peki scuba ile dolum yapsam yine aynı sorunu yaşarmıyım
Scuba kompresör ile doldurulduğu için kompresör lerin filitre sistemi pompadan daha iyi olduğu için nem olmaz
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
peki scuba ile dolum yapsam yine aynı sorunu yaşarmıyım
Scuba kompresör ile doldurulduğu için kompresör lerin filitre sistemi pompadan daha iyi olduğu için nem olmaz
Hatsan pradatör kullaniyorum hatsan ponpayla ne kadar havaş doldurdamda ısınma az bile olsa ponpanin içinden su çıkıyor acaba tüfeğe zararı varmıdır
Tüpün içindeki nem zamanla çekicin vurduğu valfin oringlerini ve yayını bozuyor eğer tüfekte regülatör var ise zaten regülatör ün en büyük düşmanı nemdir .
Birde tüfeğin tüpü çelik ise zamanla tüpü içeriden çürütmeye ve buşekilde uzun kullanım sonrası patlama riski de vardır.
Özet olarak tüfeğin en büyük düşmanı nemdir
Tormentayı alacağım dönemde görmüştüm baya ilgimi çekmişti ozamanlar fiyatıda iyiydi olumsuz yorumlarından dolayı vaz geçmiştim
mrb arkadaşlar geçenlerde veli abinin sitesine göz gezdirirken kral puncher mortal modelde tüfek dikkatimi çekti mortal x var birde mortal var tasarımı baya bir hoşuma gitti bir hassa kısa olan mortal aramızda bu tüfekten kullanan varmı bana np 03 ün makyajlı versiyonu gibi geldi 200 cc tüp var idris abiye sordum tüfeği istenilirse 1500 tl gibi fiyatla regulatör takılabiliyormuş ama tavsiye etmem dedi tüp hacmi 120 ccye düşüyormuş alacaksan regulatör süz al dedi sizce bu tüfek alınırmı bu arada youtubede bir tane bile inceleme göremedim fiyatıda 6551tl bü tarz bir tüfeğe göre fiyatı bana yüksek gibi geldi sizce durum nedir.
bu linki ( https://kralarms.com/mortal/ )
şimdi beni tanıyanlar diyecek ee kardeşim sen değilmiydin elindeki tüfek sayılarını azaltmak isteyen daha yeni tüfek bakıyorsun maalesef bende böyleyim ayran gönüllüyüm biraz
Değerli görüşlerini için teşekkür ederim. Fare bahane belki Eski günleri yad etmek güzeldir.. İnternet sitesinden almak istemiyorum ama avcılıkla ilgili dükkanlarda ne Diana ne HW45 bulamadım. Güvenilir site önerisi veya dükkan önerileriniz olur mu?
eğer evin içinde fare vurmak gibi düşünceniz var ise bence vaz geçin derim hobi maksatlı açık alanda hedefe atarım derseniz başka kapalı alanda havalı ile atış yapmak çok riskilidir ben bir keresinde ofiste bilinçsizce atış yaptım duvardan seken pellet az kalsın bana isabet ediyordu fareden kurtulmanın bir çok yolu var ben illa vurarak yok edeceğim derseniz zoraki hp 01 ultra 5,5 işinizi fazlası ile görür yakın mesafe atacağınız için dürbün almanızada gerek kalmaz bu arada fareyi vurduğunuz zaman etrafa kan sıçrayabilir bunlarıda göz önünde bulundurun derim .
gece görüş dürbününe gelirsek termal zaten yasak olduğu için bulamazsınız bulsanızda yakalandığınız zaman nasıl işlem yaparlar bilmiyorum ama kızıl ötesi dürbünler serbest galiba o sebepten bende kızıl ötesi dürbün bakıyorum aslında dürbün değil kamera oluyorlar neyse tr işe yarayacak bir ürün yok bilginize ben bu aralar baya araştırdım bende köy evine gittiğimde gece ne tür hayvanların evin etrafına dolaştığını gözlemlemek için araştırmadayım ve ben tüfeğimin dürbününe bağlarım hemde atışlarımı kayıt ederim bir taşla 2 kuş misali düşüncesi ile megaorei 4 sipariş ettim
Ben bir kaç sefer kral ve thoreno tüfeklerimi hava tüpleri tamamen boşken pompa ile doldurdum kurma kolunu çekiyorsun sonra hızlı bir şekilde pompalıyorsun ilk başlarda biraz hava kaçıyor ama sonradan dolmaya başlıyor
İşin püf noktası valf kendini kapatan kadar pompaya ara vermiyorum birde kurma kolu mutlaka çekli olacak
Tetiğin ön kısmında bir tane tork vidası var, tetik sertliğini ayarlamaya yarıyor, gevşetip,sıkılaştırabiliyorsunuz,
Fazla yumuşak yaparsanız çekici tutan parça sarsıntıda kendiliğinden kurtulabilir, istenilen sertlikte ayarlandıktan sonra tüfeği kurun, kurulu iken dipçik kısmından elinizle yumruk atarak vurun,yada dipçik kısmını hafifçe yere vurarak sarsın patlatma yapmıyorsa güvenlidir. bu işlemi yapmadan önce namlunun boş olduğundan emin olun.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Tetik sertlik vidası ayarı dışında tetik sear ve bileşen parçalarının sökülüp polisajlanmasıda çok farkettiriyor ek olarak breaker gibi modellerde dürbün bloğunun mesafesini ayarlayarak ve uzun tetik kolunun arkasındaki somunu sıkarak boşluğu almakta mümkün, polisaj üzerine boşluğu alıp birde sertliği azaltıldığında çok net ve temiz bir tetik çekişi oluyor.
işe yaradı teşekkür ederim
Teşekkür ederim. Estağfurullah yanlış anlamadım.
