nesetkar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

evet arkadaşlar bende hatsana buradan yeniden teşkkür ederim bu gün tamir için yoladığım mod 125 tüfeeğim yenisi ile değiştirilerek yeni bir tüfek olarak geldi daha sıfır vede ambalajında açılmamış olarak buradan hatsana çok teşekkür ederim gerçekdende servis anlayışı süper bir firma ama gönül isterki ürünü aldıkdan sonra hiçbir şekilde servisle felan daha muhattap olmamak şimdi tek sıkıntım kaldı bu tüfeği yeni tüfeği alacak arkadaş bulmak :)

Sevgili Meşedüzü hayırlı olsun tekrar.Senden bunları duymak inan şaşırttı beni :thumbup: bak ben o kadar uğraştım değişmediler ^^
    tekrar hayırlı uğurlu olsun.Saygılarımla

Kurt arkadaşımız bir iki fotoğraf çeksen bizde yakından bi baksak olur değilmi ?(

Arkadaşlar ilk atışları yaptım iş yerinde olmama rağmen dayanamadım pencereden 15-20 m mesafede soda şişesi,taş ne bulduysam attım.Şimdilik bir sorun yok gibi pellet olarak ts-18 kullandım.En kısa zamanda gurup çalışması yapmam gerek.
    Bide yukarıda yazdıgım hazne borusu'nu merak ettim neresi tam olarak çözemedim ^^
    Saygılarımla

Tüfeğim elime ulaştı arkadaşlar.
    değişen parçalar

1-Tetik gurubu
    2-Kundak yan vidaları
    3-Kundak arka bağlantı vidası
    4-Hazne borusu
    5-Namlu
    6-Genel bakım

Bide kutunun içerisine gurupman kağıdınıda koymuşlar.Atışları kontrol edildi manasında.Ama kaç metre hangi pellet olduğu yazılı değil.

İnşallah ilk fırsatta yeni namlu ile yapacağım gurupmanı paylaşacağım.

Buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum hatsan yetkililerine.

Saygılarımla Emrah

sayın arkadaşım hangi maliyet allah aşkına adamlar namluyu merkezden kaçık deliyor tam merkezden delince maliyetmi yükseliyor yada buna benzer bir sürü şey doğru düzgün bi yivset açamalrı ilede maliyet yükselmez sadece çok kalite çelik kullanırsa yükselir onuda zaten hiç bir havalı tüfek üreticisi kullanmıyor en azından benim bildiğim kullanan yoK.

Şimdi söylediğinizde sonuna kadar haklısınız yalnız şunu belirteyim ki ben hatsanın savunuculuğunu yapmak vs. için açmadım konuyu.Hepimizin ortak sorunu olan hatsan'dan bir yetkili ile aramda geçen konuşmayı aktardım.
    Kaldıki ilk hatsan marka tüfeğimi yaklaşık 10-11 yaşlarımda almıştı babam.Ne yapıp ne ettiysek aynı yerden vurmazdı kerata bizde sorunu hep kendimizde arar dururduk yok şöyle oldu yok pellet bozuk felan.Şimdi şimdi anlıyorum namlu ne demek iyisi kötüsü kalitesi yivi seti vs. Saygılarımla

Abilerim kardeşlerim yanlış anlaşmaya mahal verdim sanırım. Oradaki güvenmeme sözünü yanlış kullandım.Bahtiyar bey;biz orta sınıf üreticiyiz alıcı bizi böyle benimsemiş,biz emek verip çaba gösterip diğer ithal markalkarın kalitesinde bir ürün çıkarsak ortaya alıcı bunu benimsemeyek maliyet yükselecek bu paraya hatsan alacağıma hw alırım diana alırım diyecek gibisinden kullandı o kelimeyi.
    Hatsan bu kötü imajının farkında ama şunuda düşünürsek az önce bahsedildiği gibi bilinçli havalı tüfek kullanıcısı kaç tanedir ki.Bu forumumla tanışana kadar tüfeğin namlıusundan içeri makina yağı döken biri olarak hatsanada hak veriyorum.ama bu böyle kalacak anlamına gelmiyor.İnsanlar bilinçlendikçe hatsana olan rağbet düşecek o da kendine çeki düzen vermek zorunda kalacaktır.
    Saygılarımla emrah

site sakinlerine bir soru :him:s
    şimdi bu gün hatsan bir diana yada bir hw97k üretse ve bu birebir aynısı olsa,fiyatı da avrupa yapım tüfeğe yakın bir fiyat olsa içimizden kaç tane arkadaş çıkar hatsan alır?

Bahtiyar beyle aynı konuyu tartıştık oda güvenimiyor müşteriye.Bizde biliyoruz diyor dünya standartlarında namlu üretmeyi yiv set açma tekniklerini kabze işleme tekniklerini vs. ama bu defada maliyet artıyor rağbet azalıyor diyor.
    Adı çıkmış dokuza inmez sekize diye bir laf var...
    Saygılarımla.

