arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
evet sayın "Yaşlı Kirpi", 4-16x44 modeli tüfeğin üzerine herhangi bir mahsur oluşturmadan oturmuş görünüyor. gönderdiğiniz fotograflar gayet açıklayıcı.
sayın "RaptorX" bu dürbünün 6-24x44 modelinin herhangi bir mahsur oluşturmadan tüfeğe monte edilebileceğini söylemişsiniz.
dürbünün her iki modelinin fotograflarını inceledim. 6-24x44 modelinin 4-16x44 modeline göre uzunluğu dürbünün ön tüpünün - objektif ile ortadaki ayar düğmeleri arasında kalan tüp - uzamasıyla oluşmuş gibi görünüyor.
şu siteden fotolarını inceleyebilirsiniz : http://www.airsportdirect.com/acatalog/Varmint2.html
sayın "Yaşlı Kirpi" nin yolladığı fotoğraflarda 4-16x44 modelinin yükleme portunun başlangıç noktasına yakınlığı 25 mm civarı görülüyor.
bu durumda 4-16x44 modeline göre 35-36mm lik ön taraf ağırlıklı bir uzama ile 6-24x44 modeli, tüfeğin yükleme portuna biraz sarkabilir gibi görünüyor. ??
daha önce bir tüfek üzerine dürbün monte etmedim. yani yukarıda bahsettiğim mevzûlar tamamen netten incelediğim fotoğraflardan edindiğim izlenimdir. sizler benden kat kat daha deneyimlisiniz. bir yanlışım varsa lütfen düzeltin.
4-16x44 modeli sorunsuz oturacaktır ama gönül 6-24x44 modelinden yana işte.
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
onur