Mustafa bey
herşeyden öncelikle teşekkurler sanırım beni onca çabaya girip sonra namluda sıkışacak bir operasyondan kurtardınız. Hımm ama açıkcası bu tarzda bir imalat yapmaya kafayı taktım. daha cok uzun menzile uygun bir çekirdek tasarlayıp uretmek istiyorum. Bu arada bilgisizligimi hoş görün ama kaval namlu ile kastettiğiniz yivsiz namlu oluyor deyilmi...
Şimdi öncelikle carşamba akşam istanbula ucuyorum perşembe de libyaya çarşamba akşam saatlerinde 7den sonra nerede olursunuz programınız müsaittmi diye sormak istiyorum.
Birde tez canlılıgımı hoş gorurseniz söylediklerinizden anladıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum dogru anlamadım mı diye.
1) genel olarak solid bir pelleti yiv sette surebilme sorunu daha cok gereken basıncın orantılı olarak artması ile ilgili. Ne kadar sert o kadar eksra basınç anladıgım kadarıyla.
2) Radikal tasarımla kastetiginiz sert bir yuzeyi olabildigince az yivlere surtunecegi bir şekilde tasarlamak ama bunu yaparkende yivlerin çekirdeği dönme eğilimi verecek kadar basması gerekliliği sanıyorum.
3)Cekirdegin agırlık merkezinin önde olması gerektigi ve 1/10 twist ile heliks boyu uzayacagı için birim zamanda öne haraket daha fazla olacak demek istiyorsunuz sanırım.
Hımmmm
bunları düşünmem gerekiyor... Ama vazgeçmek yok. Tasarım işinde kökleri ikinci dunya savaşına dayanan bir ekol vardır. temsilcid e almanlardır. Alman muhendisligi imkansız bir fikri alıp evirip cevirip yapılabilir bir hale getirmekle ünlüdür. İngilizler ise yapıması cok kolay bir işi imkansız bir tasarıma cevirmekte meşhurdurlar. En azından öyle derler.
bence bu sektörün solid bir pellete ihtiyacı var.
İlginize teşekkurler
iyi akşamlar