OLUMSUZ tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mod 125'in yayı çok sert birde işin içine dizel etkisi girince pellet yatağında oldukça fazla bir basınç oluşup tüfeğ'in keçesine zarar vermiş olabilir aldığın keçe sorunlu olabilir veya kalitesi düşük olabilir yani demek istediğim tüfeğin hala düzelmediyse yay da sağlamsa güç düşüşünün sebebi %90 keçedir veya ring dir sökmek çok olayalayıcı ve zor değilse bi sökte keçeyi konrol et derim.

birde kaç atış yaptın keçeyi değiştiriyorsun.? tüfek sağlamlığı nasıl .?
    tüfeği bir av bayisinde görmüştüm elime aldım çok hafifti çok hoşuma gitmişti almayı düşünüyorum tüfek nasıl isabeti iyimi benim için önce isabet daha daha sonra belki güç ama isabete çok önem veririm .?
    cevap yazarsanız çok sevinirim.
    selamlar.

tamam hocam şok almaktan vaz geçtim dediğin gibi marifet tüfekte değil arkasındakinde galiba pekala yeri değil ama ördek avında tavsiye edebileceğiniz fişek markası varmı .? numarasıyla .

Sarsılmaz bazı süperpoze modellerinde 7 cm lik ilave şoklar olduğu doğrudur.Ama ben sarsılmaz harici yerli süperpozeler içinde 7-8 cm lik ilave şok görmedim duymadım.Bence siz gerekli bilgiyi mesela konya - üzümlüden yusuf baygül ustadan alırsanız daha yerinde olur.Buyrun linki.

googleden (CHECKED İlave Şok) diye aratın çıkıyor

saygılar

Süperpozeye takılan şoklar için bence konyadaki tamir yapan kişileri internetten arayarak telefonla bilgi isteyebilirsiniz.Fakat benim bildiğim otomatik tüfeğiniz olsa idi 20 cm namlu uzatma içi şoklu borular var.Ama süperpozenin alt ve üst namlusunun vurma açısını ne kadar uzun takarsanız bozarsınız.O bakımdan bence çare yeni namlu yaptırmak.

ama benim bahsettiğim şok hem mobil hemde tüp şok yani namlunun iç çapını değiştirmeden 8cm uzatıyor tekrar ilave şokun ucunada aynı namlunun ucuna takargibi şok takıyorsunuz buda namluyu bozmadan uzatmış oluyorsunuz aslında mantıklı ama daha evvel hiç böyle birşeyi deneme fırsatım olmadı onun için emin değilim .

yalnız benim amcam 7 sene evvel bir otomatik tüfek almıştı yanılmıyorsam 66 namluydu veya 65 o aralarda birşeydi ava giderdik o hiç vuramazdı hep tüfek vurmuyor diye yakınırdı bize bende ona o zamanlar malum siteden ilave tüp şok satın almıştım ama sadece tüp şok yani eski sistem o zamanlar mobilşok yoktu yani aldığım şok namlunun ucundan itibaren uzatıyordu namlunun içine girmiyordu neyse sadete gelelim lafı çok uzattım sonuçta tüfeğin vurması düzelmişti.

birde ben benim tüfeğim hiç vurmuyor demiyorum aslında iyi vuruyor ama 71 namluya göre daha zor vuruyor yani çok iyi nişan almak gerekiyor kısa namlu olduğu için saçmayı en dar şoku takmama reğmen saçmaları çok dağıtıyor onuda gölde suya atış yaparken farkettim .

tüfeğin ucuna 66 cm daha uzatma namlu taksanız

yok biraz yanlış anladınız ben 66cm daha uzatıyım demedim bendeki tüfeğin namlusu 66 cm satılan şok ta 8 cm takıldığında 74 cm namlu oluyor eğer saçmaların daha toplu gitmesi önemli ölçüde değişmiyecekse o zaman almaya gerek yok çünkü fiyatı 50 tl .

4 numara şok derken en darımı oluyor yoksa genişimi.?
    selamlar.

slm arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum.
    gelelim esas konuya bende kral marka poze var geçen sene almıştım genelde uçar avı yaparım diye 66 cm namlu aldım ama geçtiğimiz av sezonun bitmesine yakın 4 - 5 sefer ördek avına gitmiştik yalnız çok boşa fişek attım bu linkteki uzatma şoku alsam tüfeğin menzilinde fark olurmu (http://www.h ilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=937)

Bunları üstelik de maliyeti artırmadan yapacak imkanlarının olduğunu biliyoruz.

evet arkadaş haklı hatsan servis olarak on numara ama kalite olarak değil hogo87 arkadaşımızın dediğ igibi hatsanın daha kaliteli üretim yapma imkanı var neden yapmazlar bilemiyorum belkide herşey zamanla olacak ama o zamanı biz nezaman göreceğiz çok merak ediyorum :him:s

aynı şey benımde başıma geldi dürbünün içindeki tüpü sabitleyen 3 tane vida var.zoom ayar halkasının altında yada on mercek tüpünün altında bazı dürbünlerde. onlar gevşemişti sıktım düzeldi.resim olsa daha iyi anlatırdım ama senın yapıcagın ön mercek tüpünü sök.ana gövde üzrinde 3 vidayı bul ve sık.inşallah düzelir kolaygelsin

hemen bir deneyeyim.
    teşekkürler.

selam bende tasco 6-24*50 dürbün var ama sağ sol ve yukarı aşağı ayarı yapar ken yani ayar düğmelerinle oynarken artıkıl sağa doğru dönüyor atışlarda falan kesinlikle bozulmuyor zaten pcp kullanıyorum sadece ayar düğmelerinle oynayınca dönüyor sebebi ne olabilir sizce ne yapmam lazım siz ustaların fikirlerini bekliyorum
    cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

dürbünlü atışlarda en önemli şey kaynaktır mutlaka her atışınızda dürbünün merceğine hep aynı doğrultuda bakmak şart yoksa sadece bakış açısına göre dahi hedeğte 5 cm ile 15 cm arasında sapma yapar.

herkez bildiği otomobili metliyor ben şu kadarını söyliyim çoğu kişi renoult'un ne kadar sağlam olduğunu biliyor
    en basit örneği karadeniz bölgesindeki bozuk yollara dayanabilen tek araç renodur ayrıca çekişide çok iyidir sen yeterki öyle çok hırpalanmışını alma.

selam arkadaşlar ben daha henüz safir'i alma kararı vermedim veremedim sebebi bu tüfeğin saçma fişeğini sıradan 12 kalibre tüfekler kadar uzağa atmaması sebebide herhalde namlusunun kısa olması bildiğim kadarıyla eğer safirin namlusuna 10-15 cm kadar yivsiz ilave şok olsa bu sorun ortadan kalkardı diye düşünüyorum böyle birşeyi acaba araştıranınız varmı arkadaşlar ben biraz araştırma yaptım ama ne öyle satan bir yer gördüm nede yaptırabileceğim bir yer

1130 lirayı versek sorgusuz sualsiz şu silahı alabiliyormuyuz yani :)

birde safir nasıl bu kadar ucuz oluyor ?

safir marka yarı otomatik av tüfeği yani yivsiz ama güzel tüfek tek kusuru kuş türü avlara gelmemesi sırf oyüzden alamıyorum bu tüfeği