1 Mart ta(pazar günü) yapalımmı arkadaşlar bir buluşma?Araç sıkıntımız var anladığım kadarıyla,hepimiz için uygun bir noktada buluşup ordan minibüs falan kiralasak nasıl olur mesela?Ya da önerileriniz...
coolasice tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bence cumartesi mi çoğunluğa uyar yoksa pazar mı diye başlayalım işe.Sonuca göre de tarih belirleyip icraata geçelim sözde kalmasın bu iş.Yaş olayına gelince anadolu yakasından en büyüğümüz Ramazan bey göründüğü kadarıyla.
-
Walla böyle bir buluşma için araba şart, içimizdeki arkadaşlardan aracı olan varsa gerekli her türlü masrafını karşılarız,gideriz mangalımızı atışımızı yapar geri döneriz.Herkesin müsait olduğu bir pazar günü süper olur bence.
-
Evet bu fikri sevdim bende atış yapacak arkadaş ve yer arıyorum.Ben de Kadıköy'den.
-
Arkadaş bence diyerek fikrini paylaşmış kimseyi yanıltmamış kanaatimce.Bırakın herkes fikrini söylesin.
-
Kolluk kuvvetinin kafasına göre ben bunu aldım yasak deme gibi bir yetkisi ya da görevi yoktur.Yasaksa işlem yapar.Ortada av yoksa avlanma da yoktur bu da yapmadığınızı ispatlar.Kaldı ki elinizdeki havalı silahtır,kimsenin size suçlamada bulunacağını zannetmiyorum.Olursa da Thorgal bey işin rutinini yazmış zaten yukarıda.Benim tavsiyem uluorta yerde havalı da olsa silahınızı teşhir etmeyin,atış yapmayın.Müsadere edilmese bile kabahatler kanunundan para cezası alabilirsiniz.İyi atışlar
-
pro magnumdan şaşma sen
-
-
Gerçekten çok güzel uzun mesafe atışı tebrikler.Bu mesafede pelletin yaptığı etki nedir peki?
-
Hatsan istek alıyormuş..CANIS'I 09 yazdıracam ben
-
tüfeğin kurulma sonrasında tutunduğu tırnakmıydı neydi o kırılmıştır pek sök-tak işlerinden anlamam benim 125te de oldu 1 ayda geldi fabrikadan,ama en güzel tarafı tam anlamıyla bir bakım yapılmıştı ve tüfek elime geçtiğinde sıfırından daha iyi durumdaydı
-
Güçlü kollar,sağlam bir vücut duruşu,iyi nefes kontrolü,tetik ezmeyi bilmek,patlama fobisini yenmek ve marka model ne olursa olsun silahını tanıyıp bütünleşmek ve bol bol antrenman yapmak lazım diye düşünüyorum,çok da alim olmaya gerek yok bu konuda, 2. dünya savaşının efsane Finli sniperi sıradan bir çiftçidir,yanlış hatırlıyorsam düzeltin.
-
Katılıyorum 3x9 büyütmeli 60-100 lira arası bir dürbün istenen mesafede çok iyi iş görecektir,dampa da bu silah için bence gereksiz,tek parça kafi gelecektir.Dampayla bushnell elite kullanacam diyene de bişey diyemeyiz tabi zevk meselesi sonuçta
-
Alternatif olarak size bu konuda kelepçe kılıfı önerebilirim sert olanlarından isteğe göre deri olanları da var piyasada,kemere de takabilirsiniz,hiç denemedim ama güzel olacaktır.Atış esnasında koşu falan yapmıyorsanız pelletlerinizde kolay kolay dökülmez
-
Yani baya bildiğimiz küçük çaplı bi atölye lazım
-
Sayin Fadirali ikinci el bir sauer icin 8000 dolar vermek benim isim degil. Gecen sene ikinci elde 4000 dolara bulmak mumkundu.Son iki yilda ne olduysa MKEK Fiyatlari ikiye katladi.Butun dunyada sag el standart uretim olup genelde sol el ozel uretimdir ve muhtemel biraz daha pahalidir.Bizde talepten dolayi sag el 8500 dolar sol el 6500 her isimiz ters neremiz dogruki ? Yanlis hatirlamiyorsam Temmuz 2005 te bu silahin MKEK fiyati sadece 4400 YTL idi.25 Aralik 2005 tarihinde KDV dahil Fiyati 4410.11 dolardi. Anlamsiz bir talep ve kisitli ithalatla bugun adeta ihaleyle alanin elinde kalan bu silah bu parayi etmez.Sakin bunu silah kotu olarak algilamayin.Ford focusta iyi araba ama 100.000 euro verirmisiniz yoksa gidip mercedes mi alirsiniz ?
