hocam portakal rengi elbise de pek iş yapamamış bu avda grubun acemisi yapmış yapacağını ilk kural unutulmuş asla ve asla dağınık safla av sürülmez asla ve asla kalkışta ( U ) çizen kuşa fişek atılmaz... ben şahsen 2 omuz arası açıyla kalkan kuşa atarım sol veya sağa kaçan benim atış açımdan çıkan kuşa zorunlu kalmadıkça atmam bu bir düzen sağladığı gibi diğer arkadaşların av hakkına saygıdır..... saygılarımla
volrab tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
maximum 3 kişiyle giderim ve mümkünse önü açık arazileri tercih ederim ağaçlık alanlardan hoşlanmıyorum başka avcılar çıkabilir yada tarlasını bekleyen bekçi vs vs görüşü açık arazilerde yanımda gelen arkadaşlarıda kontrol ederek sürüyorum avımı....ALLAH CÜMLEMİZİ KAZALARDAN KORUSUN
-
Av yaparken özelliklede bıldırcın avında etrafınızda kim var kim yok ve atış yönünüze dikkat edin kamera ile çekim yapan genç saçmaların hedefi oluyor
-
Eğer siz yaban domuzuna 5 metreden atış yapacak kendi iradenize güveniyorsanız ve mangal gibi yüreğiniz varsa o başka.Biz tek kurşun palla 76 mm yataklı 40 gram fişekle tek seferde domuzu indiremiyoruz , bunlar reklam kokan videolar sayın abim.
-
Ordaki ar4 modeli ar modelleri av için üretildiğini biliyorsunuz bu durumda hasssaslık beklemek ne derece doğru olur .Eyer t12 ile kıyasliyacaksanız aynı kurulum sistemi olan blizzart bolt s10 veya blizzard bolt modellerini kıyaslamak daha uygun olur.Amaca göre seçim çok önemli diye düşünüyorum bizim burdan bir abimiz t12 yide test etti ama ar6 aldı.
Ar4 evanixin hunting master modelinin 4,5 (177 cal) kalibre pcp tüfeğidir.Ar5 ve ve Ar6 modelleride 5,5 ( 22CAl) kalibredir.Yani başka bir deyişle 4,5 luk pcp den av silahı olmaz kanısındayım..
-
Evanix kataloğundaki bu ürünü sizlerle paylaşmak istedim.
[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/090809/temp/hnkbgiow.jpg]
-
resimdeki araçta 01 plaka gördüm adanadamısınız yoksa yaz sezonundamı burdasınız.. bu arada balıklar harika
Balıkları görünce içimin yağları eridi.
Offffffff,of...e selçuk abi sana daha bişey demiyorum adanaya gel diyorum nasıl geleyim diyorsun eninde sonunda buraya geleceksin şimdiden söylüyoorum geldiğinde hatırlatırım
-
Sizin shadowdaki susturucu değil bull barreldi.Bir nevi namlu kaplama .Yani namlu ile bir olması hem tüfeğin paslanmamasına kırdığınız yerden hemde şekil olması içindi.Fakat Evanixin bu modeli ise Shrouded Barrel yani susturucu özelliği olan namlu kılıfı olması lazım.
-
ya kim ne yapıyorsa yapsın hangi markayı alıyorsa alsın...... artık yorulduk yeter........... bir ürünü aldıkmı bu ne olursa olsun hangi marka olursa olsun sadece sorunlarımızı yazalım ustatlardan çözüm isteyelim bizlere mutlaka yardımcı olacaklardır yeni başlayan arkadaşlarımızada örnek ve destek olmamız lazım kötü örnek olmayalım yeterin gari yav tartışmaları karalamaları atalım çöpe..... birbirine yakın olanlar, hafta sonları boş günü olanlar buluşmalar düzenlesin en kötü kavgamız benim gurupmanım senin gurupmanını döver olsun... üretici firmasına bildirelim arızalarını eksik gelen yönlerini sıkıntılarımızı ama uslubu bozmadan saygı ve sevgi çerçevesinde... kalın sağlıcakla
-
-
arkadaşlar bahsettiğim konu ile ilgili videonun linki burda konusunu yukarıda yazdım izlemek istemeyenler indirmesin insanlıktan çıkıp 2 ayaklı yaratığa dönüşen malesef insan sıfatındaki canlıların yaptıkları
-
yaw keşke izlemeseydim diyecem ama izledim aynen böyle oldu videoyu arıyorum izlerim dersen bulunca adresini iletirim sana
-
avdan bahsetmeyeceğim, deri işinde çalışanlar bilirler. daha pütürsüz ve yumuşak deri dokusu için ana sığırların karnından daha doğmamış yavrularını keserek çıkartıyorlar. ve derilerini yüzüyorlar
özellikle yurt dışında.
dünya tamamen para ve kâra endekslendi. kurban olsun avcılara onlar.ya işe yaramayan olarak niteledikleri boğa ve inekleri ne yapıyorlar;????? pürüzlü deridir diyerek..anlatırken dahi canımın sıkıldığınıda belirtmeden geçemeyecem..kemikleri öğütmek için kullandıkları büyük dişlli makinenin içerisine atıp hayvan diriyken parça parça ediyorlar hayvan makine içine girdiğinde bir yere dönüyor ayağı kopuyor can havliyle yukarıya çıkmaya çalışıyor arka ayakları kopuyor bu durum 3 dakika kadar sürüyor ..bunun adı ne günah nede başka bir lugat...arkadaşında dediği gibi kurban olsunlar avcıya
-
bu arada namluna göre tek kurşun şeç.magnum sınıfı kurşunlar başına iş açmasın Allah korusun.
