volrab tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

tepmenin zamanla azalacağını söyleyebilirim yay gücünün etkisi belli kulanım süresi sonrasında azalacaktır azalmasıyla tepmede azalacaktır.. ( güç=yıkıcılık ) genelde bu tür tüfeklerde keçe deformasyonu biraz daha çabuk olur , vida gevşemesi namlu ağzındaki oringde yırtılma ve en son ve kötü senaryo yay kırılması gibi durumlar olabilir... bunlar bu tür tüfeklerde normal karsılanır ama yay kırılması olayı her zaman olan ve çok sık karşılaşılan bir durum değildir forumumuzda bu konularla ilgili profesyonel arkadaşlarımız abilerimiz defalarca yazdılar biraz göz gezdirmeni isterim .... tüfeğinin bakmını ne kadar doğru yaparsan o kadar uzun ömürlü kullanabilirsin ..

[Resim Engellendi: http://i0904.hizliresim.com/2009/4/11/2043.jpg] ESER ES-2002

geçen hafta baraj kenarından geçerken gördüm suya balon dizmişti ve hemen hemen her modelden vardı havalı tüfek eser ,tuka ,hatsan eserle atış yaptım 3 atış 25 krş heralde 60 70 atış yaptım tüfeğe elinden gelen eziyeti yapmış ama balonlarını affetmedim :D suya bir kaç atış yaptım garibim yanlış adama rast geldi nerden bilsin grupmancı olduğumuzu 3 bilemediniz 4 atışı tüfeğin sıfırlaması için yaptım sonraki balonlar suya karıştı :D adam bişeyde diyemiyor balonları gitti.... içime sinmedi şimdi parasını versem yanlış anlayacak tekrar tekrar atış yaptım tabi son yaptıklarım boş atışlardı vurmadım balonlarının parasını çıkardı...ogün nostalji yaptım elindeki tüfeğin n ekadar güçlü ne kadar istikrarlı olduğunu bilmeyen arkadaşlar varsa tavsiyemdir eski tüfeklerle bir kaç atış yapsınlar kıymetini anlayacaklar

walther falcon kullanmış biri olarak şu kadarını söyleyebilirim 60 yada 65 metre mesafede 5 lt yağ tenekesinin tek tarafını delmiş diğer tarafınıda çıkacak kadar bombe yapmış kullandığım pellet 5,5 gamo promagnum bu tüfeği kullananlara gamonun bu saçması tavsiyemdir..... Walther falconu farklı saçmalarlada denedim eğer 50 metre ve üzeri mesafelere atış yapıcaksanız mutlaka gamo promagnum kısa mesafe hedeflerde saçma seçmiyor (diana high power, ts18 , gamo prohunter, hatsandiablo, ) kısa mesafe atışları yani 50 metre civ atışlarda istikrarlı sonuçlar veriyor... benim gözlemlediğim bu ancak tüfeğin bakımını yaparken yay ve piston bloğuna yağ kaçırmamaya çalışın özelliklede keçesine yağ temas ettirmeyin namlu oringini yağlarken zarar vermeden sökerek yağlayın çok hafif yağ kalsın üzerinde yağ fazla kalacak olursa hava tahliye deliğinden keçeye temas edecektir
    bu durumda saçmanın namludan çıkış hızında karasızlığa yol açacaktır.... tüfeği sökme konusuna gelince bence hiç sökme bir arkadaşımda yazmış yukarda sökmek basit ama toparlarken baya bi zorlanırsın eğer daha önce tüfek sökme deneyiminde yoksa hiç sökme zarar verebilirsin kendine ...direkt olarak fabrikaya kargola gerekeni yapıp sana yollarlar.. bir söz vardır.. (ALET ÇALIŞIR EL ÖVÜNÜR )

hüseyinim seni alkışlıyorum x;.z x;.z x;.z
    lütfen kargaları koruyalım vuranları uyaralım. ;d; kargalar hepimizin #hims -kargasız bir dünya düşünemiyorum.en iyi karga canlı karga #hims

ayrıca yazan yazıyı ben söylerim hüseyin bana bişey demez :D cepten tarafım aulaşan mailde ( İSABETLİ ) yazıyordu kardeşim seni seviyorum kadrine çok iyi bakasın +;tuftabV# +;tuftabV# +;tuftabV#

hüseyinim hakikaten arabanda yazıyormu bir şeyler merak ettim sordum.. bu arada ekrem hocamda gelmiş dayanamadı konu karga olunca ama hakikaten sevimsiz bir hayvan katılıyorum ekrem sana agt

