selamlar,
havalı silah konusunda çok yeni olan, hatta hali hazırda henüz silahı bile olmayan bir kullanıcı olarak, bu forumu aklıma gelen her türlü konu hakkında bilgilenmek amacı ile takip ediyorum.
yaşadığımız ülkede, yurt dışında da tanınan ve oldukça büyük bir havalı silah üreticisi var. bu üretici, yapıp sattığı her model ile neredeyse sansasyon yaratmış durumda. ne yazık ki bu sansasyon kelimesini iyi anlamda kullanamıyorum. sadece son iki aydır takip ettiğim internetteki havalı silah forumlarında hatsan üretimi mod 125, 135, 140, 145 ve webley ürünleri hakkında genel yorumlara bakacak olursanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.
forumda hakim olan bir görüş var. "yerli malı yurdun malı" deniyor. gerçekten yerinde bir anlayış. gönül isterdi ki yerli üretim silahlar bizleri tatmin edecek derecede kaliteli olsun. ama ne yazık ki mümkün olamıyor bu. ithal ürünlere mahkum kalıyoruz.
işin asıl üzücü boyutu da, hatsan isimli bu firmanın, yurt içi piyasasını kesinlikle ciddiye almayan bir pazarlama mantığına sahip olması. havalı silah almaya karar verdiğim son iki aydan beri çalışmayan bir internet sitesine sahip, üretip sattığı hiç bir yurt içi platformda tanıtma zahmetine girmeyen, belki böylesi işine gelen, kullanıcılarını hiç bir şekilde memnun edemeyen, kısacası bizlerle dalga geçtiğini düşündüğüm hatsan'ı bir şekilde protesto etmemiz lazım bence.
bizlerle dalga geçtiğini düşünüyorum, çünkü yurt dışına bu kadar kalitesiz ve istikrarsız ürünler gönderebileceklerine inanmıyorum. inanmak da istemiyorum.
aklıma gelen başka bir ürkünç senaryo ise, hatsan'ın avrupa'ya satılamayacak derecede kusurlu ürünleri iç piyasaya satıyor olma ihtimali ki, umarım yanılıyorumdur.
bu firmanın uygulamaları için söylenebilecek tek kelime ise "YAZIK"
mustafa bey, bence hiç bir kusurunuz yok. tam tersine bu konuda bizleri olabilecek en iyi şekilde bilinçlendirdiğiniz kanısındayım. kendi adıma teşekkürü borç bilirim.
yerli malı bir ürünü alıp gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz günleri görmek dileği ile..