Şarjör sistemi de çok farklı.
CenkHoca tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bu .357 ilk gördüğümden beri (tüfeği değil, bu rakamı ) aklımda; teklisi için mi girişimde bulunuldu yoksa şu yandan uzun şarjörlü olan için mi? Bu arada henüz stoklara girmemiş olan Eun Jin pelletlar için sipariş veremiyoruz ama alış-veriş listeme ekledim, bunlar için bir önceliğimiz olacak mı? Nisan'da gelir gelmez bitmezler umarım.
-
.25 cal. sumatra verilerinde 30.70 (30.84) grains Kodiak pelletın ürettiği enerji hemen dikkatimi çekti. Namlu ağzında, diğer markalara nispeten ortalama güç üreten bu pellet, 50 yardda en yüksek enerjiye sahip. Tüfeğin namlu çıkış hızı ve enerjisi yanında, kullandığınız pellet (BC) da işin içine girince attığınız mesafe de önem kazanıyor. Enerjiyi en uzağa taşıyan pelletı bulmak da önemli... 100 yardda bu fark ne kadar açılır merak ettim şimdi.
-
Of ki offff yani...
-
Ben kundağa hasta oldum. O ne güzelliktir öyle, doğal eskitme...
-
Satılık AR6 vaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrr!!!
-
...357 kalibre peletlerde aynı fiyat.
Ben bişey mi kaçırdım? Yoksa bahsedilen küçük sürpriz bu mu?
-
Gerçekten topçu birliklerindeki subaylara verildiği için mi, yoksa uzun namlusuna atfen mi arty?
-
O iki silahı kıyaslamamak gerekir. Evanix av için tasarlanmış, güçlü, isabetlilik konusunda sadece av amaçlı kullananları tatmin edecek düzeyde bir tüfek. S410 ise, çok kaliteli malzemeler kullanılmış, çok yüksek hassasiyetle üretilmiş bir tüfek. Sana anlatmak istediğim de bu işte. Bu söylediğin iki tüfek farklı amaçlar için tasarlanmış tüfekler. Ben ikisini kıyaslamazdım. Eğer vitrine koymayı, arada bir tozunu almayı ve arasıra çıkarıp atışlara katılmayı düşünseydim S410 alırdım. Evanix ise bunlar haricinde, geri kalan herşey için yeter.
-
Yanlış hatırlamıyorsam eski 6lı bolt actionlarda bolt kolu kromajlıydı, hoş görüntüsü vardı. Bu arada unutmadan, AR6yı güçlü yapan şeylerden birisi de namlu boyu. AR6, 65 cmlik namlu boyuyla da kategoride lider. Bolt action evanixlerde namlu boyu daha kısa gibi fotoğraflarda. Bu da gücü etkiliyor doğal olarak.
Tercihin konusunda özgürsün; bence iyi tüfek kötü tüfek diye bi ayrım yoktur, amaca uygun olan ve amaca uygun olmayan tüfek vardır. Tercihin evanix bir tüfekse, forumu gez, yapılmış incelemelere bak (ki sanırım bunu yapmışsın); senin amacına uygun bir modelde karar kıl.
-
Daha küçük grupmanlar için pelletin namluya sürülerek (bolt veya sidelever) atış yapıldığı tüfekleri tercih etmekte fayda var. AR6 direk şarjörden atan tek silah. Pelletin şarjörden çıkıp yiv-setlerle buluşana kadar ne yaşadığını bilen henüz yok. Diğer yandan, ufak bir kaç modifikasyonla bolt action bir evanix de AR6 kadar güçlü hale getirilebilir. Eski 6lı şarjörü tercih etmenden, her boyda pelleti kullanmak istediğini anlıyorum, yanılıyor muyum?
-
hmm... 200cc...
-
https://www.yatagun.com.tr/detay.asp?ID=1319
https://www.airgunturk.com/...gamo-pcp-t-…-ti/?highlight=Bu iki sayfaya F5 yapmaktan öldüm... Tüp hacmi ne kadar acaba?
-
Yaylı-pistonlu silahlarda kontrollü dizelleme çalışmaları olduğunu fakat bu tarz tasarımın verimli olmadığı düşüncesiyle rafa kalktığını duymuştum.
-
Silah crosman 2250, custom silah, namlu kendi üretimi olması lazım, tüp konusu benim de kafamı kurcaladı; o tüple .32 cal pelleti o hızlarda atmak mümkün olsa da, atış sayısının bu kadar fazla olması inandırıcı gelmiyor.
-
Bu işini görür mü?
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
-
Harika bir paylaşım. Teşekkürler.
-
Pelletin yumuşak olanı makbuldür.
+1
Kullandığımız pelletlar kurşun olmalı, kaliteli (içinde farklı metal alaşımlar içermeyen) kurşun da oldukça yumuşaktır. Bazı ucuz pelletlarda, maliyeti düşürmek için kalitesiz ya da içine farklı metaller karıştırılmış kurşun kullanılabiliyor. Bunları elle ya da gözle anlamak mümkün değil ancak atış için namluya sürerken yivler pelletı kesiyor ve bu anda kurşun içindeki bu sert metaller namluya temas ediyor; atış anında da yivler zarar görebiliyor. Bir JSB pelletı düz mermer üzerinde eritin, bıçağın düz yüzüyle eriyik haldeki kurşunu ezin, kaymak gibi yayılacaktır. Bazı ucuz pelletlarda (marka vermeyeyim) aynı şeyi yaparsanız, çıtır çıtır hissedersiniz sert metal kırıntılarını.
-
Hocam senin silahında hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.