kargalar saksağanlar birde martılar bu hayvanlar herhalde nesli en son tükenecek hayvanlardır kanımca. bir arkadaşımın istanbuldan bir arkadaşımın anlattığı olay geldi aklıma geçen yıl evlerinin mutfak balkonuna bir kumru yuva yapmış ve yumurtlamış arkadaşım durumu farkedince inanın kuş rahatsız olurda yavrularını bırakır gider diye kapıyı bile açmamış sadece ekmek ve yem verebilmek için kapıyı usulca açıp eğilerek yemi bırakıyormuş yavrular 20 günlük olmuş artık baya hareketlenmişler arkadaşımda yemlerini sularını hiç ihmal etmiyor bir kaç gün sonra balkonda bir martı kalabalığı ne oluyor diyerek kapıyı açıyor çocuk beyninden vurulmuşa dönmüş 4 martı yavrulara üşüşmüş hayvanları parçalamış yuvayı dağıtmışlar anne kuşta çırpınıyor fakat yaklaşamıyor arkadaşım gerekeni yapmış ama olan yavrulara olmuş yani diyeceğim şu bence bu hayvanlarında kontrollü bir biçimde üremeleri gerekiyor saksağanı vuran arkadaşıma tek bir şey söylerim sana zararı yoksa dokunma zevk için ateşli havalı fark etmez hiç bir canlının canını yakma.. saygılarımla

uyarı için çok teşekkür ederim. bundan sonra daha dikkatli yazarım. Sadece bir an önce yorumu eklemenin telaşındandır yoksa türkçe okulda en iyi dersimdi... saygılarımla ( arada belirtmeden edemedim sadece at44 değil pcp olanların hepsi için geçerli kelimelerim kanıtlasınlar kardeşim 10 dakikalık video, tüfeğe takılan boru hangi şartlara dayanıklı ısı darbe vs gibi bunları istiyorum 300 ytl,de olsa 3000 ytl,de ben bunu isterim nasılki tüfeğin atışını kuruluşunu sesini desibelini ölçüyor bunu ölçmekte zor değildir sanırım... saygılarımla ;avci; ;box;x

iyiki almamışım sorunu baştan belli 1000 atış 5000 atış yaptım bişey olmadı diyen arkadaşlar!! yaw kardeşim hadi kendinden geçtin etrafında merak eden insanlar olacak onlarda bakacak allah muhafaza tüpte bir sorun olsa zayıf noktası olsa yandı gülüm keten helva bence o fiyata değil bu fiyata değil tüfeğe takılan borunun ne kadar sağlam olduğunu göstermezlerse 10 milyarlık bir alet bile olsa alma önce dayanıklılığını gösterecekler nokta ben doğayı seviyorum canlıları seviyorum yasamayı ve bu hobiyi sürdürmeyi seviyorum ve tek haz aldığım bu hobiden ben vey abir arkadaşımın başına gelecek kötü bir olayla vazgeçmek istemiyorum üretici firmalar acaba hangi cesaretle yada hangi akıll abu fiyata arkadaşında üstte bahsettiği gibi bu dinamit lokumunu satabiliyor tabi yurtdısında bu silahı alıp kullanacak arkadaşların başına bir şey gelse parmağını yaralasa yer gök birbirine girer kurtaramaz kendini firma am ayurdum insanı burda denek gibi patlayacakmı patlamayacakmı olurmu böyle birşey ya ben almıyorum nacizane fikrim 16 yıldan fazlada havalı tüfek kullandım halada kullanıyorum olusan hatalar çok şükür sadece tüfeğin kendisine verdiği zararlar çerçevesinde kaldı kurma kolu kırıldı içerde yay kırıldı tetik dağıldı vs vs am ainsana bir zararı olmadı bence her zaman yaylı her zaman yaylı günümüz teknolojisinde üretilen yaylılar hem çok kaliteli bir o kadarda sağlam ama buradan insallah muhatap bulurum da (HATSANA SİTEMİM ) Ulaşır.. aldığım 3 tüfektede aynı sorun oldu be kardeşim en azından birini telafi edin kırmadım kızmadım küsmedim size ama muhatap bulamıyorum bahtiyar bey sahibiymiş ulaşamıyorum konunun dışın açıktık belki ama bunu eklemeden edemedim.sevgi ve saygılarımla