Günaydın,
BT65 LW .22 tüfeğimi arıza sonucu BT65 LW .25 ile geçen hafta değiştirmiştim ve deneme fırsatı buldum.
Denediğim 6.35 pelletler:
* Gamo Pro Magnum 21,91 gr: Çok hafif geliyor, ekonomik fiyatlı olarak yakın mesafe şişe kırma veya grupman harici atışlar için tercih edilebilir. Uzak mesafe istikrarsız. 40mt'ye kadar kullanılabilecek ekonomik fiyatlı bir pellet.
* Hatsan JSB Exact King 25,4 gr: Gamo'ya göre biraz daha istikrarlı 50 mt'ye kadar kullanılabilecek ekonomik bir pellet.
* H&N Hollow Point 26,23 gr: Hedef kağıdında vuruş noktasını görmeniz açısından güzel ve isabetli bir pellet, 50 mt'ye kadar başarılı.
* H&N Diablo Baracuda 31,02 gr: İstikrarlı güzel bir pellet, 100mt'ye kadar başarılı.
* H&N Ram Point 27,0 gr: İstikrarlı güzel bir pellet, 200mt mesafeye kadar başarılı.
* JSB Exact King Diablo 25,39 gr: H&N Ram ile kafa kafaya fakat H&N Diablo Baracuda'dan daha düşük performansa sahip.
* İnce Mehmet 42 gr: Tahribat atışları için güzel. 200 mt'ye kadar deneyebildim. İstikrarlı ancak tüm pelletler aynı kalite olmadığından arada flyer olabiliyor.
* Benjamin 6.4 mm 27,8 gr: Çok isabetli, istikrarlı bir pellet 200 mt başarılı isabet (ancak bu pelleti piyasada bulamadım, arkadaşımın elinde kalan az miktarda olanı, yani 60 adet ile deneyebildim).
5.5 mm ve 6.35 farkını söyleyecek olursam;
Kesinlikle daha isabetli, rüzgardan fazla etkilenmiyor, çap büyük olduğundan dolayı vuruş noktasının görülmesi çok daha kolay. Benim gördüğüm tek dez avantajı 6.35 pellet çeşitliliğinin ülkemizde az olması.
Not: Resim ve videoları ilgili konu başlığı altında paylaşmayı düşündüğümden buraya eklemedim. Düzenledikten sonra ekleyeceğim.
Herkese kazasız belasız atışlar...