Şşşşştt!!! Aman arkadaşlar kısık sesle konuşun ruhsat muhsat biri falan duyar şimdi. En iyisi yönetici arkadaşlar bu topiği kaldırsın kökten çözüm
takashi_tr tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
ben Eser in bu silahlarını bu namlularıyla satamam.
Mustafa bey sizi bu dürüstlüğünüzden dolayı tebrik ederim, ülkemizin sizin gibi esnaflara çok ihtiyacı var
-
bizim göle dışardan avcı geldi motorla tam 170 ördek vurmuşlar
Bunda ateşli silahın bir suçu yok,ateşli silah fazla saçma atıyor fazla hayvan vuruluyor diye bişeyde yok.Bütün av hayvanlarının max.vurulabileceği limitler kanunlarla belirlidir zaten. Ördek vurmanın limiti ülkemizde kişi başına 4 adettir.Bu şahıslar kendilerini avcı zanneden katliamcı bohçacılardan başkası değildir.Keşke gördüğünüz yerde şikayet etseydiniz her ördek başına ayrı ayrı ceza yerlerdi.
-
Arkadaşımızın dediği gibi kanunda yazılı olduğu için yasak ama derinlemesine inmek gerekirse havalı tüfekler ruhsata tabi olmadığı için,yani devletle aramızda duygusal bir bağ olmadığı için avlanmak yasak olsa gerek yoksa kimin umurunda hayvan yaralıymış can çekişiyormuş, insanlar can çekişiyor düşünenmi var? Zaten yakında yivsiz tüfekler gibi ruhsata bağlanır av da serbest olur o zaman.Bu günler son günlerimiz keyfini çıkaralım doya doya , söylediydi dersiniz.
-
Kadir bey fantezi arıyorsanız wanted filmindeki gibi mermilere (pelletlere)falso vererek atmanızı tavsiye ederim.
-
Valla bende ikinci tüfek olarak kampanyadan satan arkadaşların mod 95 lerini alayım diyorum ama önce evdeki pompalı tüfeği ve delici kesici aletleri iyi bir yere saklamam lazım
-
Hatsan AT44WX-10 Tüfeğim Geldi
Yeni alan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız atışlar dilerim.
Tüfekleri hilal av daki kampanyadan mı aldınız resimdekilerin hepsi ne kadar toplam?Yaylı tüfek mod95 mi_ -
Ah bi bahar gelse, karlar erise,havalar ısınsada bizde başlasak şu grupmanlara
Desert_eagle kardeşim atışlarında hata yok tüfeğin yükseklik ve sağ sol ayarını hafif oynattın mı tamamdır -
Yağmur yağsada leoparın benekleri silinmez.
Kızılderili atasözü
-
G-3 silahlarda kullanılan 7,62x51mm ebadındaki fişekler çok tepiyor ancak kalaşnikofta kullanılan 7,62x39mm lık fişekler kullanılırsa sorun ortadan kalkar sanırım hemde şarjöre daha fazla mermi basılır.
Bu 5,56 fişekleri gördüğümde bende bunlarda ne böyle ufacık hiçbir işe yaramaz diye kendi kendime söylenmiştim,büyükbaba g-3 mermisinin yanında yavrusu gibi duruyordu,sonra düşündüm amerikalılar bunu yapıp bütün dünyada işgal ettikleri ülkelerde devamlı kullanıyorlar diye. M16 nın teknik tanıtımını okuduğumda silahın bu 5,56 fişeklerle atım hızının g-3 ten ve ak-47 den daha fazla oldugunu ve ilk hızınında daha çok olduğunu görünce neden bu silahı kullandıklarını anladım.Tabi yanlızca m-16 silahınında ısrar edilebilir hk-33 deki performansı aynı olurmu bilemem.
Birde amerikalılarda şöyle birşey var polislerine bile şavrotin (9 lu bilye) atan pompalı tüfek kullandırıyorlar.Nedeni ise suçluyu sağ yakalayıp sorgulamak,polisin bir anlık öfkesine yenik düşüp saldırganı otomatık silahla taramasını önlemek birde şavrotin fişeğin içinde bulunan 9 adet bilyeler 8,8mm, tabancadan atılan mermi 9mm oldugundan pompalı silahla yapılan bir atış ortalama 9 tabanca atışına denk gelecegınden isabet oranı yüksek,silah yivsiz oldugundan öldürme oranı düşük (akıllı adamlar valla). M16 larda kullanılan çapın düşük olmasıda yukarıdakı arkadasın belirttiği gibi düşmanı yaralı bırakıp yanındaki iki kişininde ona yardım edeceğini tahmin ederek üç kişiyi etkisiz hale getirmek, yok eğer yanındakılar yardım etmezse yaralı yakalayıp sorgulamak,zaten öldürmek isteyince yakından kafasına sıkıyorlar, hemde insan haklarını ihlal etmemiş oluyorlar kendilerince.
