zorakiye yakışacak benim imzamdaki dürbünden daha iyisini biraz zor bulursun ben çoook araştırdım gerek boyut olarak gerek tip olarak en çok yakışanı leapers 3-9x32 aoe ışıklı ve önden paralaxlı dürbün ışık dümesi dürbünün sol ortasında normalde bir çok dürbünün önündeki merceğin üstünde oluyor ve dürbünün tipini mahvediyor dürbünün merceği çok kaliteli ve soda şişesine 3 metreden 80 mtreye kadar net görüş alabilirsin daha ilerisi atıcının becerisine kalmış ve bu dürbünü almamdaki en büyük sebep boyunun kısa olması 25 cm normalde 3-9 yakınlaştırmalı dürbünler 30 cm nin üzerindedir ben bu gün bir tane daha almam gerekirse yine gider aynısını alırım
OLUMSUZ tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Aranızda Zoraki kullanımında virtüöz olmuş arkadaşlar var. Bir konuyu özellikle onlara açmalıyım.
Zoraki Ultra ile 4 pompa yaparak 3-4 metre gibi çok yakın bir mesafeden 19 mm. suntaya ateş ettim. Pellet (Gamo Pro Hunter'dı sanırım) suntada çok az bir çentik açıp geri geldi ve acıtmayacak şekilde karnıma çarptı. Bu aletin suntayı delebilmesini çok isterdim.
Zoraki'nin 50 metreden soda şişesini parçaladığını söyleyenleri okuyorum. Kendi silahım bunu yapabilir mi acaba diye şüpheye düşüyorum. Bu mesafeden atış yapabileceğim uygun bir alan henüz bulamadığım için deneme imkanım olmadı. Umarım öyledir. Sizin görüşünüz nedir?evet ben 50 mtreden parçaladığını söyledim hemde çok rahat parçalıyor , aman dikkat edin yakın mesafelerden sert zeminlere atış yapmayın, sunta olayını anlamış değilim ben 1 cm lik suntaya attım rahat bir şekilde deldi geçti yanlız 25 mt mesafeden medefeye attım pellet medefeyi ezdi ve geri geldi yanlız medefe suntadan daha çok sağlamdır bu dediğim medefeyi stoeger x20 suppersor dahi delememişti hatta saplanmamıştı bile zıkkım çok sert yalnız biçilmiş çam 10x10 kalınlığında kalasa atış yapmıştım bu iki silahla mesafe 60 mt x20 ile attığımda pelletler kalasa girdi ama pelletin eteği kalasla sıfır olacak şekilde zoraki 4pompa ile attığımda pellet 2 pellet boyu girdiğini ve x20 yi ikiye katladığını gördüm ve x20 ye göre zoraki ile atılan pelletin çok daha az düşüş yaptığını farketmiştim ikisinide aynı mesafeye sıfırlamıştım 25-30 mt gibi 60 mt de x20 15-20 cm düşerken zorakinin 5 cm düştüğünü gördüm hatta bana göre zoraki yi diğer silahlardan ayıran en güzel özelliği şu örnek 2 pompa ile 25 mt sıfırla mesafe arttıkçada pompalamayı arttır hedefide hep artıkılın ortasından vur
-
arkadaşın orada kastettiği herhalde silah üzerine ilk çıkan firmalardan demek istedi galiba ama şimdi merak ettim osmanlı zamanında ateşli silah varmıydı.? -
bir keresinde bir video izlemiştim galiba yaban avdaydı o videoda 12, 20, 36 cal nin tahribat testi yapıyorlardı aynı büyüklükte 3 adet karpuzu hedef yappışlar yaklaşık 10kg var her biri ilk olarak 12 cal ile attı karpuz yok oldu sonra 20 cal attı karpuz el den daha büyük parçalara ayrıldı son 36 cal ile attı karpuzun parçaları 20 cal den biraz daha iriydi bu demek oluyorki 20 ile 36 nın tahribatı birbirine yakın ama 12 nin tahribatı tartışılmaz
-
tebrikler zorakidende bu beklenir hatta alıştıkça dahada iyi olur atışlar aa diablo field denedinizmi hiç benim zoraki aa sı jsb den daha çok sevdi birde iyi bir moderatör atışa çok faydası oluyor
-
Nedeni sanırım storgerin namluları hw gibi geniş olması 4.52 pelletler harika iş cıkarır gibi geliyor bana denemek lazım .
imkanın olursa aa diablo field dene derim benim x20 de jsb den bile daha iyi sonuç vermişti -
benim imzamdaki zorakinin üzerindeki leapers 3-9*32 dürbünümle 3mt'de bile bir kibrit çöpüne çok net bir nişan alabiliyorum dürbünüm önden paralakslı olduğu için sadece mesafeye göre paralaks ayrını yapıyorsun cam gibi oluyor sadece hedef değil artı kıl dahi net oluyor
-
beğenmeyen almasın zorla satmıyoruz:))
+1000000000000 -
okadar yazıyı yazmaya hiç üşenmedinmi
-
-
eğer boyutları zoraki kadarsa ozaman çokta ufak birşey değilmiş ismini hatırlayamadığım bir arkadaş boyutunun ufak olduğunu ima ediyordu demekki herkezin boyut anlaşı biraz farklı 13.4 graini 310 fps atması düşük değilmi kaç m/s oluyor , full metal olması iyi ama tabanca gibi tepmesi dezavantaj değilmi sonuçta tepince isabetede etkisi olur.
bizim buralardaki av bayilerinde neden böyle şeyler olmazki anlamadım gitti sanki hepsi birbiriyle anlaşmış gibi ne kaliteli pellet satıyorlar nede nede çeşitli havalı tüfek koymuşlar üçbeş tane 150 - 300 tl lik tüfek 3-5 tl likte pellet -
bu arada imzanızda hw45 görünüyor anlaşılan satmışsınız neden sattığınızı öğrenebilirmiyim bir müddettir hw45 ilede ilgilenmeye başladım yalnız tabancayı hiç yakından görmedim zorakiye göre elimde zoraki olduğu için kıyaslama istiyorum zorakiye göre kıyaslama yapmak gerekirse gücü, ağırlığı, ve boyutları hakkında bir bilgi verebilirmisiniz isabetinden bahsetmiyorum herhalde isabetlidir diye düşünüyorum.
