Bu tüfek yivli mi acaba,hangi ülkenin malı?
takashi_tr tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Bu silahla atış yapmadım ama fişeğe göre ilk hızı değişebilir.Yerli fişeklerle ithal fişekler arsında dağlar kadar fark var,ilanlardaki 700m/sn hız sanırım metal kovanlı fişeklerle ölçülmüş,piyasada daha yok ama yakın zamanda çıkacak.400 m den domuz avlandığı söyleniyor ama avcılık işte 400de olur 4000de, kim iyi atarsa en iyi avcı odur
-
Bu silah benim görüşüme göre ancak atış yapma maksatlı alınabilir.Av için uygun değildir avcının tüfeği çifte kırma veya pozedir, zaten kanunlarımıza göre avda 2+1 den fazla fişek koymak yasak, 5+1 otomatik tüfeklere de takoz koymak zorunludur, safir t14 10+1 dir. Bu silahı iki ayrı yerde görüp inceledim, işçilik çok zayıf, elinize aldığınızda hemen anlıyorsunuz,sanki çocuğunuzun oyuncak tüfeği gibi.Kundak kısmı bile bizim beğenmediğimiz hatsanın plastik kundaklarından bile daha kötü,metal aksamı ayırt edebilmeniz için de sert bir şeyle hafif vurup sesini dinlemeniz gerekiyor,plastik mi metal mi zor anlaşılıyor.Metal kısmın çapak artıkları iyi temizlenmemiş elinize geliyor.Fiyatı 1100-1200 ytl arası değişiyor bayiye göre,bence bu fiyatı hak eden bir tüfek değil,sadece M16 nın birebir aynısı, fiyakalı bir tüfek gibi görünüyor.Bu fiyata av yapabileceğiniz çok daha güzel dayanıklı elinize aldı mı tüfek olduğunu hissedebileceğiniz tüfekler var.Örnek olarak armsan,ata,vursan stoger,sarsılmaz franchi.Fiyatı daha uygun olarak da huğlu ve torun otomatikleri veya pozelerini önerebilirim.
-
Ne kadar da güzel anlatmışsınız,gerçektende herşey eskiden daha güzel daha bir heyecanlıydı,tek kanallı trt den tutunda bayramlara kadar.Acaba bizim çocuklarda bugünleri arayacaklarmı? Bizim zamanımızda ne güzel cep telefonları, bilgisayarlar,arabalar vardı diye.Kimbilir...
80 li yılların başında çocukken İstanbul'un göbeginden bile gökyüzünden km lerce kaz sürüleri geçerdi,ben hayretle bakardım bu kadar çok kuş nerden geliyor diye, Küçükçekmece gölü kum gibi ördek kaynardı,İstinye, Beşiktaş sahilinden o küçük güçsüz kollarımla ancak 5-10m atabildiğim sallama olta ile 7-8 tane istavrit çekerdim, karşı apartmanın bacasına leylekler yuva yapardı......Ah nerde o eski günler! -
En iyisimi herkesin gönlü olsun: pelletli mermi saçması
Hakkaten saçma oldu yaw -
Avcılar mekanı.com sitesinde kullanan arkadaşlar var oradan fikir edinebilirsiniz.
-
Ek olarak ideal marka var birde, o da ince memetten iyidir,ben ara sıra dağa taşa sıkmak için alırım, bayağı sert deliş gücü örnek gibi,100 lü 1,5tl ama pelletlerin boyu birbiriyle aynı değil bir pellet tam oturuyorken diğeri ya küçük geliyor yada dışarıda kalıyor, bir kutuda 15-20 tane çıkıyor böyle.
-
Güçlü kollar hariç gerisine katılıyorum,iyi bir nişancı olmak için güçlü kollara gerek yok,güçlü koldan kasıt silahı titremeden tutabilmekse o da sinir sistemiyle alakalı bişey.Kadınların kolları güçsüzdür ama elleri erkeklere göre daha az titrer.
-
"Ormanda yere bir iğne düşse geyik hisseder,kartal görür,ayı kokusunu alır."
Kızılderili atasözü
-
Sayın xaupau arkadaşımızın yaptığı çekimle bizi kandıracagına ihtimal vermiyorum çünkü bende hatsan 125 le 50 m den soda şişesini -15 c de üçte üç vurdum hatsan pelletle ve dürbün kullanmadan. Fotoğraf makinasının pilleri donduğu için çekim yapamadım.60 m de yalan söylenecek kadar uzak bir mesafe değil.
-
İnce mehmet pelletleriyle ne dürbün ayarlanıyor ne de 10 mde 20 cm grupman bile yapamıyorsunuz.Bana göre orta yollu bişeyler isteyenlere gamo önerebilirim,hangi modeli derseniz tüfeğinize göre değişir deneyip en iyi perfonmansı hangisinde aldıysanız onu kullanırsanız uygun olur.
-
Tabi zamanında tedbirler almazsanız fırtınada olur kasırgada, sen bence yönetime el koy ve yeni anayasa yaz.
