (kimse kullanmıyor, hemen herkez satmaya çalışıyor)
4. pompa (siz daha iyi biliyorsunuz, daha önce hill pompa almış olanlar satmaya çalışıyor)
5. yedek tüp vardı birde sanırım (tüplerden bu konuya geldik zaten)
6. 2-3 kutu pellet (anladığım kadarıyla buda isabetsiz bişey)
7. dürbün (bu da kötü çıktı, iyileride var sanırım)bende diyorumki, bu çoğunlukla işe yaramaz hediyeler yerine güvenli ve kalite kontrolden geçmiş bir silah verselerdi, hadi kombo dediler yanına verdikleri dürbün bari kaliteli olsaydı.
ayrıca bedava sirke baldan tatlıdır. bu silah parayla satılırken hediye ederseniz tabiiki kabul eden bulunur .
sonuçta her zaman derim, bu hobimizdir. herkez keyif aldığı şekilde yapsın.
keyifli atışlar.
1. Verilen yaylı tüfek : hatsan mod 95 sas : Göz / Gez / Arpacık ile gayet başarılı olan bir tüfek.Kaldı ki tüfeği ben de satmayı düşünüyordum.Satmayı düşünen pek çok kişi de o sıralar ya benim gibi nakit sıkışıklığı içindeydiler ya da PCP varken artık yaylı ile uğraşmak istemiyorlardı.Kimileri eline geçer geçmez kimileri de eline geçmeden direk sattı.Müsterih olun RaptorX Mod 95 SAS'ı belki teknik olarak Mustafa Bey ya da sizin gibi tanımlayamam ancak tüfek kötü değildir.Atışları iyidir.Keyifle kullanılacak hafif, çoğu emsaline görede tepmesiz bir tüfektir.
2. Reddot : Optima 1*40 : Mod 95 SAS ile kullandım bir müüdet.Ancak beni açmadı.ürün olarak bana hitap etmiyor.Çok kaliteli bir marka da olsa ben artık ya dampa+dürbün ya da göz gez arpacık üçlüsünden yanayım.Ürün hediye gelmiştir.Kullanılınca beklentileri karşılıyor.Ancak mesela forumdan FUIGO arkadaşımızda da RED DOT vardı.Markasını bilmiyorum ama yurt dışından aldırmıştı.Ondaki kadar kaliteli olmasını zaten beklemiyordum.Sonuç olarak ben ilk başlarda ayar olayını tam olarak çözemesem de artık kullanabiliyorum.
3. Tabanca : AT44 kampanyası ile gelmedi.WEBLEY RAIDER kampanyası ile geldi.Bilgim yok.
4. Pompa : Bu konuda birşey diyemiyorum.Zaten durum ortada.Bununla birlikte pompa konusunda sorunlu olan bir benim anlaşılan.
5. Yedek tüp vardı birde sanırım : Tüp konusunda sıkıntılı arkadaşlar var.Umarım düzelecektir.
6. 2-3 kutu pellet : Ben daha kullanmadım çünkü 20 kutuya yakın gamo pro magnum ve gamo pro hunter'ım mevcut.Torpedo 155'i sattığım akrabama verdim.Onun torpedo ile attım.Fena değil.4.5 mm. olanları ise zaten mod 95 sas ile kullanıyorum.Memnunum da.
7. Dürbün : 3*12-44 Optima : Tabi ki ben de isterdim ki orjinal bir gamo 6-24*50 versinler.Ne bileyim 8*32-44 BSA 1" versinler.Ya da 10*40-50 TASCO versinler.Arkadaşların belirttiği gibi bir durum bende olmadı.Tabi bende olmadı diye bu dürbün için çok kaliteli diyemem.Ancak başlangıç için iyi diyorum.Kaldı ki 2 ay içinde ya bir 10*40-50 tasco ya da 8*32-44 BSA almayı planlıyorum ben de.Ama gene de kullanışlı bir ürün.Kalitesiz bir ürün değil, dört dörtlük bir ürün de değil. -
Hocam sonuçta torpedo 155 beni de aşırı derecede tatmin ediyordu.Ben neden PCPye geçtim dersem cevap şu : Kır kurma kolunu,mermi koy,atış yap.Sonra tekrar kır tekrar atış yap.Sonra tekrar aynı durum.Ben rahatlığı yüzünden PCP'ye geçtim.Yoksa çoğu kişi gibi 100 metre ve üstü gibi bir niyetim yok genel olarak.10 metre olsun, 20 metre olsun ama rahat olsun.
