tabi şu notu da düşmek istiyorum. Bu antrenmanlar ile ilgili haftalık program oluşturulması için forumdaki beden eğitimi öğretmenlerimizden ideal progrmalar konusunda yardım almamız iyiliğimize olur. çünkü bilinçsiz olarak yapılan antrenmanlar kalıcı sakatlıklara sebep olabilir.
sonsuz saygılarımla
muhendisbey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar nette gezinirken yüzeysel olarak bir doküman buldum forumda da benzer doküman bulamadığım için paylaşmak gereği hissettim. Umarım hepimize yardımcı olur
-
sonuç ne olursa olsun yine de en içten dileklerimle tebrik ediyorum. inşallah en iyiyi bulana kadar devam edeceğiz.
sonsuz başarılar ve saygılar. -
Şu konuyu hortlatayım biraz. Öncelikle şunu irdeleyeyim şu anda üretilen hata vermeyen jip yok gibi range roverlar iki de bir servise giriyor. ha keza aynı şekilde x5 lerde sorun vermeye başladı bana göre arazi aracı şu an için kullanılmaz. benim tercihim her zaman araba da bir yıldız olmasıdır.
-
-
Biraz daha sıkabilsen kendini ii olur forumun ikinci ellere bak daha iyi şeyler bulabilirsin
harbiden katılmamak elde değil -
Sevgili faef piyasada ne kadar dandik pistonlu silah varsa kullandım daha sonra yaşlı kirpi polat abinin T12 ile birkaç şarjör atma imkanım oldu dolum molum dert olmaktan çıkıyor o andan sonra istersen t 12 ye direkt scuba tüpünü bağlaya da bilirsin, zannetmiyorum ki bu silahı beğenmeyenler olsun istersen bir de yaşlı kirpinin airarms s410 ile
t12 kıyasını da bir oku kafandaki birçok soru işaretini silecektir masrafı fazla gelebilir ama bu masraf ilk yatırım için yapacağın masraftır. fazla göze batmaz -
-
Ama evanix şarjörü 11.25 mm diye biliyorum ben mi yanlış okudum yoksa pellet 18 mm uzunluğa mı sahip.
-
yanılmıyorsam eğer yaylı pistonlu tüfeklerde tercih edilen dürbünler spring gun rated olması avantajınızadır. İkinci olarak da ön mercek çapı 44m ve üstü dürbünler bu tip tüfeklerde dürbünün ömrü ekonomik ömründen kısa olması muhtemeldir ve mercek çatlaması olabilir. Atışlarınız ortalama 80-100 m civarı yapacaksanız ben bushnell sportsman 4-12x40 bir dürbün tercih edebilirim yada benzer olarak gamo da olabilir.
sonsuz saygılarımla -
yardımlarınız için teşekkür ederim
-
namlunun ucundaki diş yeride 60 cm içinde ise kurtarmaz diye düşünüyorum
moderatörsüz kullanım için kurtarırsa yeterli olur benim kanımca
-
benim yaptırdığım parça 8,5 cm (diş yeri hariç) boyunda. kısa kalıyor. 10 -10,5 cm olması yeterli.
[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090512/temp/sttc29ge.jpg]Önceikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. o zaman 60 cm namlu da bu işi kurtarır.
-
mühendis Bey
Kastettiğiniz boyle bir tasarımdı sanıyorum.
http://s4b.directupload.net/file/d/1791/lv7ftdmn_jpg.htm.
Saygılar
iyi akşamlar
Sayın guctony %80 cevabım evet olurdu ama etek kısmı konveks olmuş ben tam ters şekilde konkav olması daha iyi olabilir mi (gerçi mustafa abi çalışamayacak demişti ama biz yine de jimnastiğe devam)bu şekilde de bu tıpaç olayını daha basit hale getiremez miyiz diye de kendime soruyorum
hatta 2 farklı malzemeyi bir arada kullanamaz mıyız mesela içte plastik dışta metal gibi
-
Hatta şu da olabilir pellet ucunda başlayan konikliği gövdenin yarısına gelince tam düz ayarlayıp etek kısmı evanix şarjörünün et kalınlığında yapılıp etek kısmı küresel
(konkav olarak) ayarlanabilir ki basıncı alması için -
benim acemi görüşüm 10 numara üzerinde en etkili tercih olacağıdır. olmadı 6 numara da uygun olacaktır. ama aklıma takılan 10 numaralı prototipin etek kısmı mümkün olduğunca olduğunca kısa tutmak iyi olabilir mi diye düşünüyorum.
-
bence kullanılır, 240cc tüp namludan 5-6 cm uzun gibi görünüyor, T12 namlusu 50cm, demekki 60cm namlu olunca tüpü 4-5 cm geçer ve moderatör takılabilir. ama Mehmet Rıza bey ölçüp tam uzunlukları yazarsa daha iyi olur.
Neden sorduğuma gelince bir ara yanılmıyorsam 5-6 cm gibi bir yazı okumuştum. Mustafa abiyle buluşmada sorduğumda 8-10 cm gibi demişti de kesin cevabı ölçerek almak daha iyi olur.
-
arkadaşlar soruyu daha doğrusu şöyle sorayım 600 mm namlu 240 cc tüp ile birlikte tam yeterli olarak kullanılabilir mi namlu tutucu moderatör vs ile rahatlıkla kullanılabilir mi
-
Sn. Mehmet Rıza bir şey sormayı unuttum yaptırdığınız ek parçanın uzunluğunu sorabilir miyim teknik özellikler vs yaptırmak isteyen arkadaşlara fikir vermesi açısından
-
paylaşım için teşekkürler