godofwar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hassas atışlar yapabilir , her kurmada peleti kendi yükler , bu bir hobi işi zevk ve renkler tartışılmaz , mekanizma anlamında iyi düşünülmüş bir silah kolleksiyonluk

moderatör yaylı silahları susturmaz , belki bi nebze seste azalma olur ancak zaten tüfekten çıkan ses yay ve mekanizmadan kaynaklıdır , tüfeğinde oynama yapmana değmez zaten çokta ses çıkarmaz bu tüfek

hatsan firması , yan sanayi yani ucuz ürünlerinde optima markası basar , senin aldığın tüfek hatsan yapımı , ancak malzeme kalitesi anlamında iyi olmadığı için optima markasıyla piyasaya sürülmüş , optimada hatsan anlayacağın ama ucuz yollusu , sana o tüfeği hatsan diye satan sahtekarlık yapmış aslında , ben olsam götürür değiştiririm , o tüfeğe dürbün parası harcama değmez , bence götür hatsanla değiştir , optima markalı silahlar kullandım çabuk eskir ve bozulur...

bence makine yağı kullansan senin tabancanda azda olsa dizelleme etkisi yapar
    pelletleri yağla , namluya arada bir , bir iki damla yağ damlat , dizelleme etkisi sürtünmeyle oluşuyor gibi düşünülüyor , ilgisi yok , dizel motorlarlarda belli bir basınca kadar sıkıştırılmış kızgın havanın üzerine yakıt püskürtülür ve bu yakıt parlayarak patlar , dizel etkisi denen budur , senin tabancanın sıkıştırma etkiside az değil patlama yapmasa bile yağın bir kısmını yakarak ekstra güç üretir , gerçi namlu falan yağ yanığı olur temizlemen gerekir sık sık , benim mod125 er yağı fazla kaçırınca namludan ateş çıkıyodu tabi keçe , namlu oringi çabucak eskiyodu , eğer derdin güç sağlamaksa özelden yaz sana başka tarifler veriyim :)

Güzel olmuş , yalnız resimde 16 gr. 4.5 mm samyang pellet gözüküyor? Bu diana hakkaten bu kadar güçlü mü?

Güzel olmuş , yalnız resimde 16 gr. 4.5 mm samyang pellet gözüküyor? Bu diana hakkaten bu kadar güçlü mü?

bu tüfeğin , 5,5 kalibresi 14-16 gr pelletleri çok rahat atıyor , 4,5 kalibreyle atman neyi değiştirir , jsb extra heavy jumbo pelletleri 5,5 mm hatsan mod 125 le atıyordum ve değdiği yerde inanılmaz etkiler yaratıyordu , magnum sınıfı silahlarla atılabilecek en ağır pelletleri atmak gerekiyor bence , hem uzağa gider hem karalı gider hemde etkisi kuvvetli olur...

alttan kurma tüfekler hava kaçağı , güç anlamında iyidir ancak tüfeğin kurma kolu ve mekanizması tüfeğe ilave ağırlık getirir , pellet yüklemek zordur , daha fazla malzeme kullanıldığı için fiyatıda yüksektir , alttan kırma tüfek yerine namludan kırma tüfek kullanmanızı tavsiye ederim , yaylı bir hatsana o para verilmez bence onun yerine gidip walter talon yada mod 125 alın hem hafif hem ucuz hemde pellet yüklemek çok kolay , yinede siz bilirsiniz...

benim mod125 te bir parça kırıldı , bu tüfeği kurduğunuz anda tetiği emniyete alan uzun sac bir parça bahsettiğim o parçayı inceledim mekanizmayıda inceledim , söküp attım tüfek yine kurulduğunda emniyeti açıyordu , ancak o parça namlu kurulu vaziyetteyken tetiği düşürmenizi engelliyordu , adamlar her türlü kullanımı düşünüyor namlu kırılıyken tetiğe bastığınızda doğacak sonucu bilirsiniz , namlu fırlar bir yerinize çarpar bu söküp attığım parça onun olmasını engelliyordu , namlu kilidide bu anlamda yapılmıştır , kullanmayı bilmeyen bir insan düşünün kendine zarar verme ihtimali hep vardır , amaç o ihtimali asgariye indirmek onun için ben böyle önlemleri iyi karşılıyorum