-
RaptorX'e binaen şunu söyleyebilirim ki evet doğrudur ben pompamı ikinci kez hatsan servise yolladım.Diğer arkadaşlarda belki tüp ve valf sorunu olmuştur.Bu sorunlar gördüğüm kadarı ile bende vuku bulmamıştır.Bununla birlikte pompa konusunda bir hoşnutsuzluğum olduğu zaten aşikardır.Ancak pompanın sıkıntılı olması şuan benim tüfek hakkındaki görüşlerimi değiştirmemiş durumdadır.Sonuç olarak firma iyi bir kampanya yapmıştır.Bu kampanya belli bir gelir seviyesinin altındaki kişilere de PCP sahibi olma imkanı sağlamıştır.Bu imkanın yanında pek çok kişinin PCP'den beklentilerini de karşılayan bir ürün sürmüştür piyasaya.Ortalama satılan 40 tüfekten benim şahsen bildiğim hoşnutsuzluk sayısı, tüp olaylarını katmazsak yok gibi.
Arkadaşın yaptığı eleştiri çok ağır.Sorsan can güvenliği ve kalite adına bu tüfeği evine sokmaz 900 lira da vermez ama kalıbımı basarım ki tüfeği hediye etsem yarın bayıla bayıla kullanır.Ben arkadaşın bu durumuna sinirleniyorum.
-
Boş keseden sallamayalım.900 YTL'yi boşa atmayalım nasıl bir söz?Tüfek gayet performanslı.Alırken kimse bir AA S410 performansı beklemedi zaten.
Çok merak ediyorum.Belli bir deneyimin oldu mu bu tüfekle?Ya da genel olarak belli bir tecrüben var mı?Ben aldığım tüfeği övmek için bile gerekli bilgi ve deneyime sahip değilken sen nasıl oluyor da tüfeği yeriyorsun?Yoksa başkalarının laflarından yola çıkarak mı iş yapıyorsun?Yanlış şeyler bunlar.
Tüfek isabet, tahribat olarak başarılıdır.Fiyat / performans açısından bakıldığında ise şuan zirvededir.Bakın fiyat / performans diyorum.Şimdi AA'cılar veya FX sahipleri üstüme yürümesin.Tüfek verilen parayı hak etmektedir.
Düzeltme : Mod 125'i baz alıp bir pcpyi eleştirmek ne kadar doğru.Hani cidden bir AT44 ile atarsın.Sonra gelip WX10 denersin ve cidden beğenemzsin.Ben tama derim.Ama elinizde veri var mı?Ya da konu ile ilgili deneyim?Pes doğrusu.
-
Ben gamo pro magnum ile atış yapıyorum.Gamo pro hunter da kullandım.Şuana kadar bir sorun yaşamadım.Nereye sıfrladıysan oraya atıyor.
Uzun mesafeler için MATCH mermi tercih edilmiyor diye biliyorum ben.Fiyat uygunluğu açısından gamo pro magnum veya gamo pro hunter iyi olur.
-
Ben de çifte tüfeklerle ve saçmalı mermiler ile yapılan avları anlayabilmiş değilim.Köpek kuşu algılıyor ve koşarak kuşu yerden havaya doğru kaldırıyor.Kuş uçarken sen sadece namluyu ona doğru doğrultup ateş ediyorsun.Dağılan o kadar saçmadan biri veya bir kaçı kuşa denk geliyor ve kuş düşüyor.Sonra bunun adı atıcılık ve avcılık oluyor.Tabi mavzer mermisi gibi mermilerle çulluk,bıldırcın veya keklik avı olmaz herhalde.Ancak bu kadar çok saçmalı kurşunlar ile atış yapmak, atıcılığı ne kadar geliştiriyor bilmiyorum.Yaban TV'de bir sürü video izliyorum.Vurup vurup övünüyorlar bıldırcın veya keklik düşürünce.Şimdi bunlar avcı ve atıcı mı?Hani hayvana verilen kaçma şansı nerede?Bas tetiğe ve aynı anda onlarca saçma çıksın namludan.Biri denk geliyor kesin.Avcılık bu değil bence !!!
Bununla birlikte havalı tüfek ile av yapılması yasallaşsa bile bohçacıların gene de olacağını düşünüyorum.Özellikle kanun çıkacaksa kesinlikle yaş sınırı 20 olmalı.Hem 4.5 mm. için hem de üst kalibreler için.Emniyete başvurular yapılmalı.Gerekli prosedür ateşli silahlardakinin aksine biraz daha yumuşatılarak uygulanmalıdır.Atıcı lisansı gene çıakrtılmalı ancak belirlenen ücretler minimum seviyede olmalıdır.Her sene belli yerlede lisans yenilenmelidir.
-
Bu durmu ben de sormuştum.Belli bir yere kadar normal kalınlık var.Sonra bağlantı yerine doğru bir miktar inceliyor.İki tüpte de böyle.