Ben çocukluğumdan beri havalı tüfekleri çok seviyorum. Hali ile o yıllarda pcp yoktu. Varsa bile benim haberim yoktu. Yaylı havalı tüfek başka, co2 başka, pcp başka bir keyif. Ben bu kategorilere yukarı aşağı ileri geri gözü ile bakmıyorum. Hepsinde farklı bir keyif buluyorum. Örnek vermek gerekirse pcp ile uzun mesafe slug atmak çok keyifli. 100mt yi kat eden solidi dürbünden görmek ardından hedefte yaptıklarını göre bilmek, yaylı tüfekte ise tepmesi ve onu zapt etmeyi öğrendikten sonra yaptığınız atışlar (bence en zahmetlisi), blowback li bir co2 tabancanız varsa zaten doyum olmuyor, bunların hepsi birbirinden ayrı zevkler benim için.
Ana sebep yukarıda yazdıklarım olsa da birde daha önemsiz olanı var ki; uygun bir bahçeniz varsa ve gezerek, ayakta, bir ağaca yaslanarak vs.. gibi atışlar yapacaksam tercihim yaylıdır.
Belki ben yaylılardan çok çektiğim içindir elime geçen yaylılar demekki o kadar kötüymüşki günün birinde zoraki ultra aldım ilk çıktığı tarihten bahsediyorum okadar eski neyse ama zorakiyi alırken birçok yaylıdan daha isabetli olacağını bilmiyordum öylesine tabancam olsun hesabı bir gün yaylıyla 50 MT grupman yapıyordum ozaman elinde son yaylı tüfeğim stoager suppersor vardı adını tam doğru yazamamış olabilirim ozamanın herkezin beğendiği ve isabetli bulduğu yaylıydı 50 MT 10cm x 10 cm gibi grupman yaptım ardından zoraki ile aynı mesafeye 1 TL grupman yapınca yaylıya ozaman veda ettim zoraki ve kral breaker bullup s ile yıllarca güzel işler çıkardım benim yaylıya bakış açım bu şekilde maalesef
Öncelikle hayırlı olsun garibime giden birşey var pcpye geçmişsiniz tekrar yaylıya neden döndünüz yanlış anlaşılmasın yargılamıyorum ama çok tuhaf geliyor bana
Kurma kolunda problem olabilir. Arkadaşımın tüfekte ilk aldığında kurmuyordu servise göndermeyi düşündük fakat arkadaş biraz sert şekilde bir kaç sefer kolu açıp kapattı sonra ne hikmetse kendi kendine düzeldi.
Tetik tertibatı yağsız kalmış paslanmış olabilir bundan sebep parçalar rahat haraket etmez bence kundağı sök tetiğin haraket ettirdiği parçaları aşırıya kaçmadan makina yağıyla yağlarsan sorun ortadan kalkabilir
Ben deneyeceğim sonucu yazarım
Arkadaslar selamlar,
Binbir hevesle bekledigim tufegim bugun geldi ancak sonuc husranlar ☺️ kisaca sorunlara varsa cevap rica edecegim.
1. tufek ates etmiyor, geldiginde manometrese 200 bar gorunuyor sarjoru taktim emniyeti actim ama tik yok.
2. Yanlislikla namluya 2 pellet sürdüm cikartmanin yolu var mi? Destek icin simdiden tesekkurler
Naluya 2. pelleti sürdükten sonra atış yapmadıysan harbi veya onun gibi birşeyle geriye doğru iterek çıkartabilirsin
Selamünaleyküm arkadaşlar kral marka tüfeklerin tetik hassasiyet ayarı varmı varsa nasıl yapılır
Örnek np 01 ve Breaker bullup s
6.35 liğe ayrı bir sevdan yoksa 5.5 Luk almanı öneririm
tüfek hakkında bilgim olmadığı için tüfeğe yorum yapmıyorum
İstediğim mesafe ölçerli kayıt yapabilen birşey
Yazdığın tüfekler arasında gen 1 kullanıcısı olarak tavsiye edebilirim ama 2000 TL'ye satan çıkarmı bilmiyorum
Selamünaleyküm arkadaşlar hep aklımda dürbün kamera aparatı vardı geçen gün bir video izledim adam dürbüne bir gece görüşlü aparat taktı kayıt yapabiliyor ve mesafe ölçeride vardı bu aparattan kullanan oldumu aramızda
Aliexpreste megaorei 3 adında bir model buldum ama mesafe ölçeri varmı çözemedim
bilgiler için teşekkür ederim. benim temennim kolluk kuvvertleriyle herhangi bir sıkıntı olmasın ( zaten olamaz ruhsata tabi değil faturayı da gösterince sorun çıkmıyor demeyin. her kullanıcı farklı olduğu gibi her asker polis de bir değil. bileni var bilmeyeni var.), yüksek milimetreler de serbest olsun idi. ama konuya hakim biri olduğunuzu da görerek meğer bu işin sonu ne kadar başka yerlere kadar uzanıyormuş diyorum.
Yüksek kalibreleri yurt dışında avda kullanıldığı için serbest olacağını zannetmem hatta 6.35 in bile serbest olması lütuf diyebiliriz