Bu britanyalı arkadaş h&n field target tropy'lerde test yapmış ve 1 grain'e kadar değişen pelletler çıkmış . Tüm video'yu izledim özetlersek eleman hepsini tartmış ve 15.4 grain çıkanları yıkayıp yağlayıp siyah kutuya atmış diğer grainleri geri ftt kutusuna koymuş dediğine göre 14.7 den 15.7 ye bir aralık var . Sonra bu 2 kutunun atış karşılaştırmasını yapıyor ve 15.4 stabil pelletler daha iyi gruplar çıkarıyor .
Elemanın bir de pellet yıkama videoları filan var dediğine göre ağırlığı düzenliyor ve silahın daha az kirlenmesini sağlıyor . Bir de slogan yapmış (5:43) "you wouldn't put dirty oil in your car so why do you wanna put dirty pellets full of swarfs and lead particles in your precision air rifles ?" . Manası arabanıza kirli yağ koymuyorsunuz öyleyse neden silahınıza talaşlı , kurşun tozu kaplı pellet koyuyorsunuz ?
Ancak yıkadıktan sonra bu eleman gibi wd-40 kullanmayın sakın , yani kullanırsanız kullanın ancak pelleti atmadan hemen önce kullanın pelleti öylece depolarsanız wd-40 toz toplar yerine silah yağlayıcı kullanın . Gerçi ben wd 40 ı yağlayıcı olarak kullanmadığımdan hiç şahit ol(a)madım buna ama millet hep böyle diyor bir bildikleri var demek ki . Onun dışında mutlaka eldiven kullanın zehirli sonuçta ve pelletin paslanmaması için de yağlamadan önce fön makinesiyle iyice kurutun .
Yorumlarda bazıları britanya'da güç kısıtlaması olduğundan ağırlığın ingiliz arkadaşın tüfeğinde normalden fazla etki yaptığını söylemiş ki bence kulağa saçma gelmiyor .
Elemanın dediğine göre britanya'da max 16 joule , ftt nin kutusunda 25 joule yazıyor .