güzel kardeşim amcanın tüfeğinin vurmaması, 66 cm veya 71 cm gibi şeylere kafanı takma.
yazmak istememiştim ama yazıyorum.ben eski milli atıcıyım. bırak avı falan atışta bile eskiden 66-65 cm namlular daha yaygındı.sonradan 71 cm e doğru bir kayma başladı.sebebide vuruş veya grupman değil uzun namlunun yukarıda bahsettiğim swing hareketlerini daha yumuşak yapmasıdır.hali hazirda atış karekteristiği veya şekline uygun olarak kısa namluyla atış yapan çok uluslararası atıcı vardır.
illaki denemek istiyosan aynı fişeği aynı marka tüfeğin 66-71-76 cm namlularıyla aynı şokta at(50 metre a4 kağıt). alacağın sonuçlarıda burada paylaş. ama ben sana söyleyeyim şimdiden sonuçlar ya birbirine çok yakın , yada göz ardı edilebilir olacaktır. eskiden kaz avı için ankaraya 101 namlulu tüfekler gelmişti.bir kaç akıllı tanıdık aldılar uzaktan vuracaklarya.daha sonrasında baktılarki piyasadaki atıcılar 66 cm tüfeklerle daha iyi sonuçlar alıyor hepsi özellikle karadeniz bölgesine sattı.
biz burada hafta sonları ateşli silahlarlada buluşmalarda oynarız. forumda mod olan mrmataracı abimizin küçük oğluna aldığı 36 kalibre tek kırma tüfekle ben her attığımı vuruyorum.onlarda 12 kalibre değişik silahlarla vuramıyorlar
tüfek fişeği patlatıyorsa namlu boyunun 66 veya üstü için hiç bir farkı yoktur.benim yakın arkadaşlarımdan biri otomatik 66 cm beretta 303 le skeet balkan şampiyonu olmuş onun abiside 76cm namlunun standart olarak kullanıldığı trap branşında 71 cm 3-1 şoklu tüfekle yine balkan şampiyonluğunu almıştır.
kısaca keramet tüfekte değil arkasında duranda .ankara team de atış yaparken herkes benim tüfeğimin daha iyi vurduğunu düşünür.hatta kendi silahlarıyla vuramazken benimkiyle deneyince vurmaya başlarlar. tamamen psikolojik.