0650 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

hocam videodaki normal fenix 400, arkadaşınki compact yani kısa namlulu

Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın.

Sinanali59 isimli arkadaşın paylaşımlarını dikkate alırsak pellet çeşidine göre tüfeğinizin ortalama 23-26 joule arasında bir gücü var.
    ( Yeni Yaylim Cometa Fenix 400 Compact Star (Silverking Anısına) )

Bu güce göre de ortalama bir 5.5 mm lik pelleti (15-16 gr) 700-750 fps hız ile atabilir.

H&N 'nin sitesinde pelletlerden herhangi birine tıkladığınız zaman, sayfanın altlarına doğru bir hesap tablosu var. Oradan silahınızın gücünü ve kaç metereye sıfırladığınızı girerseniz, pelletin hangi mesafede ne kadar düşme yaptığını ve ne kadar enerji taşıdığını teoride tablo halinde gösteriyor.

Kullanacağınız pellet ne kadar ağırsa o kadar yavaş hızla gider ve düşmesi çok olur, ama aynı zamanda uzak mesafelerde enerjisini daha iyi korur.

H&N deki hesap tablosuna göre mesela 18 gr lik baracuda hunter pellet ile atış yapıldığında 100 metredeki pelletin 9 joule enerji taşıyabildiği görülüyor ve bu enerji soda şişesini çok rahat patlatır hocam. Yani 120 metrede de isabet sağlandığı takdirde (ki destekli atışlarda o dürbünle daha önceden arkadaşlarla soda şişelerinde net bir şekilde görüş sağlamıştık) soda şişelerini patlatabilirsiniz :) (tabi ki teoride)

maalesef pratikde, ateşli silahlar için dizayn edilmiş bir programın verdiği sonuçlar aynı olmuyor...mod125 de 30grain piledriver bile 400fps dolayında hız yapmıştı, 50 grain i bırakın 200fps belki namludan geçmeyecektir.

Mod 135 qe nin ülkemizde olmayan ancak amerika da .30 kalibre versiyonu 45 gr. lik pelletleri 550 fps ile atabiliyor. Mod 125 ve 135 güç olarak birbirinden çok uzak olmadığından programın sonucunu kısmen doğru olarak değerlendirmiştim hocam. Tabi ki denemeden böyledir demek yanlış olur.

Mod 87 qe arkadaşımda var, güzel bir tüfek ancak sıfır aldıktan 200-300 atış sonra tetik çekildiğinde ateş etmemeye başladı. Tüfek dinlenince (birkaç gün) normale dönmüş gibi oluyor ama 60-70 atıştan sonra tekrar aynı şey oluyor ve tetik çekildiğinde tüfeği ateşlemiyor. Forumda pek denk gelmediğim bir sorun, hatsan ile görüştük tüfeği yollayın dediler, önce eğer yapabilirsek telefondan halletmeye çalışıcaz, olmazsa göndercez artık.
    Tüfek normal bir şekilde kurulduktan ve pellet yerleştirip emniyeti açtıktan sonra tetiği çekince küçük bir tın (minik bir yay sesi gibi) sesi geliyor ve pelleti atmıyor. Başına gelen veya bu konuda deneyimli arkadaşlar yardım edebilirse çok makbule geçer.

Merhaba arkadaşlar, aliexpresten aldığım 6-24x50 dürbünü zorakiye takıp (zorakiyi dürbüne takıp da denilebilir :) ) gamo pro hunter ile 45 metreden destekli 4 pompa ile yaptığım grupmanı paylaşmak istedim.
    Dürbün fiyatına göre gerçekten güzel, paralakslı ve gayet net. Ama atış yapılan alet tabanca olunca hedefi sabit tutmak gerçekten zor. Özellikle dipçik yoksa ve zoom 24 de iken titreme çok yaşanıyor.
    Buna rağmen gamo pro hunterın grupmanı beni çok şaşırttı. 7 atıştan 4 ü 1 cm içerisinde toplandı. Dipçik ve atış yastığı olsa zoraki ile çoğu tüfekten daha isabetli atışlar yapılabileceğine eminim. Ölçüm şerit metre ile yapılmıştır.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Merhaba arkadaşlar, bir önce açtığım konuya eklemeyi denedim ama resimler yüklenmedi bir türlü.
    Bugün yeni pelletler ile 25 ve 40 metreden atışlar yaptım. Dürbün daha iyi olsa inanıyorum ki çok daha güzel grupmanlar ortaya çıkardı.
    Pelletler H&N deneme seti (6 çeşit ancak 2 tanesini denemeye vaktim olmadı) ve hatsan torpedo. Field target trophy ile hatsanın isabeti gerçekten güzel.

Field Target Trophy 25 metre ;

Bu da hatsan torpedo 40 metre ;

Zoraki ultra dürbün ile kaç metreye kadar iş görüyor

50-60 metreye kadar plastik şişeleri rahat delebiliyor, ama cam şişeleri anca kırıyor. 25 metreye sıfırladığım dürbün ile 50 metrede 25-30 cm kadar düşme yapıyor. Geçen gün yaptığım atışlarda sol üstteki hedefin en üstüne nişan aldım ancak ortadaki hedef civarını vurdu;

İyi günler arkadaşlar, saçma boyutuyla ilgili aklıma takılan bir konu var. Uzun mesafe için 4.5 mm yerine 5.5 mm tavsiye ediliyor. Peki 4.5 mm olup 1 g ~ 15,4 gr saçmalar (gamo buffalo gibi) kullanılsa, sanki hacim küçülüp ağırlık arttığından rüzgarda 5.5 mm ye göre (aynı ağırlıktaki saçmalarda) daha avantajlı olur gibi geliyor. Tecrübeli arkadaşların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Ön ayağı çıkararak 3 pompa ile 5 er atış hafif rüzgarlı havada 35 metreden tekrar grupman denemesi yaptım. RWS ve Crosmanın grupmanları kötü oluğundan onları bir kez daha tekrarladım. Özellikle crosman ilk 5 atıştan 2 tanesi 14x14 hedef kağıdına isabet ettiğinden isabet sağlanan 2 atışı mavi ile işaretleyip aynı kağıdı kullandım. Atıcı faktörü de vardır tabiki ancak hepsini eşit şekilde atmaya özen gösterdim. İlk grupman denememde gamo daha iyi isabet sağlamıştı ancak bu sefer rüzgardan dağıldığını tahmin ediyorum.