cobra tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

iki tüfek arasında iki önemli fark var. Biri 20 ga diğeri ise 36 ga. bu açıdan karşılaştırdığınız da toz çap açısından daha öne çıkıyor. Bilindiği gibi 20 numara domuz avı için kullanılabilir bir çaptır. Mekanizma açısından da toz öndedir. Çünkü gaz kaçağı olmayacaktır. Av için alacaksan toz u öneririm

sayın serdarhavsut hocam domuzun güçlü bir hayvan olduğunu bilmeyen yok sanırım. 12 kalibre ile de düşmeyebilir. isterse riffled slug namlu sabot mermiyle kalçasına 10 tane atın kemiği kırmadıktan sonra kaçar deyyus önemli olan isabet yerini iyi bilmek. ancak dediğiniz olay başıma geldi. s.poze ile pancar tarlasında beklerken aşağıda sesini duydum yaklaşabildiğim kadar yaklaştım aramız 20 m falandı pancar yediği için benim farkıma varmadı iyi de nişan aldım sonra bastım tetiğe güm diye bir ses duydum ama ölmedi kaçtı ertesi gün 500 m ileride çobanlar bulmuştu. ben de hayret ettim ama oldu.

safir güzel marka çok ta tutuluyor. ancak şunu ayırt etmek gerekir. azami menzil mi etkili menzil mi burası çok önemli 200m gidebilir ancak bu onun o mesafede domuzu öldüreceği anlamına gelmez. standart saçmaların 300 m kadar gidebileceğini belki de duymuşsunuzdur ancak en iyi atış mesafesi 35 m ile 50-60 m arasındadır. bence safirle 70m ideal olabilir ancak 200 kg bir azılıyı da devirmesi çok zor , iyi bir nişan taktiğiyle belki

ingiliz ölçü birimiyle 36 kalibredir. amerikan veya avrupa ülkeleri ise inç cinsinden 410 kalibre olarak ifade edilir. bu da 0.410 inç e tekamül eder. 12 kalibre ise 50 kalibre olarak adlandırılır. yivsiz bir av tüfeği için 200m oldukça zor av ttüfeği kesme kuşunları etkisi 100 yarddır. o da iyi bir mühimmat olması kaydı ile örneğin federal truball 125 yard (114 m) 38 cm düşüyor. 36 kalibre 12 kalibreye göre hafiftir ve havada ki sürat ve cisimi delme kuvvetini artıracaktır ancak 12 kalibre kadar güç ve tahribata sahip olamaz. bunu kapalı mekanizmaya sahip bir tüfekle yapsak 20-30 m aralar o kadar fark etmez. yivli tüfeklerde bile 200 m de önemli düşüş gösteren kalibreler mevcut. kısaca 200m de domuz vurmak haylle birlikte tamamen şans

36 kalibre küçük bir çaptır. 12 ve 16 kalibreye göre tahribat etkisi düşüktür ancak delme gücü ve havada ki hızı fazladır. bu tüfeğin safirden daha güçlü olacağını sanıyorum çünkü kapalı mekanizma ancak 200m de bana çok gülünç geldi çünkü yivli tüfeklerde bile bazı çaplarda o kadar düşüş var ki yivsizle hesap edin örneğin 12 kalibre federal truball 114m (125 yard) 38 cm düşme payı var. 200 m bu 50 cm eder nereye ateş edip nereyi vuracağız

uzak mesafe atışı en ideal avcılar için 250m-500m oda zor çok iyi bir ekipman ve mühimmat ister. araştırma yaptığım kadarıyla en iyi snipper tüfekleri 1800 m ile 2000m arasında zırh delicileri mevcut. ancak bunu o mesafede kullanmakta o kadar kolay değil. rüzgar ölçücüler, lazerli mesafe bildiriciler, hava faktörleri göz önünde bulundurmak gerekli. aerodinamik çekirdeklerinde hava şartlarından etkileneceği ve paramparca olacağı unutulmamalıdır. bunun sporlarını yapanları düşünün adamaın hayatı bu olmuş yine de her attığını vuramıyor. oda her yönünle hazırlanmasına rağmen....