alitekin tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Yazdığınız başlığa bakarsanız sadece iki silahın adı geçiyor onu belirtmek istedim. Bu başlık yerine PCP öneri yazsanız ve mevcut bütçe ile max. bütçe yazsanız öneri konusunda AA - FX - Falcon yada HW önerileri gelecektir. Kimse sizin 3000 TL lik bütçenize Cometa yada BT65 önermez.
Sıralamaya aldığınız PCP lerde ;
1) Sadece Gladiatör ülkede mevcut onunda 2. eli var.
2) Falcon u ithalatçısı getirmiyor bildiğim kadarıyla onuda bulursanız 2.el bulursunuz.
3) Verdiğiniz bütçeye en uygun ve kullanımı en yaygın PCP lerden birtanesi4) Benim tercihim o bütçeye HW100 olur.
-
Şahsen ben Cometayıda eledim. Şu vakitten sonra alacak olursam Falcon veya Fx alacağım. AA için zaten dişimizi sıkmamız lazım ee biraz daha sıkıp Fx Glad veya Royale 400 falan almak lazım diye düşünüyorum ...
Öncelikle alacağınız silahların yada bütçeniz doğrultunuzda silahların marka ve modellerini girerseniz fikir verecek arkadaşalarında kafası karışmaz. Başlıkta Cometa ve BT65 geçerken şimdi ise Falcon ve FX geçiyor. Elbette Cometa ve BT65 ile AA - FX - Falcon kıyası yapılamaz kaldı ki FX Royale 400 daha ülkemize girmedi bile. Yardımcı olmaya çalışan ben yada başka arkdaşların kafası karışmaması yada daha net sonuç için alacağınız marka model ve bütçe belirtirseniz daha iyi sonuç alırsanız.
-
PCP den sonra yaylıları elinize alacağınızı sanımıyorum benim öyle oldu en azından.
-
Elbette karar sizin fakat AA alamayacaksanız bence Cometa derim. Tüfek 12ft olarak geliyor fakat kutu içeriğinde güçlü yedek bir yay daha mevcut. Onu takıp güçlendirebiliyorsunuz. Güçlü yay ile 880fps lere çıkıyor ve 100 stabil atış yapabiliyorsunuz. Tetik grubunda bir adet yay var bunu daha yumuşak olanında değiştiniz mi tetik hafifliyor. Eğer elimden gelmiyor bu gibi işler derseniz iyileştirmeler için yardımcı olmaya çalışırım.
-
BT65 kullanmadım fakat fuarda inceleme fırsatı buldum bu güne kadar forumda yapılan yorumlara göre Cometa BT65 ten 2 -3 adım öne çıkar. Fakat Cometa nın elden geçmesi gereken birkaç yeri var onları hallettiğinizde BT65 in çok üstünde hatta AA yı aratmaz. Aklınızda AA almak varsa bunların herhangi birini alıp satıp zarar edeceğinize vakit kaybedeceğinize biraz daha dişinizi sıkıp AA almanızı tavsiye ederim.
-
-
Cem abi hayırlı uğurlu olsun
-
kendi üretiminiz kara barut nasıl birşey?
Potasyum Nitrat + Kükürt + Odun kömürü = Kara barut internette yapımı hakkında bilgi mevcut oradan ulaşabilirsiniz.
-
Kendi üretimimiz kara barutu Co2 tüpe doldurup elekrikli fünye yada fitil ile patlatıyorduk artık co2 tabancam olmadığı için uğraşmıyoruz. 88gr Co2 tüpten yaptığımız çok korkunç oldu ilk ve son denememiz oldu. 12gr güzel oluyor. Boş pelet kutularını biriktiriyorum ne yapacaksam artık. Saçmaları biriktirmiyorum sabit bir yere atış yapmıyorum genelde arazide atış yapıyorum.
-
destekliyorum ve kullanıcısı olarak açılması yararlı olacağına eminim. Benide ekleyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar ayrı bir başlık altında deyelı bir inceleme konusu açacaktım fakat merak eden arkadaşlar için ve inceleme için fazla vakit bulamadığım için burda genel bir açıklama yapayım.
Önce eksi yönlerini açıklayayım;
1- Denildiği gibi tetik biraz sert ve düşme naktasını kestiremiyorsunuz sebebi ise tetik yaylarının sert oluşu ve tetik bileşenlerini tutan pimlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz uğraşınca ayara geldi ve istediğim gibi oldu.
2- Tüfeğin kurarken lever kolunun son noktasında çekiç kuruluyor.
3- Şarjörü kendinden indexlemeli ve yaylı bir mekanizma olduğu için namluya sürme esnasında yumuşak ve ince etekli peletleri deforme edebiliyor.
4- Kullanılan pimleri hiç beğenmedim sarma saç gibi malzemeden yapılmış bütün hepsini tornada işlenmiş paslanmaz malzemeden yaptırıcam.Artı yönleri;
1- İsabeti ve namlusu çok güzel hoşuma gitti tabi regülatörlü oluşununda faydası var.
2- Kundak ağacı sanıldığı gibi yumuşak değil çok hoş bir kundağı var fakat tüpün gövdeye birleştiği yerden itibaren tüp altına doğru uzatılmaması tuhaf duruyor.
3- Namlu ceketi çok başarılı narmal moderatörden bile güzel ses kesiyor.
