BISMARCK tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Büyük bir heyecanla artık tüfeği değil tüfekleri bekliyoruz g;$i Özellikle ben torpedo 155'i sattıktan sonra en kötü ihtimalle bir mod 70 veya mod 90 almayı düşünüyordum yaylı tüfek hevesimi de gene devam ettirmek için.Bu bağlamda benim için COMBO + COMBO oldu PCP ve mod 95 ;tacli#

Volkan hocam, mod 95 gelince PCP ile birlikte seninle denemeler yaparız Salarha yolu üzerinde dere yatağında.Çok güzel bir yer ilişti gözüme.

WD40 pas sökücü ve koruyucu spreyi havalı tüfeğinde kullanan arkadaş var mı?Yani bu sprey acaba namlu yüzeyinde ve de harbileme esnasında yivler üzerinde kullanılabiliyor mu?Bu konuda bilgisi olan arkadaş, bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Torpedo 155 kullanıcısıyım Temmuz 2008'den beri.Tüfekte kurma kolu problemine veya aşırı güç üretiminden dolayı insan hayatına direk veya dolaylı etki edecek bir mekanik soruna rastlamadım.Temmuz 2008'den beri başıma gelen tek olumsuzluk kundak yan vidalarının yalama yapmasıydı.Bu durumda halloldu.

Torpedo 155'i kötülemeden önce silahı lütfen bir kez de olsa elinize alın.Araziye çıkın.Silahla yere yatıp kalkın.Destekli atış yapmayı ve desteksiz atış yapmayı deneyin.Farklı farklı mermiler ile isabetini ve tahribat durumunu test edin.

Bu tüfek için Hatsan'a teşekkür ederim.Şubat'ta PCP'ye geçiş yapıyorum.Bir arkadaşıma bu tüfek için söz vermemiş olsam ki laf ağızdan çıktı bir kere, tüfeği kesinlikle elden çıkartmam.Tüfeği düşünen herkese de direk tavsiye ediyorum.

hadi ya 2 tane harbi takımını boşamı aldım ;( benimkiler metal ;( o zaman harbi takımının dışıana bant sararım yada uygun yumuşak bir medde ;şrofls;.

Onu da bana forumda bir arkadaş önermişti konu başlığı altında ama " kartalcin " nickli abi elektrikçi bandının sürtünme ile soyulabileceğini ve daha pis bir duruma gelebileceğini belirtti.

Açıkçası ben GAMO HARBİyi alana kadar keçe pellet ile temizlik yaptım.Ancak keçe pellet çok da net bir çözüm değil.İlk başlarda ben de net çözüm sanıyordum ama harbilemek şart.Keçe pellet, harbi üstüne cila olur ancak ;tacli#

Ben bu konu hakkında zamanında bir başlık açmıştım.O başlıktan çıkan ortak karar tecrübeler ışığında şöyle olmuştu.

PİRİNÇ ve ALÜMİNYUM harbi mili dışındaki miller yivsetlere zarar veriyor.

Ben de 12 YTL'lik metal milli harbi kullanıyordum.Tüfeğim hatsan'a bakıma gitti.Namluda sıkıntı olabileceğini zira atışlarımın düzensizleştiğini belirtmiştim teknik servise.Namluya bakım yapıldığını belirttiler.Tüfek servisten geldikten sonra yaptığım ilk iş GAMO HARBİ TAKIMI almak oldu.Mili ALÜMİNYUM.Şuan onu kullanıyorum.Harbi çektikten sonra da 3 veya 4 tane keçe pellet atıyorum.

Namlu içi bakımı önemli.Zira atışlara direk olarak etkisi var temizliğin.

Öncelikle Alüminyum veya pirinç mili olan bir harbi lazım.Alüminyum için marka GAMO.Pirinç için belli bir marka ismi bilmiyorum.Ancak farklı yerlerde satılıyor.Ben her atış gününden sonra harbi çekiyorum.Keçe pellet ile de en son 3-4 kez atış yapıyorum.Namlu içi iyice temizlenmiş oluyor.Dış yüzey temizliği için de pas tutumaması için her atış gününden sonra iyice yağlayıp tüfeği temiz bırakmak gereklidir.

vurduğum zaman daha çok üzülüyorum
    ama işin doğrusu şu bıldırcını vurunca hemen vururken hem eve götürürken hemde yerken keyfli oluyor

Yanlız benim durum biraz farklı
    Sinirlenince bende zaman , mekan, kural kaide,kişi, dost , arkadaş, kurum ,merci tanımama gibi geçici, ciddi bir rahatsızlık var.
    Kargalar beslediğim güvercinin yumurtalarını rafadan yiyince, fareler arka bahçedeki tavşan yavrularını parçalayınca, kurbağalarda ufak ama şirin havuzumuzdaki sazan yavrularını löpürdetince çok fena av yapıyorum.Zevkle ve keyfle indiriyorum.O yüzden skorboard yaptım.

Ben de ne zaman muhabbet kuşu kafesini balkona koysam 15 dakika sonra balkona kargalar geliyor.Orda yoksan da kafesi düşürmeye çalışıyorlar.Bu da sıkıcı bir durum tabi ki.Bazı durumlarda insan avcı olabiliyor.

Zararlı mücadelesi kapsamında fare vurmak bence normal.

Size o kadar çok imreniyorum ki arkadaşlar.Büyük şehirde yaşamanın nimetlerinden biri de mekan sınırının olmaması ile birlikte bu hobi ile ilgilenen daha fazla kişinin olması.

Buarada bir Ankara aşığı olarak, Ankara gözümde tütüyor :love: Keşke imkân olsaydı da üniversite hiç bitmeseydi ^^

4-16X50 olanınıda ben kullanıyorum. Güzel dürbün. Tek sorunu biraz ağır.
    Genellikle sabit atışlar yapıyorsan ve silahın ağırlık merkezini etkilememişse önemli değil.
    Hayırlı Olsun. Güle güle kullan

Hocam, sizin dürbün gerçekten çok uygun fiyata gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.Valla o paraya o ağırlık çekilir.Fiyatı öyle olsun dürbün 2 kilo olsun :)

Bende de 6*24-50 TASCO var.TORPEDO 155 üzerinde DAMPA ile 100 atış kadar denedim.Uygun fiyatlı ürünler.Marka ismi olmasa da fiyat hakkını veriyorlar.Bu tip ağır ürbünle ayakta desteksiz atış yapmak çok ama çok zor.

Hayırlı olsun.Güle güle kullan hocam.

Ne etmişim ben ya.Dikkatsizlik işte isabetsiz kelimesi isabetli olacak. Diğer abilerimin söylediği gibi özellikle namluya sıkı oturan promagnumlar isabetli.

Sırf şu yorumun yüzünden 4 kutu pro hunter alabilirdim.İkisi arasında kararsız kalmıştım.Daha önce bir kutu pro magnum denediğim için gene bildiğimi alayım dedim.