sfa tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

arkadaslar kullandikca yeni yorumlarimi yaziyim
    1-Tufegin kurmasi zor ama yaninizda tabure olursa dipcigi tabureye koyup kurarsaniz oldukça kolay
    2-tufege ağir demistim hic agir gelmiyor artik vucut alisiyor
    3-ilk silahim hepsi bu kadar isabetlimi bilmiyorum ama isabeti gayet iyi ben bile sasiriyorum vurmama ama vuruyorum kucuk hedefleri
    4-Jsb match diabolo jumbo heavy 18.13 gr 5.5mm pellet kullaniyorum
    Silahin ahsap ve namlu boyasi cok dayaniksiz
    Almak isteyenlere tavsiye ederim

silahimla siftahi bu gun yaptim yorumlarimi anlatayim
    1- ilk defa havali silah kullaniyorum kiyas yapamiycam ama kurmasi zor guc yetmiyor iri kiyim uzun boylu olmama ragmen zor iki bacaginin arasina sikistirip o sekilde kurabiliyorum.belki digerleride boyledir.
    2-tepme ve sarsinti az oldugunu dusunuyorum
    3-sanirim fabrikadan sifirlanmis olarak gekmis 8-12 metre arasinda atislar yaptim basarili olddunu dusunuyorum
    4-belki kullandikca kurmasi daha kolay gelecek insan vucudu herseye alistigi gibi bunada zamanla alisilir diye dusunuyorum
    Zetax hocama yardimlari ve ilgisi icin tesekkur ederim
    Forumda zetax hocam gibi kiymetli hocalarin kiymetini bilelim tecrubelerini bilgi birikimlerini bizlerle paylasiyorlar
    10 metre civari asma yapragina grupman yalragin boyu avuc icimden birparca buyuk

The content cannot be displayed because it is no longer available.

arkadaşlar bu harbi seti yanlış gelmiş olabilirmi
    Ucuna takılması gereken telli fırçalar ve süngerimsi fırça cubuk ucunda ki vidaya uymuyor ben mi yanlış bişey yapıyorum

.....

tüfek elime geldi fazla bakamadım çalıştığim için dün akşam üstü 4 gibi sipariş ettim bu gün sabah 11 gibi bayiye gelmiş
    yalnız bir aksilik yaşandı pelletlerim harbi setim ikinci kargodaymıs o gelmemiş inşallah arefeden önce elime geçer memleketime gidecem çünkü
    Hemem acele bir resim çektim

Şuan bu tüfek kurulumu tetiğe bassam atarmı
    Yoksa fabrika bunu busekil kapataniliyor mu tetik boştamı?

zetax hocam bu paket lastiğinin kalını ve uzunu sizce dürbün etrafını sarmak için daha mı iyi olur abartıdan dolayı daha kötümü randıman alırım kalınlığı iyi olur uzunluğu fazla olur derseniz normal lastik boyutuna keserek küçültebilirim :)

hpi tecruberinizi aktardiniz icin tesekkurler
    bu forum cok iyi insanlar birbirlerine yardim ediyor
    Gercek hayatta da her kes burasi gibi olsa sorun kalmaz memlekette :)
    Hpi yalniz namlu icin ve oynar aksamlar icin gres onerisinde yag ve gres ismi verirmisiniz
    Hpı 2.kısımda dizelleme etkisi gecene kadar kuru bisekilde fırca uclami harbilemem gerekiyor yoksa yağ ile mi yağ ise hangi yağı kullanmalıyım
    4.kısımda zetax beyin memnuniyeti ve atış isabeti ve dürbünün düz durması düz bir sekilde hata payı az olması sebebiyle bu dürbün ayağını tercih ettim umarım memnun kalırım

aklima takılan 4 soru
    1- dizelleme benim tüfegimde de olcak ilk aldıgımda forumda öğrendiğim kadariyla tüfek fabrikadan aşırı yağlı geliyor dizelleme yapma sebebi bu fazla yağ ilk.aldığımda dizelleme varsa kuru bir bezle namluyu harbilesem zararlı bir islem yapmıs olurmuyum namludan başka kuru bezle fazla yaği alacağım yer varmı
    2- her yüz atışta namluyu hangi yağ ile harbiliycem bu kısım forumda cok karışık
    3-gress yagından bahsediliyor bununla ne kadar da bir nereleri yaglamam lazım
    4- tek ayak dürbün tutucusu aldım stoper eklemnmesi gerekiyor muş stopper tüfeğin üstünde geliyor mu ayrıca almam mı gerekiyor

Cevaplarınızla yanlış yapmadan tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum

Selamlar airgunturk
    yaklaşık iki aydır airgunturk forumda fırsat buldukça bilgileniyorum.
    Aksuavdan siparişimi akşam üstü verdim.
    Hatsan mod 135 qe
    2500 adet jsb 18 grain pellet
    Tek parça dürbün ayağı
    35 tllik harbi temizleme seti
    Tüfeği seçerken zetax beye teşekkür ederim yardımları için
    Bir müddet atış yaptıkdan sonra dizelleme etkisi bitince dürbünü zetax beyin lastikli bağlama tekniğiyle bağliycam
    Tetik ayarıni alır almaz yapmayı düşünüyorum sadece yay degistircem ilk etapta tükenmez kalem yayı kullanicam umarım başarırım
    Bol grupman deneyimli resimler paylaşicam bayramda
    Bir sorum olcak sizlere dürbün stopperi silahla birlikde geliyirmu ayrımı almam gerekiyor ?

Sizleri umarim rahatsız etmiyorumdur mod125 sniper vortex mod87qe yada mod 135 qe gibi isabetlimidir.sorunlar dahami cok cikar sonucta hep ileri atma daha uzun menzil isteği yaşıyacam sanırım mod 125 sniper vortexin isabet ve grupman için yorumlayabilirmisiniz çevremde yardım bilgi alabilceğim kimsem yok sizin tecrübeleriniz yorumlarınız eksik olmayın benim için önemli boyum 182 kilom 100 fiziksel özelliklerim bu şekilde kısaca mod 125 vortex isabet ve grupman açısından nasıldır

tesekkurler sayın salih ve zetax bey ramazan bayramina dogru iki tufekden birini alicam
    sanirim kararimi verdim mod 87qe belki daha ileri menzil icin 135qe alabilirim ikisininde isabeti iyi diye okudum incelemerinizden

Herkese selamlar
    Havalı tüfek merakı sardı beni... ilk havalı tüfeğimi almaya karar verdim.
    bir ayı geçti airgunturk sayesinde bilgileniyorum amacım memleketime gittimde yada kir gezileride sigara paketi, plastik vb. gibi hedeflere atis yapmak iki silah arasında kaldım sayin zetax ve salih bey diger tecrubeli arkadaslar
    mod 87qe ve mod 135 qe arasında kararsiz kaldım.
    iki silahi kiyaslayip avantaj ve dezavantajlarini yazabilirmisiniz.