Dürbünü ilk takıp atış yaptığımda 8m de 4cm sol ve 4cm aşağıdan vuruyordu üst ve yan clikleri bolca açmak yani sola çevirmek gerekti 1/8 moa da illkez kullanıyorum çıçır çıtır cevir allah cevir çok garip geldi
Runner tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Uzak mesafeye atmak için dürbününüzün aşağı yukarı kliklerini değiştirirken yatay ayarınız da değişiyordur. Şöyle izah edeyim artıkılınızın dikeyi namlu eksenine dik değilse ve açılı duruyorsa, yukarı alırken aynı zamanda bir miktar yana almış olursunuz.
Ben sizin izah etiğiniz şekilde kullanmıyorum dürbünümü, birkere 8m de sıfırladıktan sonra hangi mesafelerde ne kadar alt veya üsten vuracağını biliyorum atışlarımı ona göre gerçekleştiriyorum. Kısacası birkez sıfırladıktan sonra benim işim sadece zoom ve pralaks la artıkılım olabildiğince düz keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı teşekkürler ilginize.
-
Tamam o şekildede bi deniyeyim bakalım teşekkürler.
-
Pelletler Fx başka pellet atmıyorum daha önce 3-9x32 takılydı problem yoktu dürbün değişince işler değişti yinede emin olmak için bu hafta yanımda eski dürbünümüde götüreceğim aynı şekilde sapma yapacağını sanmıyorum.
-
Selam arkadaşlar, geçenlerde 4-16x50 Tasko dürbün aldım monteledikten sonra evde 8m de güzelce sıfırladım atış alanına gitmeyi bekleyemedim ilkkez paralaks lı dürbün kullanacağımdan 80m civarı bir bacada grup yaptım yanlız yaklaşık 20 santim sağa çekti sonucta grupta problem yok, neyse dedim belki rüzgardandır gerçi fırtına olaması lazım o mesafede 20cm sapma olaması ıcın Tabi emin olmak için atış alanında atışlar gerçekleştirdim 8m de önce kontrol ettim sıfırlama duruyor 40m ye atış yaptım sağa çekti yine
Eve geldim tekrar bu problemin neyden kaynaklandığını anlamak için bazı denemeler yaptım. Dürbünde zoom ve pralaks ayarı değişincemi sapmma oluyordu acaba diyerek zor bir test gerçekleştirim 8m ye 16x zoom dusuk paralaks ayarı ile atış yaptım problem yok daha sonra 4x zoom ile 100m pralaks ayarıyla bulanıkta olsa yine atışı başardım ve yine tam isabet oldu, kısaca dürün ayarları ile alakalı birşey yok diye düşücüyorum hem 16x hem 100m pralaks denıyemedım hiç bişey gözükmüyor
Sanırım geriye tek bir ihtimal kaldı forumdada okumuştum, dürbün ile tüfek daha dorusu namlu tam olarak aynı hizada değil ise bu olay gerçekleşiyormuş bunada göz kararı bakıyorum sorun yok gibi 1mm den daha fazla bir dengesizliği farkedeceğime inanıyorum o yüzden bundanda eminim bir fikri olan varmı arkadaşlar
-
Gerçekten çok güzel gruplar kadir abi, sen istanbuldaki müsabakalara katılmassan seviniriz gerçekten
Kac x zoom ile gercekleştirdin bu grubları yazarsan sevinim abi.
-
Güzel olmuş 600mm namlu takmayı düşünüyormusunuz ?
-
Teşekkür ederim mustafa abi tüpü bi temizliyimde pisliklere çözüm bulucaz artık.
