crow tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Kardeşimde bir tane robust çifte var 16 numara. Çok keyifli bir tüfek, çok güzel nişana geliyor. 71cm namlulu, 70 mm fişek yataklı.
    Denildiği gibi, tepmesi çok değil, dağılımı da güzel. Sıfır, huğlu üretiyor işçiliği güzel. İlerde, fişek sorunu olurmu olmazmı bilmiyorum ama, bence güzel bir kalibre 16. numara.
    X-toredo, benimde bir breda marka 16 numara tek kırmam var, senin tüfeğinin fotoğrafını koyarsan güzel olur.

    tabii konuya pek hakim değilim ama gördüğüm kadarı ile tetik-emniyet mandalı plastik, yay tutucusunu bilemiyorum. namlusunun yivset i bilindiği gibi biraz değişik mesela lw tarzı değil. ama güzel tüfek tabiiki.


    :)
    Şimdi ilk yazınız okuyan birisi, Diana tüfekleri; namlusu kötü, isabetsiz, plastik, uyduruk olarak değerlendirecek. Hele; silahı diana olan birisi, belkide dsilahından soğuyacak. Diana namlusunun, Lothar Walter' den farklı twist oranının olması, yiv set sayısınn ve oranının farklı olması LW den kötü olduğu anlamına gelmez. Tamam LW çok iyi bir namludur, fakat dünyanın en iyi havalı tüfeklerinden; Steyr, Weihrauch, BSA LW namlu kullanmaz. Bu markalar LW kullanmıyo diye isabetsizmi ya da problemli mi?
    Ayrıca, bir yer hariç, ben diana namlularının isabetsiz olduğu ile alakalı ne türkiye de, ne de yurtdışında hiçbir yerde yazı görmedim! İsabetsiz diyen yerde, silah modifiye işlemi sonrasında ses hızını aştığı için pellet tarşlanıyordu.
    Plastik malzeme olarak tetik, emniyet mandalı ve yay tutucusundan başka heryer metal. En çok zarar görebilecek plastik aksam yay tutucusu, onunda; 50000 atışa rağmen hiçbir yerinde yıpranma görmedim.

    güzelce yapıştırabilir ya da tamir ettirebilirsiniz. Gamo' nun Türkiye distribütöründen yeni kundak isteyebilirsiniz. Başkabir kundağın, işlem görmeden uyacağını sanmıyorum. Ya da bir kundak ustasına sıfırdan kundak yaptırabilirsiniz. Her durumda da, kundak vidalarını iyice sıkmayı unutmayın.

    öncelikle teşekkür ederim yorumun için, uğraşıp yazmışşsın.

    konu kafama takıldı, araştırdım yabancı forumlardan
    16 grain peleti hw 97 k max 590 fps hızında atmış, rws superdome 14.2grain peleti bile max 745 fps atıyor.
    hele birde tx 200 gibi oyuncak silah olursa sonuç daha dramatik olur.
    350 magnum ise 16 grain peletle 850 fps, 14.5 grain ile 950 fps değerlerini veriyor.tamam isabet önemli ama okadarda güçsüz birşey istemiyorum. sonuçta 350 magnum isabet konusunda kendini kanıtlamış bir ürün
    ayrıca o silahlarında allatan kurma mekanizması kafama takılıyor , uzun vadede karmaşık yapisi nedeni ile muhakkak bir problem çıkartacaktır.

    460 magnumdan sırf bu yüzden vazgeçtim denebilir.