-
dipçik olayı beni fazlasıyla düşündürüyo acaba hangi modelde yapsam diye boş zamanımda dipçiğide halletmek istiyorum söyle artistik bişey olsun. forumdaki reddotlarada bakıyorum. bu linkteki red dot gümrükten mi geçicek yoksa türkiye içindenmi onu tam anlayamadım.elimde patlama ihtimali var mı acaba .alan oldumu hiç bu siteden.
sitede şöyle bir açıklama var
Ürünün 30 Günlük Süre İçinde Teslim Edilememesi
Ürün gönderim tarihinden sonraki 30 günlük
süre içinde teslim edilmedi ise, ki bunun çeşitli sebepleri olabilir (
Kaybolma, gümrükte alıkonulma, yanlış adres vs ), takip numarası ile de
herhangi bir sonuç alınamıyorsa, talebiniz halinde 30 gün içerisinde
ücret iadeniz yapılacaktır.türkçe desteği olan bir site bence https://www.airgunturk.com/www.dealextreme.com dan daha güvenli olduğu kesin en azından derdini anlatabilirsin ben geçende ucuza gelsin diye https://www.airgunturk.com/www.dealextreme.com dan led fener aldım Q5 devreli 150 mt mesafeli 10 cm boyunda olandan 20 gün sonra paket elime ulaştı ama içinden pil çıkmadı kime anlatıcanki derdini tr desteği yok pilide sıradan kalem pil değil özel bir pil kalem pilden daha kalın ve daha uzun ve şarjlı olduğu için pahalı birde pil sipariş verdim toplam 65tlyi buldu trde 59 tl idi ve hiç gelmeme gibi riski yok ve sonuç olarak bana tr dekinden daha pahalıya daha uzun sürede ve daha riskliye geldi
-
kardeş hayırlı olsun ultra modelini alarak doğru karar vermişsin ultra modeli 5.5 lukta dahi çok performanslı 4.5 lukta dahada performanslıdır bende bir tane 4.5 luk namlu almayı düşünüyorum yanlız nereden alınır tam bir fikrim yok atak armstanmı isticez.?
-
kardeş sen ultra al namlu hoşuna gitmezse bir tane kısa namlu alırsın.
-
öncelikle hayırlı olsun sıkma canını daha tüfek yeni olduğu için başlarda biraz istikrarsızlık yapabiliyor istersen bir aa diablo field 5.52 dene ben en iyi sonucu bu pelletle almıştım .
-
tabancanın o arkasındaki ne öyle
-
Arkadaşlar ne yazıkki pcp'yi rafa kaldırmış bulunmaktayım.Tabanca alacağım fakat bir sorum olacak Zoraki HP-1 ile Zoraki HP-1 Ultra arasındaki fark yalnızca çirkin bir namlu ve hızmıdır ?
vede 15 metrede 3 kez pompalama ile tatmin edici atış olurmu ?
15 mt 3 pomp fazla bile 2 pomp yeterli zaten 2 pompa ile hw45 gücüne ulaşıyor 3 ila 4 pompa ile gücü dahada artıyor bende ultra modeli var 5.5 luk ve şunu belirteyim yaylı tüfekten daha iyi iş çıkarıyor misal benim elime bir çok yaylı tüfek geçti içlerinden en isabetlisi stoeger x20 suppersor idi onunla bile yapamadığım grupmanı zoraki ile yaptım tam ölçmedim ama 55 mt üzeri idi 1tl grupman yaptım pellet aa diablo field .not: yazımda hw 45 şin adı geçti şimdi kullananlardan yazanlar olabilir hw45 en güçlü ve en isabetli tabanca diye olabilir ben bir malı kötülemiyorum hatta birtanede hw 45 almayı düşünüyorum ama ortada fabrika verileri var zoraki ultra 2 pompa 5.5 135 m/s - hw 45 5.5 2 pompa 130 m/s
ve youtube de yığınla güç karşılartırması var zorakinin 3 cü ve 4 cü pompa avantajı olduğu için onu en güçlü tabanca kılıyor tabi geriye boyut kalıyor zoraki maalesefki biraz kaba takılan var takılmayan var zaten takılan satıyor takılmayanda kullanıyor -
Fiyatı peşin 750 TL na alınabiliyor , yani Z.ultranın 2 katı , iyi kötü meselesine gelirsek ; bence iki tabancayı bir biri ile kıyaslamak uygun değil , her iki tabancada kendi katagorisinde lider fakat aynı şey değilller. Bende Zorakiyi 3 gün kullandıkdan sonra sattım , satma nedenim kötü olduğu için değil bana uygun olmadığı içindi , 3 pompa yapdıktan sonra 9mm çekirdeği 700 m/s bile atsa benim için bir şey ifade etmİyor , aradığım serilik , hız , incelik (taşınabilirlik), kalite idi bunları HW 45 de buldum.
750 tlye nereden alınabiliyor söyleyinde bizde faydalanalım yanlış hatırlamıyorsam siz 900 tl ye almıştınız değilmi
-
bu hw 45 i okadar met ettinizki umarım alınca piman olmam yalnız birşey merak ettim hw45 te dürbün takma kanalı varmı varsa kaç mm