ben eski bir mod125 kullanıcısıyım , benim tüfek 2. versiyon standart mod 125 ti ne tek parça ayak nede dampa ayak kullandım tüfekle berabeer gelen optime 3-9x32 dürbünü standart ayakla kullandım , tüfeği modifiye ettim gene aynı dürbünü kullandım , sonuç olarak dürbün stopu var kızağın üstünde oraya dayanıyor ayak , ha uzun vadede ayak alüminyum olduğu için çentikleniyor ama dürbün ayarı çok kaymıyor , 3,5 yıl kullandım tüfeği en son düşürme sonucu namlusu eğildi bir kez keçe ve yay değiştirdim sağlam bir silahtı , inanmayın çok kötü eleştirilere aslında fena silah değildir , 10 m den 2 adet 18mm suntayı deler geçer , 200 metreye yakın atış alanı vardır(ben modifiye etmiştim ama en az 170 metreye atış yapılabilir) yedek parça sıkıntısı yok fabrikayla görüşün namlu hariç ne lazımsa gönderirler , namlu için tüfeği fabrikaya istiyorlar ve pahalı biraz , ben tamire vermedim o yüzden , 150 metrede soda şişesini vurabilirseniz şüpheniz olmasın dağıtır , en sevdiğim pelletler norica marka şu gerçek mermi görünümünde olan ağır mermilerdi , en ağır mermiler en uzağa giden mermiler oluyor , tüfeğin gücü ağır mermilerle açığa çıkar , norica pelletle , 3 mm et kalınlığı olan yani 2x3 mm 10 luk pvc boruları 20 metrede çok rahat delip geçiyordu . tüfeğin kötü yanı namlusunun çok kaliteli olmaması , atışlarda gruplar biraz dağınıktır , çok teper çok ses çıkarır ve yapı olarak ağır silahtır insanı yorar , her insan o yayı kuramaz kol kuvveti ister biraz , bide dipçiği uzundur kol uzun değilse nişan almak sorun oluyor , anlayacağınız kısa boylu insanlara uygun olmayan bir silah , o fiyata daha uygun bir silah alamazsınız bence yeni başlayanlar değilde 2. silahını alanlar için uygun bir silah , atışta başarı için tüfekten anlamak gerekiyor , söküp takılması zor bir tüfek , o yayı her babayiğit yerine takamaz çok sert bir yaydır , biraz kilo gerekiyor toplarken tüfeği yayı beden kilosuyla takıyordum :) (104 kiloydum o zaman şimdi 85 kiloyum :)) ben alacak arkadaşlara tavsiye ederim çok kuvvetli bir silah tabi ateşli silah kadar değil

bernardelli :) , bi zamanlar terörist apo italyaya gitti diye bellona batıyodu , insanımız italyan markalarını boykot ediyoruz diye bellonadan ürün almamaya başlamıştı , bu gibi durumları düşünerek modellere türkçe bi ad yada en azından belli bi kod numarası vermek bence daha mantıklı...

bune be üstad , ağzım açık kaldı çok güzel silah , kimse bişey yazmamış hayret ettim ben yazıyım dedim , rahmetli dedemde vardı parabellum , zamanında o silahı almak için çok iyi bi at vermişti , şimdi büyük oğlunda yani dayımda , bana bırakmadı silahı :) ama bu ona göre biraz daha estetik kibar bi silah , sözün yetmediği durum bu ....

dostum bu mıknatısların kulaklıktan sağlayabilirdin , onlar dairesel mıknatıslar hemde çok kuvvetliler , namluya freze kalemiyle küçük silindirik bi delik açıp onun içine yapıştırabilirdin böylece gözede hitap ederdi , geliştirme sürecin devam edecek diye tahmin ediyorum , tasarımda önemli olan göze hitaptır :)

dostlar gözümüz aydın sonunda tüfeğin namlusunu yamultmayı başardım :) ama biraz kaza sonucunda oldu , tüfeği bagaj kapağına yaslamıştım rüzgar biraz sert esince devrildi namlu yeredeki taşlara çarptı , baya bi yamulma var.Fabrikayı aradım namlu istedim , tek başına namlu yollayamatacaklarını , tüfeği yollarsam değiştireceklerini söylediler , hatta rutin bakımlarınıda ücretsiz yaparız dediler , ama benin tüfeğim modifiyeli diyemedim , göndersem bi dert göndermesem başka bi dert , fabrika yaptığım tüm oynamaları orjinale çevirir tahminimce namluyu düzeltmek için çareler arıyorum bakalım halledebilecekmiyim:(

bu tabancadan bendede var 20 metre civarı şişe kırıyor , belki ben şans eseri denk geldim, üstünde birazda oynadım , oynadıktan sonra güçlenmişti ama artık attığı yere gitmiyo pelletler , hüsran bi silah oldu benim için , blow tabanca var bende bi tanede , o isabetlilik anlamında çok daha iyidir...

