BISMARCK tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bu bir normale dönüş değil bence.dalgalanmanın aşağıya giden eğrisi.

Normale dönüşten kastım Türk ekonomik şartlarına göre olması gereken fiyatlara inmiş.İnşallah hep böyle devam eder.

Ben aldım hem 18 grain hemide 14.3 grain. kontrol ettim fxler ile.
    kuşkunuz olmasın 5.52.
    Zaten JSP nin 18 grain ve 14.3 graininde 5.51 yok üretmiyor tüm 14.3 grain ve 18 grainler 5.52, yalnızca 16 grain 5.51 ve 5.52 dir bilgilerinize..
    http://www.schulzdiabolo.cz/en/products/

Ahmet Abi, ben de firmaya telefon açtığımda özellikle sormuştum 16 grain olanlar 5.52 mi diye.Aksi olması düşünülemez yani.

5,5 tüfeğim yeni olduğundan çok çeşit şaçma deneyemedim. Hatsanın kendi pelletleri gelmişti iki kutu onlar bitti pek memnun kalmadım onlardan. Bir kutu da FX almıştım onun yarısını falan kullandım henüz. Grupman için güzel gruplar yapılıyor ama daha fazla tahribat istiyorum. Her amaç için farklı pelletler lazım el altında galiba :) Onun için sormuştum daha ağır kullanmam fayda eder mi diye?

Ben FX kullanırken de tahribat konusunda pek muzdarip değildim.Sonuçta 16 grain.eğer bir AA S410 sahibi olsaydım 18 grain alırdım.Yarım modifiye ile 18 grain saçma uzak mesafeler için iyi olurdu.Bizim AT44'ler ile en iyi verimi 16 grain ile alacağımızı düşünüyorum.Tahribat konusunda da sorun yaşamayacağız kuvvetle muhtemel.

at44 için uygunmudur bu pelletler ağırlık olarak? FX lere göre daha çok tahribat için tercih edilebilir mi?

Hocam, bizim tüfek için 16 grain en ideal olan ağırlık.Daha önce 16 grain FX saçma kullanmıştım ve en iyi atışlarımı yapmıştım.

Buarada ben de fırsatı kaçırmadan havalesini yapıp 3 kutu 16 grain JSB DIABOLO EXACT JUMBO 5,52 mm. 500 LÜ SAÇMA aldım.Bu üç kutu bana çok rahat 2 ay kadar yeter.ELim biraz bollanınca bir aksilik de çıkmaz ve stoklar sürekli olursa tek alımda 10 kutu alacağım kesinlikle.

NOT : İsteyen olursa 7 kutu gamo pro magnum ve 4 kutu gamo TS-18 saçma elimde SIFIR olarak mevcuttur.Talipliler ile anlaşırız yani :thumbdown:

Çapaktır veya malzeme kalitesidir.O konularda teknik bilgim hiç yok.Tüfeği açıp mekanik parçalara da hiç bakmadım.Toplayamam çünkü.Ancak Ocak ayından beri kullanıyorum.Forumdan veya farklı yerlerden AT44 WX10 LW namlulu modeli kullanan ortalama 10 kişi ile konuştum nerdeyse msn yoluyla.Belki daha fazlasının da farklı forumlarda yazılarını okudum.Belki benden daha iyi biliyorlar.Belki de hiç birşey bilmiyorlar.Belki de ben hiçbir şey bilmiyorum.Bu kişiler memnun şuan.Kendi deneyimime gelecek olursam bu fiyat aralığında alınabilecek tek PCP bu.Ayrıca şuana kadar yüzümüzü kara çıkartmadı hiç atışlarda ve kullanımda.Bunun dışında bu forumda veya başka bir forumda kötü diyeni de duymadım.Bir kez 3 saçmayı peş peşe sürme olayını duymuştum.Bir de mesedüzü'nün AT44'ü ile ilgili yanlış namlu takılması olayını.FX veya AA ile aynı kefeye koymak olmaz tabi ki.Ancak yiğidi öldürüp hakkını yemek de olmaz.Çok şey konuşuluyor, çok şey yazılıp çizliyor.FX T12' nin 350 euro'ya ülkemizde satıldığı günü görürsek ( ütopya belki !!! ) bir tane de ondan alırız inşallah g;$i

Spancy ile senin çektiğin kurma kolu resimlerine dikkatli bakınca sendeki kurma kolunun ilk kullanılan kurma kollarına benzediğini düşünüyorum.Yani kaynak noktası daha ince olan kollardan.Bu, ilk 5 - 10 kurmada hemen kırılacak anlamına gelmiyor.Ancak kırılmayabilir anlamına da gelmiyor.Kurarken mauser bolt action gibi kullanmamak lazım kurma kolunu.Bazen yakın çevremdeki arkadaşlar merak edip atış yapmak istiyor.Ben kurup da veriyorum.Bilmedikleri için mauser kolu gibi haşin davranmaya çalışıyorlar.

Buarada hayırlı olsun dostum.En beğendiğim özellik senin tüfekte var : T KUNDAK :thumbup:

Hocam mesafe çok kısa.Siz bu mesafede dürbünü çıkarıp yerine gez - arpacık ile atmayı bir deneyin gene de.Gez arpacık ayarını hiç yapamasanız bile, aynı noktaya aynı ayar ile 5 atış yapsanız dahi atışların bir yerde aynı yere toplanması gerekiyor.

Hocam, mesafeyi 10 metreye çekin.dampa ayak ve en uygun olarak 3*9-32 bir dürbün kullanın.Bunun haricinde şuan için aynı atışları 10 metre ve 20 metre mesafeden gez - arpacık olarak bir yapın.Tam orta olmasa bile bu mesafelerde atılan her saçmanın bir yerde toplanması gerekli.