alimurat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Dün ilk kez denedim geçen hafta aldığım Gladiatörümü.

Bugüne kadar böyle birşey görmedim gerçekten. Orta kademede dahi 100 metrede gayet güzel ve istikrarlı atışlar yapılabiliyor. Bayıldım silaha. Dürbünüğmü tam istediğim gibi ayarlamak uzun sürdü, ama ayarladıktan sonra çok tatmin edici grupmanlar ve atışlar yaptım. Silahıma alıştıkça daha da geliştireceğimi umuyorum. Özellikle istikrarı ve grupmanları beni çok etkiledi.

Dün sekiz saat atış yaptım ilk kez.

evanix ile fx i karşılaştırdığınızda birbirlerine göre + ve - lerini yani stabilite ,güç, isabet,grupman vs... dile getirirseniz çok sevinirim.

Bu grupmanların amacı bumu yani pellet,hedef vurması,silahın sevmesi..

aynen öyle.
    istersen dünyanın en iyi pelletini al tüfeğin belki sevmeyebilir.gider gönlünü ucuzuna kaptırır.

yani elinde 5-10 tane farklı pellet çeşidi olacak ,silahı güzelce sabitleyeceksin ve örneğin ;20 metredeki hep aynı noktaya hedef alıp, her farklı saçmadan 4-5 atış yaparak tüfeğinin en sevdiği pelleti bulacaksın.

örneğin fx,jsb ve airarms çok iyi pellet sınıfında deniyor.daha kullanmak birtürlü nasip olmadı.

gamo match yakın mesafede yani 20-30 metreye kadar çok güzel işler çıkartır. fakat önü düz olduğu için daha uzak mesafelerde sapıtıyor.

diana high power gayet kaliteli ve isabetli pellettir.
    tabi crosman premier de var.

ama ucuzlardan da gamo nun hunter,prohunter,ts-18,ts-22,promagnum,match,promatch,expander vs gibi pelletleride deneyip silahınla en uyumlu olanı bulman gerekir.

Benim aldıklarım kutuya baskı şeklinde yapıştırma değildi çapaklarıda yok..

gamo expander kullanan yokmu?

buradan kendi gamo tüfeğim ile yaptığım grup deneylerimde ,expander de var incelersin.
    fakat değişik pelletler ile grup çalışması yapıp, tüfeğinin en sendiği pelleti senin bulman gerekir.
    ben expander(çapaksız orjinal) den memlun kalmıştım ama senin tüfeğinin sevmesi önemli...

Gamo Hunter 440 4.5mm, 15 metreden 7 farklı pellet grupmanı

en tehlikeli noktalardan biri ,yayın kendinize doğru iken piminin sökülmesi!
    ne olursa olsun yayın çıkacağı yuvaya bakmamak ve fırlama ihtimaline karşı önünde canlı olmamasıdır.

mümkün mertebe dikkatli olun .

kolay gelsin.

Not: orta okulda iken havalı tüfeğimin yayını abim ile değiştiriyorduk.yeni yay gergin olduğu için kasıldı ve bir yere sıkıştı.yayın arkasından gelen pimin geçeceği parça tam olarak oturmayınca bir tornavidayı yay serbest kalmasın diye pimin geçeceği yere soktuk.

fakat acemi olup,ne oldu? deyip yaya baksaydık veya önünde herhangimiz olsaydı ya ölmüştük,ya kördük yada iyi bir yara almıştık.

tornavidanın ucu kırıldı ve o anda yay tavana ve tavandan da yan duvara sekip hatırı sayılır oyuklar açmıştı.............

bugün yılların avcısı elindeki 16 lık özel yapım çifteyla bana hava atarken, 70 metreye soda şişesi ve 5 kg luk ayçieçeği tenekesi diktim.4 numara saçmayla atış yaptı.5 tane saçma denk geldi.şişeler ise yerinde duruyordu.
    sonra tek tek indirince tenekeyide kalbura çevirince , gitti ve arabasına tüfeğini bıraktı geldi.:)

;avci; #hims

Herkese merhaba, öncelikle havalı tüfek konusunda yok denecek kadar bilgim var. 3 yıl önce mod 125 almıştım ucuz pelet kullanım sonucu yivsetler tıkandı, kuma düşürdüğüm peleti kullanmam sonucunda da set uçlarından biri kırıldı(umarım doğru anlatmışımdır) arkadaşın biri mekanizmayı kurarken tüfeği elinden portturdu namlu eğildi, truglo parçalandı vs. 3 gün önce yeni model mod 125 aldım şimdi pelet konusunda çok daha duyarlı davranıyorum. Sorum şu bu pelet ne içindir, mod 125 ile kullanılabilir mi, bu paraya değer mi?

Teşekkürler..

hoş geldiniz.
    gösterdiğiniz pellet genellikle av amaçlı kullanılır.canlıya temas anında polimer kırmızı uç pelletin içine doğu girer ve pelleti genişletir böylece canlı dokusundaki tahribat daha fazla olduğu için ani ölüm gerçekleştirir.

fakat ülkemizde havalı tüfek ile avlanmak yasaktır.bunu da hatırlatayım...

bu paraya değer mi?demişsiniz ,tabi tercih meselesi alırsın 1 kutu arada bir atarsın elinde farklı pellet olmuş olur.
    ama ben olsam mod 125 ile atmak için gamo nun ekonomik pelletlerini seçerim.örneğin;ts-18 ,ts-22 ,match ,prohunter ,promagnum vs...

gerçekten kaliteli ve isabetli pellet istersen de diana, fx , hn ,jsb vs... gibi markaları tercih edebilirsiniz...