Bazen küçük tatlı yalanlar mutluluk için birebirdir,mesela böyle pahalı tüfekler için150-200 tl ye aldım diğeri için atış yarışmasında kazandım,öteki arkadaşımın hediyesi öbürü emanet, birde yengelere ufak tefek yüzük küpe kolye hediye "bunuda senin için aldım" deyince onlarda "al canım ne olmuş zaten bir bu zevkin var al al" demezler mi acaba Tabi kargoları eve değil işyerine yönlendirin faturaları ve kredi kartı ekstrelerinizi kuyumcu arkadaşınızın çelik kasasında saklayın
-
Bu konu için birçok başlık açıldı arama motorundan bulabilirsiniz.
-
''Sniper'' için örnek tüfek: Intervention Model 200 Military
Bu resimdeki tüfek "shooter" filmindeki tüfek değil mi?
-
Kutunun üstündeki bantlar dıkkatimi cekti
Benim de adres ve tel numarası dikkatimi çekti , o taraflara yolumuz düşerse tatil falan için bir sürpriz yaparız.
-
Kadir Abi, 140 metreye sıkar glad.ile
Hayırlı olsun Kadir bey, 140 m de bişey mi 200 m den bira şişesi vurmazsa ben bişey bilmiyorum
-
Benim bildiğim en uzun menzilli keskin nişancı tüfeği mac milan (yazım hatası olabilir bilen arkadaşlar düzeltsin) komando taburunda görmüştüm, 5000m etkili menzili var 8000 mye kadar gidiyor ama isabet olayı cok azalıyor tabi.Üzerindeki dürbün dehset bişeydi yazıları silindiği için özelliklerini okuyamadım. ancak bu silak cok ağır olduğu için dragunov gibi(kanas)eline alıp dağ bayır gezilmiyor ,agırlıgı 15-20 kg civarında .Call of duty 4 oyununun bir bölümümde bu silahtan var.
Düzeltiyorum arkadaşlar geçen gün bu işi daha iyi bilen bizzat kullanan arkadaşla görüştüm 2500 m etkili menzil dedi mac millian için, önceki sorduğum sallamış demek ben de pek ihtimal vermedim 5bin den vuracagına bayagı bi kafama takılmıştı
-
Zaten bende ne zaman çat diye ikiye ayrılcak diye bekliyorum, tüfeği aldı alalı daha doğru dürüst atış yapmadım kasımdan beri heryer kar buz,valla artık ne olursa olsun gönderirim fabrikaya hallederler garantisi var.Hava bügün biraz ısındı -5 ,-7 falan birazdan çıkıp ilk grupmanımı yapacam artık hep şişe patlat nereye kadar.
-
Ben en iyi atış istikrarını tüfekle beraber gelen hatsan diabolo 300 pointed pellet ile gördüm, promagnum ve ts18 ise hep sağa çekti,şu an rodaj süresi dolmadı bende gez göz arpacık takılıyorum,
50 mden 3 tane soda şisesini dizdim, pro magnumla 5 atış olmadı,ts 18 le 5 atış onda da tık yok,eyvah dedim benim namluda sakat çıktı galiba son olarakta tüfeği sıfırladığım hatsan pelletleri kullandım,birinci atış şişe patladı heralde şans dedim,2inci 3üncüde iki parça yani 3te 3 sonra derin bir oh çektim.
Tüfeği 10 m.de sıfırlamıştım hatsan pelletle demek gez göz içinde her pellet için ayrı ayar gerekiyormuş,sonra ts 18 için ayar yapayım dedim ilk yaptıgım ayardan epey bir fazlaca gezi sola cektim nerdeyse sona dayandı ama yinede hatsanın pelleti gibi vurmuyo,
Bu arada hava sıcaklıgı (hava soğukluğu desem daha doğru heralde)-15 c de atış yaptım acaba bunun bir etkisi olurmu sağa çekme için.
Hatsanın pelletleri sanki kul yapısı değil hiç çapak yok hepsi aynı ebatta çok rahat yuvaya oturuyor,hafif bir pellet uzak mesafade ne olur daha denemedim,hele karlar erisin hava ısınsın kadir bey gibi şişeleri dizecem 100 mye bakalım ne olcak,balkon şişe doldu hanım ne yapıcaz bunları diyor ,biraz daha dur diyorum, pro magnumu biraz ittirmek gerekiyor arkadan ts18 normal sıkılıkta oturuyor.Keşke hatsanın silahlarıda pelletleri gibi olsa fiyatıda fena değil 300 tanesi 10,5 tl olmadı sürekli bunu kullanacagız heralde uzak mesafede diğerlerinden verim alamassam. -
Abi naptın sen yaaa Coştun.. Birazdan, "biri beni durdursun evi sattım miamiye gidiyorum" diye konu açmandan korkuyorum , Hayırlı uğurlu olsun..
Çok güldüm valla, evi satıp miami değilde rusyaya gidersen orada av için kanas tüfekler serbest galiba geçen gün forumda dragunov resimlerinin linkinde görmüştüm adam domuz vurmuş kanas ile (asker değil sivil)
Yeni tüfeğiniz hayırlı olsun bu arada, bu ayda bayagı bir masraf etti Kadir bey teleskop falan,Allahtan Antalyada havalar iyi de dışardada yatsan bir sorun olmaz,aynı şeyleri ben alsam -30 derecede soğukta donarım birde kurtlar yer beni üstelik
At 44 ü ne yapcan abi sevabına bir fiyatla verde belki bizim gibi garibanlar faydalanır