Birkaç yer daha var tabi.Onlarla da konuşmak lazım.Bir de şu var.Mesela tüfeğin tüpünü her zaman 100 bar altına düşmeden dolduruyorsak 200 bara kadar, 10 litrelik bir tüp bize ne kadar gider?Kullananlar ne diyebilir?
BISMARCK tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sıfır olarak 10 litre azot tüpü Rize'de 230 lira.Vana ve ilk dolum dahil.Argon veya kuru hava, fark etmiyor, basımı için ise tüp başına 25 lira talep ediyorlar.Tabi burası bir tüp satış yeri.Yangın tüpü, azot tüpü, oksijen tüpü vs satıyorlar ve testini yapıyorlar.Haliyle dolum da yapıyorlar.Birkaç yer daha var.Bakalım onlar ne fiyat verecek?
-
almanya da dianaya attığım mailin sonucu cevap olarak bunu yazmışlar ne dediklerini tam anlamadım.
Dear Sir,
thank you for your interest in our products.
The new DIANA Targethunter line will we available in July only.
will we available değil de galiba will be available olacak sanırım.
-
Bilgi için teşekkürler.Sanırım scuba işini azot veya oksijen tüpü ile halledebileceğim
-
Yeşil azot tüpünden temin edip dolumunu da yaptığımızda haliyle tüp için manometreli başlık gerekli olacak.Piyasada satılan scuba tüpten tüfeğe hava bağlantı aparatı bu tip azot tüplerine uyumlu olur mu?
-
Hiç sorun olmaz, oksijen tüpüde kullanabilirsin, oksijen tüpüne kuru hava da basabilirsin ve habaşta azot mutlaka vardır, azot yoksa argon vardır, argonda olur (sıfır oksijen) ama argon biraz pahalı,
Adamın dediği doğru kuru havada oksijen var ve bu yüzden hep yazılarımızda aman O-Ring lerde silikon gres kulanın, petrol esaslı yağlardan uzak durun uyarısı yapıyoruz.Bildiğimiz, hastanelerde kullanılan mavi veya yeşil renkte olan oksijen tüplerini scuba tüp yerine azot veya kuru hava ile kullanabiliyoruz yani ???Herhangi bir sakıncası yok yani değil mi?Peki scubadan farkları nedir?Ağırlık ve kullanılan malzeme mi?
-
batca ve madmax, moderatör ile atışların ne durumda olduğu konusunda bizi kısa sürede bilgilendirin.Benim de aklımda bu büyük moderatörlerden almak var.
Buarada bugün 16 grain FX diabolo exact 5.52 mm. pellet ile atışlar yaptım.Pellet şarjör makarasına bol oturuyor.Acaba normal mi?Bunun haricinde yiğidi öldür hakkını yeme.Pahalı vs. diyordum ama bu pellet için ödenen paraya cidden değer.Atışlar bu pellet ile harika.Sıralamada iki numara gamo pro hunter, üç numara ise gamo pro magnum.
-
selam arkadaşlar bu gün bebeğimin resmini eklemek istedim
Maşallah deyin
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090224/7gmksbho.jpg]
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090224/ok4tpa3w.jpg]moderatörlü at 44 lw tüfeğim
azcık ağır oldu 4.200 gram falan
M.Akif abim sağolsun bu gün iyice bir ayar çektik alete daha yeni eve geldimMahmut hocam, ben de moderatörün atışlara etkisi konusunda sizden bilgi beklemekteyim.Bununla birlikte namlu tutuculardan bir tanesi yok sanki.Çıkarılmasındaki amaç nedir?
-
-
1. nesilde tetik rengi siyaha çalan mat gri renkte oluyor.Daha sonra çıkanlarda altın sarısı renkte.
-
Kral magnum olsun ama yeter ki T kundak olsun.Bayılıyorum ben T kundaklara.Kaldı ki diana, bu kundaklarda estetikten de ödün vermemiş.Evanix'in T kundağı yanında bu da şahane.
-
Usta değilim.5.5 mm. kullanmadığım için de birşey diyemiyorum.Ancak 4.5 mm.'den memnunum.Herkesin diyebileceği gibi şunu diyebilirim sadece, 4.5 mm.'nin namlu çıkış hızı haliyle daha yüksek olacaktır.Benim 4.5 mm.'nin avantajı, Rize gibi bir yerde gamo 4.5 mm. pelletleri heryerde bulabilmem.Maliyetler önemli yani.
