BISMARCK tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Pistonlu ( yaylı ) tüfeklerde Crosman - Wadcutter pellet ve FX Diabolo Exact pellet kullanan arkadaş var mı?Bu iki marka saçmanın tahribat ve isabet kalitesi anlamında verimliliği nasıl?Bir de Crosman - Wadcutter saçma MATCH yani düz ağızlı saçmalar mı?Uzun mesafe atışları için FX DIABLO EXACT mi önerirsiniz yoksa GAMO TS-18 mi?

Bir de son olarak GAMO EXPANDER için neler söyleyebilirsiniz?

22 kalibre için keçe pellet kutusunda 80 tane pellet var.Bunun da 250liliği yok mu?Kutu içeriğindeki keçe pellet sayısı az gibi geldi bana eğer ortalama temizlik başına pellet kullanımı 5 adet ise ???16 gün ediyor bu.

Dampa ayak gelince ikisini de bir sipariş etmek istiyorum.

Yani ben bu keçe pelleti harbi yerine kullanabilirim.Bu ürünü kullanırsam bir daha harbi kullanmama gerek yok diyorsunuz.Doğru mu anladım.Yoksa belirli zamanalrda gene de harbi kullanmamız lazım mı?

Kullanı mı da aynı normal bir pellet gibi mi?Yani bu ürüne hiçbir sıvı ya da başka nevi bir yağ sürmeden kuru bir şekilde namulya koyup tetiği çekiyoruz.Olay sadece bu mudur?

Keçeli temizleme pelletleri yaylı havalı tüfeklerde de iyi sonuç veriyor mu?Yoksa hiç bu pellete bulaşmadan harbi ile temizlik de yaylı tüfekler için idela olur mu?

Bu konuyu biraz daha açabilir miyiz?

Ayarlardan bir tanesi sağ sol ayarı için diğeri ise yukarı aşağı ayarı içindir.Tüfeği bir yere sabitleyip atışara başla.ilk atıştan sonra üst kısımdaki ayarı sağa veya sola doğru çevir.Tüfeğin ya yukarı aşağı ayarı ya da sağ - sol ayarı değişecektir.Böylece kaba ayarlarını yapabilirsin.Ben öyle yapmıştım o dürbün varken.

Rize Ardeşen'de 97 - 99 model ordu malı ihale ile alınmış ve direk satışa sonulan defendarlar var.Adam 6.000 YTL civarında satıyor.Sanayiye götürsen herhalde ortalama maksimum 3.000 YTL masrafla araç adam olur diyor eniştem.Tabi araçlar direk ordudan çıkma olduğu için hor kullanılmıştır muhakkak.Bu özelliklere bakılarak bir değerlendire yapılabilir tabi ki.

Bence de arazi için alınabilecek araç deyince akla LADA NİVA geliyor.Hatta ben LADA SAMARA bile diyebilirim.İkinci ve üçüncü lig toprak yol araba yarışlarına bakarsanız bol bol LADA SAMARA göreceksinizdir.Daha ileri gidersek ben LAD SAMARA için OFFROAD diyebilirim.Eniştem iyi bir pilotaj ile gitmeyeceği yer yok diyor.En iyi işleyen mekanizması MOTOR.

En kolay iş o dürbünü ayarlamak.Ben 4x20 dürbünü çok rahat ayarlayabilmeme rağmen şimdiki dürbünü ayarlamakta zorlanıyorum.Daha doğrusu tüfek güçlü olduğu ve bende dampa olmadığı için belirli bir sayı atıştan sonra dürbün ayarı bozuluyor.

Tüfeği bir destek üstüne koyarak belli bir noktaya atış yap.Ortalama 10 saçma boşa gider ama sağlam bir dürbün sıfırlaması yapmış olursun.20 metreye sıfırlama yapman sağlıklı olacaktır.O tüfekten ben de kullanmıştım.Kaliteli tüfek.Sıkıntısı olmaz.

İlk aldığım KRAL namludan kurmaydı.Siyah plastikten de kundağı vardı.Aldığımın haftasında silahı kurma esnasında siyah metal piston kısmı arka kısımdan itibaren kundaktan ayrılmaya başladı.Ben de tüfeği geri verip para iadesi aldım.Daha sonra ALTTAN KURMA KRAL MAGNUM 17 CAL. aldım.Tüfekte en küçük bir sıkıntı dahi yaşamadım.Şuan eniştem kullanıyor tüfeği.

Seçenekler size uymuyorsa KRAL MAGNUM ALTTAN KURMA tüfeğin yeterli olacağını düşünüyorum.Namludan kurma tüfeklerden bu olaydan sonra soğudum.En iyisi sabit namlu diye düşünüyorum.Değişim konusu üzerinde duruyorsanız ve vakit kısıtlı ise aldığınız yerde değişim yapabileceğiniz diğer tüfekler nelerdir bir de onları yazın.Forumdaki daha bilgi arkadaşlar size mutlak fikir bildireceklerdir.

Bugün saçma satın almaya gitmeden önce internetten farklı saçma modellerine bir göz attım.Uzun zamandır da aklımda olan ancak sormayı unuttuğum bir konuyu burda belirtmek istiyorum.

Paraşüt Pellet nedir?Yani Paraşüt ibaresi ne anlama geliyor?Bu pelletlerin özelliği nedir?Bilgilendirirseniz sevinirim.