4- En güzeli tüfeğin perfomans açısından parasının tam karşılığı hatta fiyatının uygun oluşu diyebilirim. -
Sinan Bey tüfeğinizin namlu tutucusu ve namluyu sabitleyen teskurlarda bir gevşeme yoktur umarım onları kontrol ettiniz mi peki?
-
Bende ilk defa fuara gittim ve hayal ettiğimden çok daha fiyasko bir duruöla karşılaştım. Pazar günü gittiğim için fuar alanı hınca hıç kalabalıktı ve gürültüden patırtıdan çatırtıdan hiç zevk alarak gezemedim. Fuarda diğer arkadaşlarında belirttiği gibi standlarda hiçbir silaha dokundurmuyorlar ve neden dokundurmadıklarınıda anlamış değilim insanlar orda kullanmadığı görmediği silahları görme eline alma fırsatı için gelmişken çok saçma bir uygulama ile karşılaşmak hiç hoş değildi. Millet PCP silahlardan bir haber kimse ne olduğunu bilmiyor bilenlerde kulaktan dolma. Hatsan standında AT44 de bir dolumda 600 atış yapıyor diyen mi ararsın, 400 metreden kuş vuruyormuş diyen mi ararsın, varda var. Havalıları eline alıp boş atış yapanların haddi hesabı yok özellikle küçük yaşta çocuklarda dahil. Bir av bayisinin standında Webley Raider 10 gördüm ve elime aldım amcanın biri geldi ve başladı anlatmaya şöyle atış yapıyor böyle vuruyor v.s dedim ne kadar bunun fiyatı ? 1.350 TL demezmi...!!! Hiiiiç sesimi çıkarmadan usulca yerine koydum ve hayırlı işler diyerek ordan ayrıldım. İnsan bu kadarda enayi yerine konulmaz. Bir mal ederinin bu kadarda üstüne satılmaya çalışılmaz. İnsanları fuarladan uzaklaştırmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Şahsen bir daha gitmeyi düşünmüyorum.
Ayrıca Airsoftçularada buradan müjde vereyim fuar alanında M4 replikalarla 10 atış 5 TL valla çok karlı bir iş geldi bana. Birkaçtane Airsoft alıp standa açmak lazım akşama kadar tüfeklerin parası çıkar -
Dostum gez in altında o iki adet steskur gezi sökünce görüceksin. Resimlerdeki kısmı sökmene hiç gerek yok tu. Resimdeki küçük yay şarjörü çeviren parçanın bulunduğu yuvanın üzerine yerleşiyor.
-
Resimdeki o-ring namlu azında bulunan o-ring. Hava kaçağını çnlemek maksatlı ve naluya pellet sürüldüğünde pelletin geri gelmemesi için konulmuş bir o-ring. Yapacağınız işlem çok basit.
Namlunun göndeye girdiği üst kısımda 2 adet steskur var onları nazikçe gevşetip söktükten sonra namluyu yerinden çıkartın daha sonra tığ gibi ince uçlu birşeyle namlu azının iç kısmında bulunan yuvaya oringi yerleştirin. Eğer o-ring zarar görmüşse yenisiyle değiştirmeniz gerekecek. Unutmadan o-ringi takmadan silikon gres ile yağlamayı unutmayın silikon gres yoksa benim gibi vazelinde kullanilisiniz. O-ringin ömrünü uzatır daha rahat çalışmasını sağlar. Sana kolay gelsin....
-
Elbette zevk renk tartışması yapmıyorum. Daystate ler de bu paralara değmez aslında bakmayın aldık bi kere. Benim anlatmak istediğim Edgun bu para etmez yada eder de değil. Benim anlatmak istediğim o rakamlara satılsa satılsa 3-5 tane satılır o da bu işi ticaret olarak yapacak kişiyi kurtarmaz. Kişisel ithalat dan korkmamak gerekiyor, inanın herhangi bir satıcıdan almaktan çok daha uygun bir fiyata mal olacaktır. Saygılar
Aynı şeyleri düşünüyoruz Mehmet abim. SAYGILAR...
-
5000 TL Daystate için verilebliyorsa Edgun içinde verilebilir sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. Tabi ki Türkiye de kaç tane satılacağı önemli olan. Kimse 3 - 5 tüfek için onca zahmete katlanmaz. Hayal kurulmadan murada erilmiyor. 2 sene önce Daystate lerin adı bile geçmiyordu forumlarda fakat şuan bir çok kullanıcısı var. Elbet bizde hayal kurup Edgun ların gelmesini umut edicez yada Metehan kardeşim gibi kendi imkanlarımızla piyasadaki PCP leri Bullpup yapıcaz. Hobinin güzelliği burda
-
Bugün gelse hiçbir saniye bile düşünmeden alırım.
-
atışa gittik 6 gibi engin abiyle.
tüfeğim fıstık gibi olmuş maşşallah
gamo prohunterla bile 50-60-70 metreden teneke kola kutusu sigara kutusu cam şişeleri çatır çatır vurdum. çok zevkliydi.
eline koluna tekrar tekrar sağlık ali abicim.Güle güle kullan Metehan kardeşim. Atışa gittiğimiz gün rüzgar çok etkiliyordu atışları rüzgarsız havada çok daha verim alacağını umuyorum.