-
3*9-32 optima'yı almadıysan 3*9-32 barska var aldığın yerde.Barska'yı al bence.
-
Lüks değildir o hocam.Yapılan atışın diğer ilgili arkadaşlara tanıtımıdır.
-
MOD 95 SAS'ın 4.5 mm. olanı 70-80 metreden şişeyi rahatlıkla kırabiliyor.100 metrede, forumda şişeyi kırdım diyen arkadaş da var.
-
REVO'ların en çok hoşuma giden özelliği kurma kolu veya bolt olayı olmadan pelleti ağıza vermesine yarayan sistem.Bir sorum dürbün için, zoom'u arttırdığınız zaman 40 mm. ön mercek çapı küçük olması bakımından olumsuzluk yaratıyor mu?
Bununla birlikte atışlar cidden güzel hocam Espirili bir şekilde beyan edildiği gibi notere vs.'ye gerek yok.Mesafe yükseldikçe insanların detaylara karşı olan merakları da artıyor sadece olay bu.Çünkü mesafeler üst sınır derecelerinde.
-
Kullandığımız tüfekler ve yine kullandığımız dürbün ayaklarına göre dürbün yükseklikleri çeşitlilik göstermektedir.
Kısaca ; namlu yarı çapı ile dürbün yarı çapı arasındaki mesafe dürbün yüksekliği olarak bilinir.
Dovetail : Dürbünün tüfeğe monte edilği kızak. Dürbün ayağı alırken de bu ölçüye dikkat etmemiz gerekir. Aldığınız ayak büyük yada küçük gelebilir.
En kolay ve net sonuç için : öncelikle kullandığımız ayakları dürbüne monte etmeden önce, yarı çapı ile tüfeğimize monte edildiği (dovetail) yere kadar ölçüm yaparız. Yine namlu yarı çapı ile tüfeğimizin dürbünün monte edildiği (dovetail) yere kadar ölçüm yapar iki ölçümü toplarız. Çıkan sonuç sizin dürbün yüksekliğinizdir. Dürbün merceğinin çapının büyüklüğü bu ölçümlerde önemli değildir. Çap ne kadar büyürse büyüsün sonuçta merkez hep ayndır.
Aşağıdaki ölçümleri verilmiş resimler "BKL" serisine ait bir dürbün ayağınından alınmış olup ölçümler inch( 1" inch = 25.4 mm) olarak verilmiştir.
[Resim Engellendi: http://img216.imageshack.us/img216/3391/bkl300seriesdiagqc1.jpg]
[Resim Engellendi: http://img216.imageshack.us/img216/5597/bkl200seriesdiagfu9.jpg]
Çalışma ambrosia tarafından yapılmıştır
-
-
Başkla bir konuna yazmıştım hocam.Buraya da yazayım.Torpedo 155'in kullanıcı için sıkıntı olabilecek tarafları biraz ağır olması ve tepmesinin olmasıdır.Bunun dışında alışınca ve huyunu suyunu öğrendikten sonra kullanımı zevkli ve güçlü bir tüfek.
-
Şuan imzamda olan tüfekleri kullanıyorum.MOD 95 SAS'ı yeni bir dürbün almak için satacaktım.Ancak uygun bir fiyata dürbün bulduğum için satıştan vazgeçtim.Bir diğer neden de 100 metrede cola turka şişelerini telef etmesi oldu.Kıyamadım.Bu işin yaylı kısmı.Bir de PCP kısmı var.Hatsan AT-44 kullanıyorum.Tüfekten gayet memnunum.Piyasada farklı özelliklerde çeşitli marka ve modeller mevcut durumda.Fiyatlar da değişiklik arz ediyor.İki tüfeğimden de memnunum.Torpedo'yu da bıktığım için değil evde fazlalık olduğu için elden çıkarttım.
PCP mi yaylı mı demek için insan ne istediğini bilmeli.Benim sitediğim şey ilk planda rahatlıktı.Hal böyle olunca piyasa şartlarını da göz önüne alıp PCP aldım.Kimisi de yaylıdan vazgeçmez.Tercih meselesi.
Kolay gelsin.