-
Geçenlerde yine arkadaşla birlikte atışlar gerçekleştiriyorduk basıc baya düştü ve biz doldurmak için kolları sıvadık başladık pompalamaya pompa basıncı 210 olduğunda durduk tahliyeyi açtı arkadaş yavaşca ama tahliyeden gelen hava birtürlü bitmedi arkadaş neden böyle oldu diyince ben tahliye vanasını az actığını düşünerek biraz daha gevşetim hızlıça boşaltım ardıdan hızlı dolumu tüpten ayırdım ve bir baktık tüpten sııssss diye bir ses geliyor o anki korkumuzu anlatamam sesi duyunca biraz ucaklaştık sebebini düşündük ve ters basıçla açılan tek yönlü çekvalfe bişeyler sıkıştığını ve valfin tam kapanamadığını düşündük ve ben buyuk bir cesaretle tekrar ponpalamaya başladım varsa sıkılşan pislik bunu çıkartamayacağımıza göre mecbren o pisliği tüpe sokmalıydık ve öylede oldu 2. ponpalama işlemi bitiğinde artık tüpümüzden ses gelmiyordu bu bağlamda asıl sormak istediğim şeyi sorayim bu tüpü nasil tamamen boşaltabilirim ve içini açarak temizliyebilirim ?
Böyle olmasının sebebi aslında biraz bizden kaynaklanıyor kumsalda kullandığımız zamanlar oldu tabi örtümüz falan vardı ama rüzgardan uçuşan kumlar geliyor illaki ayrıca tüpün hızlı dolum yerine tıpada yapmadık onuda yapıcaz ve bence pompa daki hızlı aparatın ucunada 1 kılıf yapmalıyız toz ve pislikten uzak tutmak adına.
-
Teseşkür ederim arkadaşlar. Birşey dikkatim çekti onu sormak istiyorumda namlu serbest oldugu için esneyebilir pozisyonda yanliz esneme mesafesi uygulanan güce göre beni biraz şaşırti moderatör daha önce kulanmadim ağirliğı nedir bilmiyorum taktiginiz zaman namlu yu 1mm kadar ağağı basabilir sanirim ? kısaca moderatörlü ve moderetörsüs vurus noktamiz değişiyormu ?
-
Yaza giremeye hazirlandıgımız bu günlerde kendime bir iyilik ederek FxT12 aldim bu yaz benim için çok eğlenceli geçecek gibi geliyor;şrofls;. Bu silahi almamiza olanak sağlayan yatagun ekibi ve mustafa beye teşekkür ederim. Bir sonraki müsabakada marmara team yanliz bırakmıcagimıda belirtmek isterim
Henüz deneme firsatim olmadi havalar malum istanbulda bozuk kısmetse haftaya kulanmaya başlıyacağım, evde bir deneme atışı yapmak istedim hedef olarak duvarda gözükmeyen bir nokta belirledim atış sonunda 3cm çapında krater acildi;şrofls;. Fx pelletler kubbe başli olmasa duvarida delebilir o derece güç potansiyeli var.Yakinda videolarda eklerim herkeze isabetli atışlar.
-
Sayın xaupau arkadaşımızın yaptığı çekimle bizi kandıracagına ihtimal vermiyorum
Bu konu ayri bunu açıklığa kavuşturduk.bende hatsan 125 le 50 m den soda şişesini -15 c de üçte üç vurdum hatsan pelletle ve dürbün kullanmadan. Fotoğraf makinasının pilleri donduğu için çekim yapamadım.60 m de yalan söylenecek kadar uzak bir mesafe değil.
Size vereceğim cevap çok ama gereksiz yere yazmak istemedim kısacasi benim atıcılığım iyi olmadiğindan sizin kadar başarılı değilim mazur görün bazi gözlemlerim yanlışmış.
