alimurat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hayırlı olsun kazasız belasız atışlar.

pompa veya sukuba üzerindeki basınç kadranı ile silah üzerinde bulunan basınç kadranı farklılığını verdiğim linkteki videonun sonunda izah ediyor.
    gazların basıncı sıcaklık ile doğru orantılı olarak değişir.sukuba tüpünü doldururken gaz malekülleri birbirlerine çok şiddetli çaptığı ve sürtündüğü için tüp içi sıcaklıkta artma olur.manometredeki değer 200 bar basıncı o gaz sıcaklığında, o anlık gösterir ve tüp içerisindeki gaz soğumaya başladığında ise basınçta düşme görülür.bence en sağlıklı yöntem dolum yapılırken yavaş gaz aktarılması ve tüp soğuduktan sonra tekrar gaz ilavesidir.burada bahsedilen basınçlar gerçekten çok tehlikeli boyutlardadır.mümkün olduğunca dikkatli olalım.unutmayınki yangın söndürme cihazlarındabile 17-30 bar arası basınç var.bunlardan birtanesi öğrencinin elinde patladı bağırsaklarına kadar parçalanarak vefat etti...aman dikkat!

http://www.metacafe.com/watch/yt-R-QUZ…_airguns_pompa/

güzel grup eline sağlık.

elinden gelirse dürbünün içindeki artıkılın takılı olduğu silindiri sök.içten bakıldığında ayar vidalarının olduğu kısımda metal bir parça var.bu parça artıkılın silindirini çıkartırken düşer nereden geldi nerede duruyodu deme.sorun bu metalin eğimini kaybetmesinden kaynaklanır. böylece iki ayar vidasının itme eksenine karşıt bir eksenden tepki(metal parça sağlar) gelmediği için ayar tutmuyordur veya ayar vidalarını çevirsende hükmedemezsin.

metali çıkardıktan sonra eğim yönünde abartmadan eğriltirsin.dürbünü sökmüşken içindeki lensleri tutan vidaları sıkılaştır.artıkıla zarar vermeden montajını tamamla.güle güle kullan bir problemin kalmaz.

saygılarımla

hatsanın müşteri ilişkilerini hafife alma.tabiki unutmazlar tüfeğini göndermeyi.hatsan servisini kapalı kutu sanma!her aradığında silah hakkında bilgi alırsın.zaten ellerine silah ulaşınca nekadar ücrete tamir olacağını veya başkabir model ile değiştireceklerini söylerler.hatsanın silahlarının sıfırı kaç para ki sanki,servisindeki değişen parçası kaç para tutacak. diana servisine gitmiyor ki...

istersen hatsana ara sor nekadar tutar ortalama diye.pek fiyat vereceklerini sanmıyorum ama denemekte yarar var.çıkacak fiyata göre yaptırıp yaptıramayacağım dersin.

korkma gönder silahı bitsin kafandaki soru işaretleri.

baştan şunu hatırlatayım,delikleri ayar vidaları ile artıkılın arasında açıyorum.yani dürbüne baktığımız tarafa yakın.dürbünün ayar vidalarından ileride delik açılırsa silikon merceklerin önüne akacagı için dürbün çöp olur aman dikkat!

birde kobay olarak kullandığım dürbün zoomlu değil.sabit zoomlu 6*40 dürbün.dün W&S 3-9*44E zoomlu dürbünü söküp inceledim.onada aynı işlem yapılabilir fakat delerek değilde söküp hareket etmeyen noktalara silikon yapılıp takılabilir.birgün onuda uygulayacağım videosunu koyarım.

dürbünün dış metalinin altında artıkılın bağlı olduğu bir silindir daha var .ben uygulamayı dış katmanı delip içteki silindire zarar vermeden yaptım.
    neticede dürbün dış katmanı ile içteki silindir arasına silikon uyguladım.silikon merceklerin bulunduğu bölüme sızamadığı için görüntüde hiçbir problem yaratmaz.

burada dikkat edilecek husus;dürbün ayar noktalarından enjekte edilen silikon miktarıdır.aşırı olursa içteki silindirde bulunan merceğin ucuna kadar taşabilir.