Yaklaşık bir hafta önce tetiğik kırılması sonucu fabrikaya yolladığım patriotum yola çıkmış ½bay£bay`;
    Buradan hatsan teknik servis çalışanlarına ve Bahtiyar beye teşekkürlerimi sunarım :thumbup:
    Tüfeği servise ikinci yollayışım umarım bu son olur ;hirr;

Aslında tüfeği yollarken içerisine güzelce bir not yazıp göndermiş ve tüfeğimin değişmesini talep etmiştim.Tüfeğin değişimi uygun görülmemiş,bunun üzerine Bahtiyar beyle bizzat görüştüm ve tüm sorunların giderildiği tüfeğimin sapa sağlam gönderildiği haberini aldım ^^
    En kısa zamanda elime ulaşır inşallah özledim keratayı ;(
    Saygılarımla Emrah

Ben gövdeyi ayırdım vidalardan, zaten namlu ile gövde neredeyse aynı uzunlıktalar güzelce paketledim tüfeğin kılıfı ile birlikte koydum kutuya ezilip büzülmesin diye.Boşluk kalan yerlerede kağıt tıkıştırdım.Paketlemeye aman dikkat kargocular mahvediyor...
    Yalnız kargonun hatsana karşı ödemeli gönderilebildiğini ilk kez duyuyorum,hadi kabul etmezlerse diye tereddüt var içimde.Daha önce karşı ödemeli hatsana tüfek gönderen varmı içimizde bizleri bir aydınlatsa.Saygılarımla Emrah

formülün doğru olduğunu kabul edersek, siz zaten kütlenin formül içinde yeralmadığını söylemişsiniz, ve "m" diye bir parametre yok formülde. Bu durumda hava sürtünmesinin etkisi uçan cismin şekline ve yüzey alanına bağlı olduğundan ağır pellete farklı bir etkisi olmaz. Bu nedenle ağır pellet mikron seviyesinde aşağı vuruş yapmaz, aynı yeri vurur. Chairgunda zaten sürtünmeyi ihmalde edebiliyorsunuz isterseniz, vede sonuç farketmiyor.

Abi makina mühendisi bir arkadaştan kopya çektim itiraf ediyorum. ;(

X=Vilk.t-1/2gt**2 bu formüle bakarsak kütle ile ilgili bir birim yoktur. hedefe ulşma süreleri namludan çıkış hızına bağlı olduğundan aynı sürede aynı "h" mesafesinde hedeften vururlar ama bu formüllere göre hava sürtünmesini ihmal ettik.Eğer sürtünmeyi hesaba katarsak 30 grains lik mermi mikron seviyede aşağı vuruş yapacaktır.Saygılarımla emrah.

Kadir abi merhaba.Benim avda pek verimli geçmedi cumartesi akşam saat 10,30 da yola çıktık 5 arkadaş gece orada kaldık pazar 3-4 gibi tekrar döndük.Hava çook ama çoook rüzgarlı idi 8 tane sivrisazan aldık 5-6 tanede çupra(mercan diyolar ama tam bilmiyorum)karnımızı doyurduk yinede :) dönüşte asvaltın ortasında bukalemun gördük ben çook şaşırdım bizim buralarda yok zannediyordum hep belgesellerde görüyordum hayret ettim hemen makinaya sarıldım bir sürü fotoğrafını çektim.fotoğrafları ve videoları 3 değişik makina ile çektim onları bir araya getirir getirmez galeri bölümüne koyacağım.Saygılarımla emrah

Abi o sinek oltalar kıyıdaki küçük balıklar için (bendekinin sapları kısa balıklarda 10 cm falan boyları) ,diğer oltalardan kalan zamanı değerlendirmek amacım,ben balığa gidince boş durmayı hiç sevmiyorum sürekli hareket sürekli action istiyorum :thumbup: büyükler için takımlar hazır kıbrıs dip oltası yaptım.Çan bile aldım 5 takımda tesbit teli.Kıyıya çakıyorum üzerine çanları takıyorum misinayıda üzerindeki lastiğe geçirdin mi tamamdır ^^ gelsin zil sesleri çınn çınn çınnnn abi şimdiden bir heyacan var ki sorma x;.z
    Kene içinde çözüm var abi portatif taburem var katlana biliyo gittiğim yere götürüyorum.Saygılarımla

Kadir abi bilgiler için teşekkürler.Akşam hem maça baktım hem oltalarımı ayarladım.Anlattığın sistemde 2 adet olta yaptım yalnız sinek kanca kullandım.Önceden kalma büyük kancalı olanlarıda biraz düzenlersem tamamdır.Birde bendeki mezcut lansetin motorunu söksem olur galiba kargı niyetine kullanırım diye düşünüyorum.

Abi yarın sabah saat 4 te kalkıyorum geçen hafta gittiğim yere gidiyorum bu defa eksiksiz gidiyorum dün akşam evde hamur yaptım. Pastalık un,3 paket vanilya,bir yumurta,peynir suyu ve ayçiçeği küspesini ufaladım hamurun içine.Bu yemi kancaların ucuna boncuklu toplu iğneler vardır ya hani onların büyüklüğünde takacağım kısmette varsa yine 5-6 kilo yakalarım.

Abi bide sessiz olun demişsin demekki geçen defa o yüzden büyük balık yakalayamadık çok bağırmıştım heyecandan.Uzun zamandır gitmemiyordum balığa.Saygılarımla