-
Dediğiniz gibi ben yeniyim arkadaşlar kusura bakmayin, yanlız konuyu açan arkadaşda yeni,
[quote='xaupau',index.php?page=Thread&postID=68543#post68543]tüfeğimin iyi çıktığını ve her hatsanın böyle olmadığını dile getirdim. Üçüncüsü Madmax arkadaşımız tüfeği gördü kullandı, atışlarının diğer mod 125lere göre daha stabil olduğunu , hatta pellet yükleme yuvasındaki işçilik kalitesinin gördüklerine nazaran çok iyi olduğunu dile getirdi.quote]
Bu başlık altinda tüfeginizin bu şekilde olduğunu belirtmiş olsaydınız benimde size itirazım olmazdı bu açıklamaları yaptığınızı yeni görüyorum ki konuyu açan arkadaşta yeni görmüştür bende sizin gibi bir başkasının yanlış yönlendirilmesini istemediğimden yazınıza cevap verme ihtiyacı gördüm ve böylelikle neye göre 50m de her atışta şişe vurabildiğinizi konuyu açan arkadaş ve bundan sonra konuya bakacak yeni arkadaşlarda anlamış oldular.
-
Seri atış içermeyen bir video ile her atista şişe vuruyorum demek ne kadar doğru sizce ?
Daha uzak mesafeden bende bir çok video alabilirim herkezde hayranlikla bakar yanımda bol pellet olsun ve fotograf makinasinin şarjı full olsun yeter.
-
Siz kendinizin mod 125 iyle kıyaslamayın.Bu tüfek daha isabetli ve sabit namlu. Üstelik ben mod 125 le dürbünlü her atışta 50 metrede şişe vurabiliyorum. Saygılar
Dediğiniz gibi 155 kullanmadım, Mod125 le her atışta 50m de şişe vurmak dahi bence nokta atışı değildir yada sizlerin nokta atışı anlayisiniz benden farkli. Yinede her atişta 50m de şişe vurabiliyor olmaniz büyük başari, yay kısılmış keçe eskimis namlu çıkış hızı düşmüş tepmesi zayiflamiş bir mod125 olmasin o ? şişeler kırılıyormu ?
-
Masrafa sokma kendini o tüfekle 50/60 metrede nokta atişi yapamassin kabaca söyliyim o mesefede vuracagin hefefin boyutu 30cm e 30cm olmasi lazim ki her attiginda biyerinden vursun ole 2/3cm lik bişeyi vurman imkansiz gibi bişey hatta tek atista vurman zaten imkansiz. Önce elindeki dürbünü bi tak bi kullan gör zaten vaz geçersin başka dürbün olayindan.
-
Teşekkür ederim arkadaşlar 6-24X50 bakıyorum o zaman.
-
Selam arkadaşlar Fx T12 de kullanmak üzere 250Ytl bütce ile 2. el olmayan kalite önemli değil 3-9x40/3-12x40 ve civarı yandan paralakslı dürbün arıyorum ama sanirim bulamıcam çünki nette yok hatta yatagun harici yandan paralakslı dürbün satan yere hiç denk gelmedim yatagun daki nikko nun en düşük modeli bana uyar ama stokta yok. Bu fiyata bildiğiniz önerebileceğiniz bir dürbün varmı ?
Eğerki aradığım kriterlerde yandan paralakslı dürbün bulamassam 2 tane önden paralakslı dürbün var düşündüğüm bunlarada bi yorum yaparsaniz sevinirim.
Tasco 3-12X40 World Class 30/30 Tüfek Dürbünü
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090113/ezjdtich.jpg] 260Ytl.Gamo 4-16x50
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090113/xa9hdwoc.jpg] 260Ytl. -
Arkadaşın dediği gibi tek parca dürbün ayağı al, alacağın tek parça ayakta dikine bir vida göreceksin kontra görevini görür onuda sıkmayı ihmal etme zira benim mod125 onu sıkmadığım taktirde tek parca ayağı bile kaydırdı. Tek parca ayakta bulunan dürbün kelepçelerine dürbün ile kelepçe arasında kalacak şekilde 2mm lik kavucuk lastik benzeri birşey koy aksi taktirde ayar kayar veya hiç tutmaz hale gelebilir hatta sen o dürbünü şu an bile bozmuş olabilirsin
-
Bende kesin alırım talep belli olsun diye belitmekte fayda var.