gönder kardeşim hatsana çok güzel ilgileniyorlar.benim ilk aldığım mod 125 e kimsenin yapmadığı hastalıkları geçittirdim.dürbün ayaklarını tüfeğe 3 lük elektrotla kaynak yaptım,tamamen söktüm ve parçaladım.yani anlayacağın haşatını çıkarttım.garantisi dolduğu halde hatsana gönderdim. adamlara helal olsun 5kuruş para almadan sıfır 2.versiyon mod 125 gönderdiler.

hatsan a birkez daha teşekkür ederim...

yalnız gönderirken silahın başına neler geldiğini detaylı bir şekilde açıkla(notunu bilgisayar çıktısı veya okunaklı el yazısı ile yaz ki okuyamama ihtimalleri olmasın).notu tüfeğin kabzasına bantla kaybolmasın. silahı güzelce havlu ve hava kabarcıklı naylona sarki kargoda ordan oraya atarlarken birşey olmasın. .

korkma eninde sonunda yapılır ya garantiden yada ücretiyle.
    geçmiş olsun...

teşekkür ederim yorumlarınız için,
    önceden aldığım kullanmadığım sabit zoomlu 6*40 çin malı dürbünüm var.tasarladığım düşüncemi kobay olarak bu dürbün üzerinde deneyeceğim.

zamana konusuna gelince,şuanda işsizim evde bol bol zamanım var boşa harcanacak ;dance; sıkıntıdan torpedo 155 imi söktüm bakımını yaptım gresledim. gamo hunter 440 ın piston keçesini diana piston keçesiyle değiştirdim.yayı ise orjinal gamo taktım. silah gerçekten eski gücüne kavuştu. gamo 102 metreden tek atışta diana high power pellet ile kara efes şişeyi dağıttı.
    para harcama konusuna gelince ise zaten evde silikonum+matkabım ve matkap ucum var.artı bir para harcamama gerek yok ;şrofls;.
    bu işi yaparken web cam den fotolarını çekebilirsem eklerim.nasıl sonuç verdiğini yorumlarım.

saygılar

merhaba kardeşlerim,arkadaşlarım ve üstadlarım;

dile getireceğim konuyu sitede çok araştırdım fakat tatminkar bir cevaba ulaşamadım(benim cahilliğimden de olabilir).
    piyasada bulunan ucuz yollu dürbünler veya hatsanlar ile gönderilen dürbünler ile sıfır ayarı yapmak mümkün değil.her nekadar dampa veya tekli dürbün ayağı,durdurucu vs...kullanılsada kar etmiyor.sıfırlansa dahi (heleki tüfekte çok tepiyorsa) 10-15 atışta bir sıfır ayarı kayıyor.

Dürbün ayağının ve dürbünün kaymadığından %100 emin olduğumuz durumlarda dahi kalitesiz dürbünlerin içindeki mekanizma oynayarak sıfır ayarını bozuyor.

Bu nefret ettirici ve atıcılık hevesinden soğutan durumdan kurtulmak için herkezin bildiği gibi kaliteli bir dürbün almak gerekir.fakat sitemizde çok fazla kullanıcının da sahip olduğu hastanın verdiği veya ucuz yollu dürbünlere birkaç işlem yaparak daha stabil hale getirile bilir mi?

Benim aklıma gelen ;
    1-dürbün üzerinde 2mm kalınlığında hassas delikler açılsa.(resimdeki gösterilen yerlere)

http://s10.directupload.net/file/d/1738/3dfcejjz_jpg.htm

clip_image001.jpg
    2-dürbünün dış tüpü ile lenslerin bulunduğu iç tüpün arasına silikon enjekte edilse.silikon lenslerin önünü kapatmayacağı için görüntüde bir kusur oluşmaz diye düşünüyorum.
    3-silikon hemen sertleşmediği için sıfır ayarını yapıp donmaya bırakırız.
    4-silikon donduktan sonra ufak bir kayma varsa zaten silikon elastik olduğu için ayar vidaları ile ince bir ayar yapılır.
    5-bu sayede dürbün iç mekanizmasının oynamasının önüne geçilmiş olur ve silikon elastik bir materyel olduğu için silahtan gelecek şokları absorbe ederek dürbüne ömür katacağına inanıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.
    Saygılar.