Aynen katılıyorum kullanacağın tüfeğin marka modelini belirtirsen senin tüfeğinin modelinden kullanan arkadaşlar mutlaka doğru tercihte yardımcı olacaklardır allah muhafaza namlu yarılabilir el kundağını parçalayabilir o yüzden çok dikkatli olman gerekiyor fişek seçerken
-
arkadaşımda vardı huğlu süperpozede kullanıyor deneme fırsatım olmuştu Remington Slugger High Velocity Slugs
https://www.eastcoastgunsales.com/admin/_ImageUp…Images/2761.jpg
-
üzerime alındığım için sormadım dediğim gibi av işi zevktir katılırım ama zevkine hayvan öldürmek buna kimse katılmaz.... adanada bazı köylerde hala av yapıyorlar bu insanlar kendilerine avcı diyorlar peki bu vatandaşlar bilmiyorlarmıki hayvanlar şu an çift durumdalar ve çoğu yumurta üzerinde yada yumurtlamak üzere ??? yoook bilmiyorlar soruyorsun yaaa öylemiii o zaman ağustosa kadar bekleyelim diyorlar bunun adı cahillilk..bu cahilliği yapıyorlar nasıl yaptıklarına gelince av koruma diyorlar av koruma memurları diyorlar nerdeler???...... yapılış şekli şu.... eğer köye mensup biriysen muhtara muhtar ben tarlaya gidiyorum yada bahçeye,atış yapabilirim haberin olsun atışın adıda çoğunlukla av bu vatandaş gider ister sezon başı ister sezon sonu yada ortada sezon yok vurur hayvanı alır gider kimsede ses çıkarmaz amaaa eğer o köye ait biri değilsen av bölgesi olarak bildiğin bu yerde tek el silah atmanla köylüler hemen muhtarı ararlar muhtarr muhtarrr bizim köyden ava giden varmı ??? haberim yok derse eğer muhtar paşaaa 15 dakika sürmez jandarma aracının başında seni bekler yada görebiliyorsa yanına gelir hani senin ruhsatın hani senin av belgen ve hani senin yıllık harcın D: katliam yapana yada kafasına göre önüne ne çıkarsa limitsiz zamansız sıkana atana ses yok...şşşşş amman ha bizim köyden ahmet agadır amman ha bizim köyden mehmet çavuştur.. ( İNŞALLAH BİR GÜN BİLİNÇLİ AVCILAR ÇOĞALIR SAYIMIZ BİNLERİ ONBİNLERİ BULUR ) hayvanların nesli tükenmeden...........kalın sağlıcakla..
-
anlatamadım heralde hogo ( zevk için ava çıkmak ayrııı...........zevk için hayvan vurmak ayrııı ) hogo87 sen hangi taraftasın soldaki yazımı sağdakimi ??? kal sağlıcakla
-
şimdi ormanlar kralı aslan bir gün kipriyi çağırmış karşısına demişki bu ormandaki en güzel yavru hayvanı ara bul getir bana kipride olur hünkarım demiş ve düşmüş yollara aramış aramıış aramış hiç birini beğenmemiş en sonunda çare yok kendi yavrusunu aslanın huzuruna çıkarmış buyrun hünkarım o kadar yer gezdim o kadar yol geçtim bundan güzelini bulamadım...sadede geleyim bu kurallara uyan insanlar vardır elbette ,bir kaç kişiye bağlayıp tüm avcı arkadaşları zan altında bırakmayalım yeterki zihniyeti zevk için avlanmak olmasın bu zihniyet olmassa bir avcıda onda vicdanda olur rakam sınırıda mak veya başka unsura da gerek kalmaz uyan varmı diye sormuştun bu rakamlara ben hiç bir zaman saksağan yada karga vurmadım rakamlara gelince bir örnek vericem 2 adet en fazla 3 adet benim ördekteki sınırımdır.. saygılarımla
-
mak kanunlarında belirtilen avlanma limitleri buyrun saksağanlar rekor sayıda
KUŞLAR ADEDİ
Bıldırcın 10 adet
Üveyik 8 adet
Güvercin (kaya güvercini) 4 adet
Tahtalı 3 adet
Kınalı Keklik, Kum kekliği ve kaya kekliği Toplam 2 adet
Sakarmeke 3 adet
Yaban kazı (sakarca kazı) 3 adet
Kılkuyruk, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, tepeli pakta, karabai pakta, elmabaş pakta, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (toplam avlanma limiti içinde kılkuyruk sayısı 1 adetten fazla olamaz) Toplam 4 adet
Çulluk (orman çulluğu) 4 adet
Suculluğu (bekasin) 1 adet
Karatavuk 6 adet
Alakarga 1 adet
Küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15 adetSaksağan 15 adet
Serçe ve Kızıl Sırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, atmacacılık sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilirler.) Yılda Toplam 2 adet...vicdanı baştan susturmuşlar siz ne dersiniz
-
180 barda dürbünü sıfırlayın ben öyle yaptım sonraki dolumu tam 200 bar değilde 190 - 200 arasında bırakın ilk 3 saçmada sapma olabilir... kendi tüfeğimde böyle yaptım birde moderatör içindeki alimünyum parçaları çıkarın bu parçaların atış istikrarını etkilediğini kendi tüfeğimde gördüm.. şu an için atışından mekaniğine kadar herşeyi sorunsuz denemenizi tavsiye ederim