arkadaşlar bu gün gene atıştaydım , predator big boy kullandım çok ağır bi pellet , norica ban markasıyla çıkmış bi pellet buldum bu bizim bildiğimiz pelletlere benzemiyor sanki metal ceketli bişey , 21,45 gr , bu ikisini kıyaslarsam norica çok daha uzağa gidiyo bu sonuçtan şunu çıkardım , bizim pellet yapıları galiba dinamik anlamda zayıf kalıyo adam top güllesi gibi mermi yapmış daha uzağa daha isabetli atılıyo , ha big boy daha ağır gr anlamında bunu söylemeyi ihmal etmemeliyim , ama bence tüfeğime en uygun pellet bu norica , yaklaşık 60 metreden vurduğum şişeden ses geldiğini duyum ama şişede bi değişiklik görünmüyodu , efes şişesinin kağıt kısmını vurmuşum , pellet kağıdı ve camı delmiş , tabi şişenin araka tarafını görmek lazım orayı koparmış gitmiş , önde çapı 6 mm olan net bi delik arka taraf bertaraf olmuş :) , big boyda bunu yapıyo emin olun , ama takıldığım arazi bi gölet ve orda mesafe anlamında atışlarda yapıyorum , peletin suya düştüğü yeri görüyorum , norica benim favori pelletim oldu.
    Bu havalılardan herkes başka bişey bekliyo , 4. yılına yaklaşan mod 125 im ve üstündeki dürbünüm hala çalışıyo , geçenlerde bi sorun yaşadım , hatsana bilgi olması açısından anlatıyorum , bi silahta bi emniyet olur , hatsan iki emniyet koymuş , bilirsiniz bir tüfeği kurduktan sonra tetiğe basılırsa namlunun atlama yapıp bi sakatlık çıkarmamamsı önemlidir , bide tüfek kuruluyken tetiğe bassanız bile hedefi görüp atış pozisyonuna girmeden atış yapmaması önemlidir , hatsan fabrika fazlası parçalar icat etmiş , yapan mühendis arkadaşları kutluyorum , bunlar işletmeye zarar verir hatta haksız rekabet yüzünden batmasına sebep olur , tüfeği söken arkadaşlara sesleniyorum , yapan mühendis arkadaşlar biliyodur , tüfeğinizin elde durduğunu düşünün , tüfeğin sol yanında spiral yayla bağlı bi parça mevcut , bu parça emniyetle ilişkili tetiğin basmamasını sağlıyo , bide bu parça lazer kesimde yaklaşık 1,5-2 mm lik sacdan yapılmış :) , onu oraya koyan arkadaş , ne düşünmüş niye koymuş bilemiyorum , benim tüfeğimde o parçayla ilgili bi sorun çıktı , parça koptu , bu parçayı ve fonksiyonlarını inceledikten sonra mekanik yada makine işinden pek anlamasamda gereksiz olduğunu gördüm , parçayı yerinden çıkarıp etkisiz hala getirdikten sonra tüfeğin daha kolay kurulduğunu ve daha güzel atışlar yaptığını farkettim , buna itirazı olan varsa resimlerle derdimi anlatabilirim , mühendis arkadaşlara soruyorum , lazer kesim bedava yapılmıyor , bu parça buraya bedava monta edilmiyor ve hatta çelik ucuz gibi görünebilir ama ucuz bi malzeme değil , bu silahı bu fiyata satanları şapkalarını önlerine alıp 1 dk düşünmeye davet ediyorum , bu şartlarda bu silahın fiyatı bence %20 daha ucuzlatılabilir ,
    Saygılar ve selamlarla Hakan KARSLI...
    mod125 fanatiği ve geliştiricisi...

bende bu tüfeği envanter kattım :)
    4,5 mm sini aldım kullanıyorum , isabet ve kullanım açısından benim hatsan mod125 ten çok isbetli , ben bu tüfeği 120 liraya aldım satıcının elinde kalan son tüfekti , evet 50 metrede şişe patlatıyo , üstüne gamo açık red dot taktım ve her attığımı 50 metredeyse vuruyorum daha doğrusu kara renkli bira şişelerini ayakta desteksiz red dotla vurabiliyorum , mod125 ten sonra oyuncak gibi geldi ama güzel silah , elimiz mod 125 e alışmış tüfeği bi kuruyorum namlu bi gün elimde kalacak baya rahat kuruluyo , ben sert davranıyorum haliyle , bu işe yeni başlayacak arkadaşlara bu silahı bulursanız , üstünde 4x20 dürbünde veriyolarsa , üstelik fiyatı 120-140 lira falansa kaçırmayın diyorum , bana çok dua edersiniz :) iyi bi silah tek kusuru tetiğin biraz sert olması ama oda kullandıkça yavaş yavaş yumuşuyo , 50 metrede şişe dinlemez , 60 metrede fare öldürmüş arkadaşlar :) pest kontrol av değil :) attığını vuruyo hemde red dotla
    bu bendeki 3x9x32 i dürbünü buna taksam sıfırlasam demekki kibrit çöpü falan kesecek :)

ben sana yardımcı olma anlamında yazdım sen bildiğini yapmakta özgürsün bu hatsanları yerin dibine sokarlar yıllardır ama daha güçlüsünü yapabilen yok ve ben 3 yıldır kullanıyorum hiçte sorun yaşamadım gerçeği söylemek bazen tepki çekebiliyo....250-300 liralık silahlarla 2000-2500 liralık silahları çarpıştırıyo arkadaşlar , ne kadar para o kadar kalite diyolar , bende bu işleri mektebinde okumuş mürekkebi yalamış biriyim çok hafife alma :) meslek icabı bu kinetik enerji işlerinden anlarım

güç dersen tabi ekonominde müsayitse mod125 , webley patriot , webley talon olabilir ama hassas atış dersen mod99 mod100 gibi bişeyler al ma bence en iyids patroiot tur al bi 6,35 vurduğun yerde güller açsın :)