Milletin ülkesini işgal edip benim silahım insan haklarına uygun demek değişik bir fantezi olsa gerek. -
Dürbün güzel hatırlı olsun güle güle kullan kardeş ama tüfeğe bağlagın o yeşil bez hiç iyi gitmemiş
-
arkadaşlar mini cooperlara hasta oluyorum.bir tv dizisinde vardı adamlar 1 ton altın yükleyip kaçıyorlardı. nasıl arabadır? hangi modeli tutulur? bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa memnun olurum
Bu arabaları İstanbul otoshow da inceleme fırsatım olmuştu bende bir ara kafayı taktım alayım diye ama tayin işi çıkınca rafa kalktı.Güzel araba prestij arabası ama benim gibi 1,80 boy 90 kilo iseniz sığmıyorsunuz içine dizlerim göğüs bölümüne çarptığından rahat oturamadım,gerçekten adı gibi mini ama yol tutuşu ve hızlanması iyidir gençler ve kendini genç hissedenler, çoluğu çocuğu olmayanlar için ideal bir araba, cooper S 2.0 litre motor tutulan modeldir.Artık ingiliz değil bmw tarafından üretiliyor.
-
Birkaç videoda benden arkadaşlar nede olsa bizde Opel'ciyiz :))
Opel astra 2001 1.6 16v GL HB Full 32000 km beyazhttp://www.youtube.com/watch?v=-M419wd_nSw
http://www.youtube.com/watch?v=16Y5yD…feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=tjSycN…feature=related -
Aşağıdaki link'ten bulabilirsiniz.
Bende kendimi sürücü sanıyodum yav bunu izlemeden önce
-
yaban tv de safir in reklemını yapan biri var sırtında safir yazan yelekle geziyor
Gazeteci Ali Birerdinç' tir o abimiz.Bilgi babında...
Safirle domuz avı bence de olmaz, ya tam kafasına denk getireceksiniz yada iki omuz arasını hızalayıp göğsünden hayati organlarından vurursanız oda çok zor,domuz avı için en ideal tüfekler slug namlu tüfeklerdir.Diğer av tüfeklerine göre namlusu özel yapılmıştır,namlu boyu 51 veya 55 cm dir çünkü tek kurşun namluda en yüksek hıza 51-55cm arasında ulaşır. -
bende bu hafta içi ruhsat işlemleri ile uğraşacağım,süper poze alacağım,kafam çok karışık,sıkı sıkı araştırıyorum
slm kardeşim sana sarsılmaz ve huğlunun pozelerini tavsiye ederim 71 cm namludan kısasını alma avda pek verim vermez hemde ileride satmaya kalkarsan tutulan namlu boyudur.
-
Bende es-92 kullanmiştım 4,5 mm bir aralar ilk aldığım gün yaptıgım atışlarda namludan duman cıkmıştı nasıl sasırmıştım bu ne böyle diye. 25 m ye kadar bayagı isabetli idi ilk hızı 160m/s idi ama daha 3000 atış bile yapmadan cartladı birde cok ufak oyuncak gibi bişeydi ancak cocuklar için olabilir.Yeni modelleri hakkında fiyatları haricinde hiç bilgim yok
-
Yaklaşık 90m de çam ağacının tam tepesine bir saksağan kondu
Mühendis kardeşim anlaşılan bu olay seni bayağı yıpratmış geçmiş olsun diyorum.Yalnız anlamadığım bir konu;eger dürbünle ağaçları taramamışsan 90m den ağaçtaki saksağanı nasıl gördün yada mesafenin 90m olduğundan eminmisin,nasıl ölçtün?
-
Benim bildiğim en uzun menzilli keskin nişancı tüfeği mac milan (yazım hatası olabilir bilen arkadaşlar düzeltsin) komando taburunda görmüştüm, 5000m etkili menzili var 8000 mye kadar gidiyor ama isabet olayı cok azalıyor tabi.Üzerindeki dürbün dehset bişeydi yazıları silindiği için özelliklerini okuyamadım. ancak bu silak cok ağır olduğu için dragunov gibi(kanas)eline alıp dağ bayır gezilmiyor ,agırlıgı 15-20 kg civarında .Call of duty 4 oyununun bir bölümümde bu silahtan var.
-
Az önce hatsan mod 125 sipariş verdim 3-9x32 dürbün ile beraber gelecek. yeni versiyonda tırtırlı dürbün kızağıda var ama yinede dampa ayak kullanmamız gerekirmi? yada alacagımız dampa ayak bu kızagın üstüne olur mu?