    350 mgnum ile 50.000' den fazla atış yaptım, neredeyse Türkiyedeki her çeşit pelleti denedim, ama nu hıza yaklaşamadım.
    Arkadaşım 97k ile 100 metredeki hedefi 3/4 vuruken, ben 350 magnumla(pelletin hedefe daha hızlı ulaşmasına rağmen, namlusu daha uzun olmasına rağmen, gücü ve hızı daha iyi olmasına rağmen) ancak 2/4 isabet ile vurabiliyordum. (tüfekleri değiştirdiğimizde sonuç değişmiyor)
    Eğer isteğiniz isabet ise; tüfek te (özellikle yaylı tüfek), sadecece güç yeterli olmuyor.
    Konu başlığınıza bir daha baktım, siz kararınızı zaten vermişsiniz. Bu saatten sonra çok ta kafa karıştırmanın luzumu yok. 350 magnum kaliteli, kullanımı kolay, emsallerine göre isabetli bir tüfek. Bakımı, söküp takması yine emsallerine göre kolay. Bir de, superior kudaklısını bulabilirseniz tadından yenmez.
    Beni yanlış anlamayın, 350 magnumu kötülemiyorum. İlk silahımı alırken , ben de sizin sorduğunuz sorulara cevap aradım ve 350 magnumu aldım. Pişman değilim ama, daha iyiside olabilirmiş.

    2 sene 5,5mm 350 magnum kullandım. Güzel ve dayanıklı bir tüfek. Ama şu an sizin yerinizde, opsiyonlar arasındaki bir tüfeği seçecek olsam, bu tüfek TX 200 olurdu. Yaylı bir silahtan çok güç beklememek lazım. Crono ölçümlerinde 16 graini 350 magnum; 750 fps ile atarken, hw 97k 680 fps ile atıyordu. Bence aradaki 70 fps için, daha fazla tepen, daha uzun, daha dengesiz, lock time' ı daha uzun ve dolayısıyla daha isabetsiz bir tüfek almamak lazım diye düşünüyorum.

    Abi, Büyükşehir Belediyesi'nden bir randevu talep etsek. Durumu anlatsak, bize uygun bir yerden arsa tahsis etseler. Belediye; bu gibi işler için STK' lara yer tahsisinde bulunabiliyor. Ne dersiniz? Hatta; bu işe girmişken, bir de AnkaraTeam 'a tüzel kişilik kazandırsak nasıl olur? ;grin;

    Sonuçtan gelerek düşündüğümde: isabet için; namlu kalitesi çok önemli, ama iş uzun mesafe olunca namlu daha da önemli oluyor. Crown' un iyi açılmış olması, namlu set ve yivlerin temiz olması, yiv-set ile twist oranının uyumlu olması gibi. Gücün yeterli olması gerekli; ağır bir pelleti, muazzam bir hızda namludan çıkarmalı. Stabilitenin çok iyi olması gerekli; mümkünse regülatörlü bir tüfek olmalı. 50 metrede bile 1-2 cm lik düşme yapabilecek bir tüfek, 200 metrede insanı çileden çıkartabilir. Namlu ne kadar iyi olsa, tüfek pelletleri ne kada hızlı gönderse de, attığınız merminin biri yukarı diğeri aşağı giderse isabetten söz edilemez. Tetik hassas olmalı; sert bir tetikle isabetli atış son derece zor. Silahın hareketli mekanizması mükemmel işlemeli; Şarjörü, pellet iticisi temiz işlenmiş olmalı, pellet girişlerinde sürtünme ve deformasyon olmamalı. Şarjör; yanlış endekslenmemeli.
    Bu şartları sağlayan bir tüfek almış olasak bile; yanlış pellet seçimi bile isabeti mahfedebiliyor.
    Dürbün ayarı, dürbün ayak açıları, doğal şartlar gözardı edildiğinde bile bu kadar etken sonucu etkilemede önemli rol oynarken, bir de bunların eklenmesi ile, uzun mesafede isabeti epeyce etkiler heralde.
    Bence; bu şartlar tüfek almadan iyice düşünülmeli.

    Resimleri görünce, bir an içim sızladı. İki gün önce mantardan ölen; kendi akvaryumumda dünyaya gelmiş, 1 yıl boyunca çok güzel şekilde besleyip büyüttüğm japon yavrularım aklıma geldi. ;( İnsan, balıklarla ilgilendikçe mutlu oluyor fakat bu şekilde ölmeleri insanı kahrediyor. :(
    Sizin balıklarınız çok güzel görünüyor, ben, ilk defa renkleri bu kadar canlı olan tropheus gördüm. Nazar deymesin, Maşallah...