O silah mazallah MKEK tarafindan 25 tane ithal edilse fiyati oylebir duserki sasarsiniz.
Bence piyasadaki ikinci el altarnatiflere bir daha bakin veya Remington M700 u tercih edin.
Kalibreye gelince bu konudada kararsizsiniz. 30.06 Sp Universal ve en iyi alternatif 600 metreye kadar is gorur. .300 WM asiri tepmesine karsi gercekten guclu ve usta ellerde +1000 metrelerde olumcul bir muhimmat. Ama 150 grainle 100-200 metrede vurdugunuz domuzun 4 nala kacmaya devam ettigini gorurseniz sasirmayin ?
Herseyden once kagit ustundeki doneleri bir kenara birakip gercekci olmak lazim.Hangi silahi yada hangi muhimmati secerseniz secin hele birde yuksek yakinlastirmali bir durbunle , Ayakta birakin ikinci atisi bence ilk atisi bile yapamazsiniz. 500 metrede hemde ayakta soluk alsaniz kilagi en iyi ihtimalle 1 metre sapar.
Birde .300 WM teptimi kilaginin ucunda domuz yerine gok yuzunu gorursunuz.Hadi avi bir daha bulda ikinciyi at. Imkansiz. Varsa benim diyen beri gelsin!
Size ve nasil nisanci olunur diye soran arkadaslarima bir tavsiyem var 200 liraya kiyip yuksek yakinlastirmali cin mali bir durbun alip 2x5 citanin uzerine monte edip 500 metrede 1x1 metrelik bir hedefe kilagiyi oturtmaya calisin.Eminim once hedef nerde diye bi 5 dakka ariyacaksiniz! Buldunuzmu ? 40 yakinlastirmali bir durbunle 5 saniyeden fazla kilagiyi hedefte tutabilirseniz ilk atisi yaptiniz. Daha sonra citayi 45 derece yukari ve 45 derece saga cevirip 10 saniye icinde kilagiyi tekrar hedefe oturtmayi deneyin. Eger bunuda yaptiysaniz o zaman ister .300WM alin ister .50BM siz istisnasiniz.
Yapamadinizmi O zaman yazdiklarimi birdaha okuyun yada ozetle .Remington M700(veya ne isterseniz) 30.06 Sp(veya .308W) + Zeiss Diavari 3-12X56 .
Sunuda soyleyeyim tum bunlardan sonra 300 metrenin uzerinde kacan bir domuza ayakta 3 atistan 1 i degerse iyi aticisiniz hemde cok iyi bir atici .
Ama 3 atistan 2 si degerse bu sizin sadece sansli oldugunuzun isaretidir iyi atici oldugunuzun degil.Bu yazıya bayıldım hakikaten çok etkileyici ve ikna edici olmuç
-
Büyük ihtimalle tarihi eser raporunu alırsınız,fakat kendi elinizle götürüp teslim ettiğiniz bir silahtan dolayı;adli işlem başlatılsa bile ceza alacağınız anlamına gelmez.Umarım bu değerli parça sizde kalır,ayrıca müsadere edilen silahın nereye bağışlanacağı inisiyatifi sizde değildir bunu da cevap yazan arkadaşa bilgi olması açısından söyleyelim
-
yani gövdedeki vidaları sökmem yeterlimi,ters vida derken neyi kasdettiniz?
-
Elimde Mod95SAS(4.5mm) ve Mod125(5.5mm) var.
Mod95 Ahşap dipçik,Mod125 plastik dipçik,bunları değiştirmem mümkünmü dipçikler birbirine uyar mı,bilgilerinizi paylaşırmısınız?Şayet uyarsa benim yapabileceğim bir işlemmidir kısaca anlatırsanız nasıl yapacağımı çok sevinirim